maak je eigen cryptovaluta

Zelf een cryptomunt starten

Zelf een cryptomunt starten

Kun je zelf een cryptomunt starten? Jazeker! Daar zijn verschillende manieren voor. De meest gangbare en wellicht makkelijkste manier, is via het opstarten van een ICO.

Maar voor we het maken van een eigen cryptomunt gaan behandelen, wil ik eerst wat informatie met je delen over Waves Dex: een platform waarop je zelf zonder veel moeite een coin kan starten. Want is dat ook de beste manier?

In dit artikel krijg je antwoord op de volgende vragen:

Een cryptomunt starten via Waves Dex; doen?

In 2016 heet Sasha Ivanov een eigen platform opgericht, met als doel elke ondernemer toegang te kunnen geven tot een blockchain platform.

 Waves is gebouwd op een eigen blockchain en is een gedecentraliseerd en open platform. Het biedt ondersteuning om zelf cryptovaluta te starten. Doordat Waves een eigen handelsomgeving heeft, maakt het het mogelijk om decentrale crowdfunding aan te bieden en tevens om cryptovaluta te traden via een wallet op het platform.

Doordat Waves veel eigen kennis in huis heeft, is het mogelijk om zelf snel een munt te lanceren zonder dat je hier voor hoeft te programmeren. Je kiest een naam, het aantal coins dat je wilt produceren en het kan zo gemaakt worden. 

Er zijn betere manieren om een cryptomunt te starten dan via Waves Dex

Toch zal ik het je absoluut niet aanraden via Waves een eigen coin in de markt te zetten. 

Tuurlijk, het klinkt makkelijk en simpel, via Waves in een paar minuten een coin in de markt zetten en maar hopen dat je coin main stream wordt opgepakt. Als je 50 miljoen coins maakt en die voor een euro per stuk verkoopt, ben je al snel binnen. 

Maar hoe ga je die munten bekend maken in de markt? Hoe zit het met de marketing? Hoe krijg je bekendheid? Voor je het weet heb je een investering gedaan om 50 miljoen coins te maken en raak je ze aan de straatstenen niet kwijt. 

Dat moet beter kunnen! 

Hoe moet het starten van een cryptomunt dan wel?

De AFM heeft in 2017 een waarschuwing uit laten gaan, om op te passen met het aankopen van nieuwe cryptomunten die gelanceerd zijn via bijvoorbeeld een ICO, initial coin offering. 

Er zaten veel scam projecten tussen alle nieuwe startups, waardoor een ICO gezien werd als kwetsbaar, misleiding en oplichting.

Volgens de website CoinScedule is er in de eerste tien maanden van 2019 echter al $ 3,175 miljard binnen gehaald aan succesvolle lanceringen van nieuwe coins. Er zijn 204 token sales gestart en 112 geëindigd in deze periode. Behoorlijk wat dus!

De vijf meest succesvolle starters in deze periode volgens CoinScedule zijn: 

De website geeft zowel ICO, IEO, STO, STEO als IPO weer. Zie ook deze blog voor meer informatie over de verschillen tussen de verschillende soorten start-ups.

Het kan dus zeker wel om een succesvolle cryptomunt te lanceren. Gebruik hiervoor een stappenplan, waarbij je vooraf al antwoord geeft op de vragen die je zelf zou stellen voordat je in een start up zou investeren. Zo creëer je een breed draagvlak om uiteindelijk succesvol je eigen cryptomunt in de markt te zetten. 

Maak een plan van aanpak

Voordat je überhaupt een cent uitgeeft aan het investeren in een eigen cryptomunt, is het goed een plan van aanpak te maken. Zo kun je stap voor stap zien wat je nog moet doen voor je jouw coin kunt lanceren.

Hierin kun je dingen opnemen als een eigen website, community, social media, de strategie voor je coin en het maken van een whitepaper.

Welk type crowdfundingsactie wil ik lanceren?

Zoals hierboven aangegeven zijn er verschillende projecten via waar nieuwe crypto gelanceerd worden; ICO, IEO, STO, STEO en IPO. Wat past het beste bij wat jij wilt gaan doen en wat sluit het beste aan bij jouw wensen?

Momenteel worden de meeste startups via een ICO in de markt gezet. Een ICO kun je alleen opstarten. Als het doelbedrag behaald is, keer je tokens uit aan de investeerders in ruil voor het geld dat zij geïnvesteerd hebben in jouw project.

Een whitepaper is een belangrijk juridisch onderdeel bij het starten van jouw eigen cryptocurrency.

Het is belangrijk dat je er altijd eentje opstelt, omdat investeerders de whitepaper door lezen om meer te weten te komen over jou en je coin. Heb je deze niet, dan zullen weinig investeerders flink geld aan jouw startup uitgeven.

