welke crypto veel geld waard

Welke crypto coin kan €1000 waard worden?

Welke crypto coin kan €1000 waard worden?

Misschien herken je het wel: Er worden ontzettend veel nieuwe coins aangeboden. En als je onderzoek gaat doen zie je dat heel veel coins een goed verhaal hebben en er veel potentie is voor het concept waar de coin voor staat. Hoe kun je een inschatting maken welke coin € 1000 waard wordt?

Wat lees je in dit artikel?

Welke vragen kun je jezelf stellen om te bepalen of een coin veel geld waard kan worden?

Om te bepalen of een coin € 1000 waard kan worden, zul je je moeten verdiepen in de coins zelf. Stel jezelf daarbij een aantal vragen om te bepalen of dit écht het nieuwe pareltje is waar de wereld op zit te wachten.

hoe bepalen potentie coin

Let daarbij op de volgende dingen:

  • Het businessmodel: wat wil de coin bereiken en hoe onderscheiden ze zich?
  • Hoe ziet de whitepaper eruit, is het idee goed uitgewerkt?
  • Welke concurrenten zijn er in de markt?
  • Is er al een werkend product?

Als je niets ziet in het businessmodel en de whitepaper voegt niets van waarde toe kun je een investering maar beter overslaan.

Stel de coin wil ondersteunen in het betalingsverkeer maar heeft 35 concurrenten die al stevig verankerd zijn in de markt, dan weet je dat je een lange adem moet hebben. Deze crypto coin is dan niet onderscheidend genoeg om snel aan te slaan in de markt.

Ook als het idee nog uitgewerkt moet worden, loop je risico dat de coin flopt. Of dat de hype niet opgepakt wordt door de massa.

  • Kan de coin op meerdere platforms / exchanges aangeschaft worden?
  • Is de coin hypebaar, kan het aanslaan bij het grote publiek?

Pas als jij het idee hebt dat de coin aan kan slaan bij het grote publiek, en je kunt de coin op meerdere exchanges aanschaffen, overweeg dan om te investeren.

Mochten mensen teveel moeite moeten doen om een coin aan te schaffen, gaan alleen de echte die hards dat doen. De mainstream crypto koper slaat het dan over.

Natuurlijk, soms is het juist top als je er vroeg bij bent. Des te hoger kan jouw winst zijn, zeker als je voor die € 1000 gaat. Maar het verlies kan ook groter zijn. Mocht je in een ICO of een andere start up willen investeren, doe dat dan echt alleen met geld dat je kunt missen.

Market cap

De market cap (of in het Nederlands marktkapitalisatie genoemd) is ook belangrijk om te bepalen wat de stabiliteit van een munt doet.

Door de market cap onder de loep te nemen, kun je een inschatting maken van de stabiliteit van de munt. Hoe stabieler de prijsontwikkeling verloopt, hoe minder fluctuatie in waarde je hebt. Want een grillige munt kan je het ene moment € 1000 opleveren, en de dag erna € 1000 kosten.

Een voorbeeld

Laten we een voorbeeld nemen. Stel de koers van cryptomunt A is 10 en er zijn er 40.000 van in omloop. De marketcap bedraagt dan 400.000. Daarnaast hebben we cryptomunt B: die heeft een waarde van 7,50, maar er zijn er wel 100.000 van in omloop. De market cap is in dit geval 750.000.

De totale marktwaarde is bij crypto B bijna twee keer zo hoog, ondanks dat de coin zelf goedkoper is. Hierdoor kun je er vanuit gaan, dat je bij coin B minder schommelingen hebt als iemand 5.000 coins verkoopt. Bij coin A is dat namelijk 12,5% van de totale waarde, bij coin B is het 5%

Wil je meer weten over de market cap? Check dit artikel!

Crypto coins met potentie

In 2022 kabbelt de markt maar een beetje voort. Er is een meer zijwaartse beweging dan dat er een uptrend gezien wordt: ook dat is beleggen in crypto. Gaat de markt weer zo opleven als eind 2021? Zeker! Alleen wanneer precies is niet te voorspellen.

Aan de andere kant is dat ook helemaal niet erg.

Op het moment van schrijven (21 september 2022) is Bitcoin bijna € 20.000 waard. Weet je nog wat het november 2021 was? Juist, een stuk meer. Het raakte zelfs de € 58.000 aan. En dat kan het met gemak weer worden, de vraag is alleen wanneer.

Bitcoin zal altijd de interesse van mensen blijven houden. En dus is zo’n lage waarde een prima moment om in te stappen. Want Bitcoin heeft niet de potentie om € 1000 te groeien, maar wel € 80.000 euro.

Benieuwd welke coins in 2022 jaar potentie hebben en in 2023 ook zeker niet vergeten mogen worden? Dat lees je hier.

Toppers op een presenteerblaadje

Wil je de focus leggen op nieuwe coins waarmee je snel winst kunt maken? Check het crypto parels rapport dan eens. Dit rapport heeft al het markt onderzoek al voor je gedaan en biedt je op een presenteerblaadje aan, welke coins je kunt kopen.

nieuwe crypto potentie inschatten

Het rapport wordt minimaal één keer per jaar geüpdatet, jij als koper hebt gratis toegang tot alle updates die gedaan worden nadat je het rapport hebt aangekocht. Zo heb je dus eigenlijk ook het rapport van 2023, 2024, 2025 én elk jaar daarna gekocht! 😉

Check hier alle info!

Belastingaangifte cryptocurrency
Crypto kennis
admin
Belastingaangifte

Belastingaangifte cryptocurrency Sinds een aantal jaar wil de belastingdienst opgave hebben van de crypto die je in je portefeuille hebt. Waarom wil de belastingdienst dit

Lees verder »

Deze website biedt op geen enkele wijze financieel advies. Wij zijn geen financieel adviseurs. Doe altijd zelf onderzoek naar projecten en investeringsmogelijkheden die je interessant vindt. Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je doet. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Deze website bevat affiliate links.