financieel vrij worden hoe

Wil jij financieel vrij worden?

Wil jij financieel vrij worden?

Droom je er wel eens van om financieel vrij te zijn, helemaal onafhankelijk van alles en iedereen? Het is de ultieme droom van velen, maar het merendeel van de mensen blijft stug in de ratrace zitten en onderneemt geen actie om daadwerkelijk financieel vrij te worden.

Ben jij vastberaden om wél eerder dan je 67e te stoppen met werken? Dan is nu de tijd om te beginnen met het opbouwen van vermogen! En dat is heel makkelijk te bereiken, misschien wel makkelijker dan je denkt. Het enige dat je nodig hebt is vastberadenheid, aandacht & de juiste begeleiding.

Eerder al heb je kennis kunnen maken met WarriorTradingBot, een bot die automatisch voor je handelt in crypto op de exchange die jij wilt. Een hele mooie manier om zo rond de 8% per maand te verdienen. Toch zijn er nog veel meer mogelijkheden om financieel vrij te worden. Want waarom zou je ook op één paard gokken?

Wat lees je in dit artikel?

FIRE worden

Je hoort het steeds vaker om je heen: FIRE. FIRE staat voor Financially Independent & Retire Early. Als je FIRE bent, ben je financieel onafhankelijk en kun je doen en laten wat je wilt volgens de standaard die je voor jezelf gesteld hebt. Je gaat slim om met jouw geld, om daardoor eerder met pensioen te kunnen gaan.

Want waarom zou je wachten tot je bijna 70 bent, als dat ook al eerder kan?

FIRE onafhankelijk worden

Hoeveel geld heb je nodig om financieel onafhankelijk te worden?

Om financieel onafhankelijk te zijn zul je een bepaald bedrag bij elkaar moeten krijgen. Dit kan door te sparen, maar ook op andere, slimmere manieren. Een hele simpele rekensom die je kunt hanteren is de volgende: neem jouw jaarlijkse uitgaven en doe die keer 25.

Dit bedrag heb je nodig om uit te komen op de levensstijl die je nu ook leeft. Daarbij ga je wel uit van een gemiddeld rendement op jouw vermogen van 4%.

Stel je ontvangt 2000 netto salaris en geeft dit ook elke maand uit. Dan wordt jouw uitgave per jaar (inclusief voor het gemak een netto maandsalaris erbij voor vakantiegeld en evt. bonussen) 2.000 x 13 = 26.000. Wanneer je dat keer 25 doet kom je uit op 650.000 om financieel vrij te zijn.

Die 4% rendement op jouw vermogen is precies 26.000, het bedrag dat je per jaar uitgeeft. In deze rekensom heb je dus altijd een grote buffer achter de hand en voldoende inkomsten om van te leven.

financieel onafhankelijk worden

Lijkt dat onmogelijk?

Het lijkt een hoop geld om bij elkaar te sparen. Waar haal je dat vandaan? Als je alleen maar geld opzij zet om te sparen en verder niets doet, zal het inderdaad een haast onmogelijke strijd worden. Als je financieel vrij wilt worden, zijn er meerdere wegen die naar dit doel leiden.

Financieel vrij worden: Investeer op meerdere manieren in jouw toekomst

Wanneer je financieel vrij wilt worden, heb je een aantal dingen nodig:

 • De juiste money mindset
 • Inzicht in de manieren waarop je financieel vrij kunt worden
 • Een succesvol plan om zo snel mogelijk FIRE te worden

Waarom zou je wachten met investeren in jouw toekomst? Voor je het weet zijn de jaren voorbij gevlogen en werk je nog steeds in loondienst, zonder dat je financieel onafhankelijk bent.

Deze videocursus helpt je om inzicht te krijgen in de manieren waarop je financieel vrij kunt worden.

Op welke manieren kun je financieel onafhankelijk worden?

Er zijn meerdere manieren om jouw doel te bereiken; het is goed om meerdere opties uit te zetten en niet alles in te zetten op bijvoorbeeld cryptotraden. De kans dat jij net dat ene cryptopareltje ontdekt dat duizend keer in waarde stijgt, is helaas klein. En als je ‘m ontdekt, is de coin vaak al meer mainstream geaccepteerd en red je de duizend keer niet meer.

Natuurlijk is crypto een prima manier om meer inkomsten te genereren, en lange termijn gezien is het ook een prima manier om rendement uit je vermogen te halen.

Je kunt deze manier van inkomsten genereren ook nog aanvullen met andere manieren.