Eigen ICO starten cryptomunt
Whitepaper Bitcoin

Vind je het leuk de whitepaper van de Bitcoin te bekijken?
Klik hier voor een download van de Nederlandstalige versie.

Waar moet ik nog meer rekening mee houden?

Wanneer je zelf een ICO start, krijg je met veel zaken te maken. Niet alleen moet je nadenken over het doel van de crypto, de techniek erachter, de veiligheid en de zakelijke kant van het verhaal, ook is het goed om na te denken over de juridische kanten.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan de juridische kant van het verhaal. De AFM, de Autoriteit Financiële Markten houdt ook een oogje in het zeil en daarnaast moet je ook rekening houden met privacy- en gegevensbescherming.

Daarnaast is het belangrijk een goede marketingcampagne op te zetten. Trigger mensen met jouw whitepaper, met informatie over de start en creëer een gevoel van samenhorigheid en schaarste. Zorg ervoor dat mensen enthousiast worden over de cryptovaluta die je zelf wilt starten en zorg dat ze zich bij je aansluiten.

ICO of IEO?

Ook kun je, indien gewenst, gaan kijken of het voor jou makkelijker is om via een al bestaande wallet jouw cryptomunt te lanceren. Als je dit wilt lanceer je officieel geen ICO, maar een IEO. Dit biedt als voordeel dat jouw munt meteen meer bekendheid geniet, gezien het platform dat zich aan jouw munt verbindt, waarschijnlijk al een grote groep gebruikers heeft.

Mocht je trouwens een game willen ontwikkelen en daar NFT’s of tokens mee willen lanceren, kun je dat doen door middel van een IGO. Wat dat is lees je hier.

Wil je je oriënteren op waar je jouw crypto kunt lanceren? Kijk eens op de volgende sites waar de nieuwe crypto worden aangeboden, snuffel eens rond op de sites van de aanbieders en kijk welke voorwaarden zij stellen aan de lancering van nieuwe tokens.

De meest bekende sites waar nieuwe altcoins aangekondigd worden, zijn:

–          Bitcoin forum, onder de categorie Announcements (Altcoins).

–          Bitcoin Garden forum, onder de categorie Coin Home

–          CoinMarketCap, onder de pagina Recenty Added.

–          In geval van een IEO of STEO op de sites van de betreffende exchanges.

Hoe ontwikkelt een cryptomunt zich na de lancering?

Eigen cryptomunt starten

Bron grafiek: Gartner

Wanneer je jouw huiswerk voor de lancering goed gedaan hebt, heb je een hype gecreëerd waarin mensen super enthousiast zijn over jouw start up en niet kunnen wachten om te investeren in jouw crypto. Ze geloven in de coin die je in de markt wilt gaan zetten en hebben alle vertrouwen in je.

Hierdoor zie je dat in de begin periode na de lancering, de aankopen van de coin vaak de lucht in schieten. Mensen willen er als de kippen bij zijn om onderdeel uit te maken van de nieuwste topmunt op de markt.

Na deze eerste hype zakken de verkopen een beetje in. De eerste early adopters hebben de coin gekocht, nu is het wachten op de rest van de mensen die handelt in crypto om jouw coin aan te schaffen. Wanneer de coin goed is opgepakt, zie je de lijn van investeringen weer rustig aan stijgen.

Gartner heeft een mooie grafiek ontwikkeld die laat zien hoe deze periode verloopt. Dit is niet alleen van toepassing op bijvoorbeeld nieuwe crypto in de markt, ook bij bijvoorbeeld de nieuwe iPhone verlopen de verkopen op deze manier.

Wat kan ik doen met het geld van een startup?

Het geld dat je binnenhaalt met het starten van jouw eigen cryptomunt kun je investeren in het doel dat je voor ogen had, voor de start van jouw crypto. Als het goed is, heb je dit doel opgenomen in jouw whitepaper.

Gebruik het geld dat je hebt opgehaald altijd voor het doel dat je aangegeven hebt in jouw whitepaper, gezien dat is wat investeerders (deels) heeft aangetrokken. Je wilt hun vertrouwen niet schaden. Daarnaast wil je dat jouw coin een succes wordt, dat jouw eigen cryptomunt alleen maar groter wordt. Want dan haal je nóg meer geld binnen. 

Handelen in ICO’s

Ben je na het lezen van dit artikel toch van gedachten veranderd? Je kunt ook zelf investeren in ICO’s en alle andere startup projecten die aangeboden worden. Lees hiervoor mijn blog investeren in ICO’s om alle in’s en outs te leren kennen.