Er zijn zeven manieren te onderscheiden:

 • Vastgoed
 • Affiliate marketing
 • EFT’s
 • Aandelen selecteren
 • Vastgoed
 • Crowdlending / crowdfunding
 • Grondstoffen
 • Forextrading
 • Cryptocurrency

FIRE masterclass: laat je helpen zo snel mogelijk financieel vrij te worden

De FIRE masterclass van Janneke van den Brink is dé perfecte training om te volgen als je zelf niet wilt uitzoeken hoe alles werkt, maar je meteen in de juiste richting gestuurd wilt worden om zo snel mogelijk, zo veel mogelijk inkomsten te genereren.

Janneke hoorde in 2013 voor het eerst van de FIRE movement. Destijds kwam dit nog neer op agressief sparen en zo min mogelijk uitgeven, waarna je jouw spaargeld zo laat renderen dat je van je passieve inkomsten kunt leven. Anno nu levert spaargeld niets meer op en zul je op andere manieren geld moeten genereren over jouw spaarcenten.

FIRE financieel onafhankelijk masterclass

Die manieren heeft Janneke allemaal aan den lijve geprobeerd en daar de beste en meest succesvolle manier in gevonden. In haar FIRE masterclass deelt ze haar inzichten met jou, zodat ook jij financieel vrij kunt worden.

Het doel van Janneke was om in december 2021 financieel vrij te zijn, dat is gelukt. Hoe mooi is dat als je 38 bent?

Waarom de FIRE masterclass volgen?

Alleen kom je ver: samen kom je er sneller. Natuurlijk kun je zelf uitvogelen hoe alles werkt aan de hand van de zeven manieren die hierboven staan. Maar hoeveel tijd en moeite kost je dat uiteindelijk? Die trial & error kun je overslaan wanneer je de FIRE masterclass aanschaft.

Met de FIRE masterclass wordt je op een laagdrempelige manier meegenomen door de verschillende beleggingsvormen die er zijn. Alles komt aan bod op een simpele, begrijpbare manier, zodat je zelf snel aan de slag kunt gaan.

Ook helpt Janneke je met het kiezen van een goede vastgoedtrainer, hypotheekadviseur, makelaar en krijg je tips alle andere dingen waar Janneke tegen aan liep toen zij startte. Zo kun jij zo efficiënt mogelijk en tegen zo min mogelijk kosten zelf FIRE worden.

Financieel vrij worden is een keuze

Je hoort voldoende mensen om je heen dromen: als ik nou eens de loterij zou winnen.. Dan ga ik stoppen met werken, meer reizen, doen waar ik gelukkig van wordt. Welke dingen hoor je nog meer? Natuurlijk kun je de loterij winnen. Toch kopen veel mensen geen eens een lot, omdat ze er eigenlijk niet in geloven.

En zo is het ook met financieel vrij worden. Het is een keuze: je kunt het makkelijk bereiken, zolang je maar wilt. Het komt niet aanwaaien: je zult er wel wat voor moeten doen. Als jij het besluit maakt dat je financieel onafhankelijk wilt zijn, dan gaat het je lukken. 100%. En zeker met de goede adviezen en tips die Janneke in haar videotraining geeft.

Hoe ziet de FIRE masterclass er uit?

De masterclass is opgebouwd uit vier modules die alles te maken hebben met financieel vrij zijn:

 • Module 1: Inleiding & wat is FIRE?
 • Module 2: Kennis en mindset die nodig is om FIRE te worden
 • Module 3: Netwerken, besparen & verdienen
 • Module 4: Navigatie door 7 beleggingsvormen waarin ik investeer

Met in totaal 25 lessen krijg je alle kennis mee die je nodig hebt om succesvol vrij te worden van jouw baan en om te doen wat je écht gelukkig maakt. Hoe mooi is dat?

Daarnaast is er een online community waar je terecht kunt met vragen en voor hulp: dit kan gaan over alle zeven strategieën om financieel onafhankelijk te worden, maar ook over persoonlijke ontwikkeling, besparen en andere dingen die belangrijk zijn.

Wil je meer weten? Check dan deze link.

inhoud training financieel vrij worden
Meer geld verdienen beleggen crypto dan sparen
Geld verdienen
admin
Sparen of crypto kopen?

Wil je jouw spaargeld laten groeien door de rente die je op de bank ontvangt, of wil je wellicht crypto gaan kopen? In deze blog leg ik je uit wat de voordelen van beide manieren zijn, zodat je zelf kunt kiezen wat het beste bij je past!

Lees verder »

Deze website biedt op geen enkele wijze financieel advies. Wij zijn geen financieel adviseurs. Doe altijd zelf onderzoek naar projecten en investeringsmogelijkheden die je interessant vindt. Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je doet. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Deze website bevat affiliate links.