ComputerComputer

Hou in gedachten dat het handelen in ICO’s meer risicovol is dan het investeren in cryptomunten die al langere tijd op de markt zijn. 

Ik wil gewoon een eigen cryptocoin maken..

Denk jij: cut the crap, ik wil gewoon een coin starten zonder al dit gedoe? Dat kan ook! Of je zonder marketing of een doordachte whitepaper een goede cryptomunt in de markt kan zetten.. Dat is jouw eigen keuze.

Als je zonder veel moeite een coin wilt lanceren op PancakeSwap, hoef je maar een paar stappen uit te voeren:

zelf cryptocoin maken

 

Jouw eigen cryptomunt lanceren op PancakeSwap in 10 stappen:

  1. Koop BNB en stuur die naar je eigen Binance Smart Chain adres
  2. Installeer MetaMask en maak een account aan
  3. Stel Binance Smart Chain in via jouw account, kies voor nieuw netwerk
  4. Kopieer de code van deze coin op GitHub en pas hier drie dingen in aan:
    Regel 6 voor het aantal tokens
    Regel 7 voor de naam
    Regel 8 voor het symbool
  5. Compileer je coin via “solidity compiler” en kies daarna voor “deploy & run transactions”
  6. Verander “Environment” naar “Injected Web3”  maak verbinding met je MetaMask account en klik op deploy en bevestig in MetaMask
  7. Klap het gedeployde contract open. Vul het adres van je wallet in en kies bij value voor 1000. Klik op “transact” om jouw zelfgemaakte cryptomunt terug te zien in je MetaMask account
  8. Ga naar PancakeSwap en connect met MetaMask. Ga via het menu naar “trade” en “liquidity”. Kopieer en plak hier het adres op MetaMask waar je eigen tokens staan, vul de waarde in van jouw cryptomunt en bevestig de transactie.
  9. Klik op “supply” en daarna op “create pool & supply. Gefeliciteerd, je hebt jouw eigen cryptocoin gemaakt!
  10. Je bent helemaal klaar! Als je wilt, kun je nu handelen met jouw coin.

Zoals gezegd, je kunt hiermee prima een coin online zetten. Maar echt geld verdienen met jouw eigen cryptocoin? Dat lukt niet.

Daarvoor heb je echt een marketingmachine nodig die je helpt om jouw coin onder de aandacht te brengen. Op deze manier maak je een coin die leuk voor de heb is.

Geld verdienen met cryptocurrency

Speel je toch liever op safe? Investeer dan in al bestaande cryptocurrency. Dit kan op verschillende manieren:

·         Investeren voor de langere termijn 
·         Daytraden

Meer informatie over waar je rekening mee moet houden wanneer je gaat handelen in crypto kun je lezen in de blog geld verdienen met cryptocurrency. Als je meer wilt leren over de verschillende cryptocurrency, wat de coins zo uniek maakt en wat de beste munt is om in te investeren, lees dan het artikel de verschillende cryptocurrency. Je bent niet te laat om te starten met traden in crypto; vandaag is het perfecte moment! Lees hier waar een goede cryptocursus aan moet voldoen, zodat je kunt starten met geld verdienen met precies de juiste strategie voor jou.

Leer alles over cryptocurrency

Wil jij meer kennis opdoen over crypto? 
Volg dan nu de GRATIS online Bitcoin training! 

Deze training duurt 1,5 uur en wordt meerdere keren per week gegeven. Maar wees er op tijd bij, elke training zijn slechts 50 plekken beschikbaar! 

Aan het eind van deze online training:
 – Heb jij jouw eerste crypto gekocht voor slechts een euro
 – Weet je precies hoe Bitcoin en de andere cryptovaluta werken 
 – Heb je inzicht in wat een goede cryptomunt is en wat een scam is
 – Weet je met welke strategie je geld gaat verdienen

Wanneer je je aanmeldt voor de training, ontvang je ook nog eens drie GRATIS e-books! Zo kun je je alvast inlezen terwijl je wacht op de online training. Deze boeken ontvang je: de Crypto Mastergids, de 7 beste manieren om online geld te verdienen, 10 interessante redenen om te leren over crypto.

Reserveer nu jouw plekje in de GRATIS online training!

Bevalt de training goed? Dan kun je je aanmelden voor de volledige cursus. Het hoeft niet, mag wel. Wil je verder groeien en binnen no-time bij de top horen? That’s up to you!

Deze website biedt op geen enkele wijze financieel advies. Wij zijn geen financieel adviseurs. Doe altijd zelf onderzoek naar projecten en investeringsmogelijkheden die je interessant vindt. Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je doet. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Deze website bevat affiliate links.