crypto cursus wat leer je

Wat is een crypto wallet?

Wat is een crypto wallet en waarom heb ik deze nodig?

Crypto valuta is digitaal. Dit betekent dat je een Bitcoin of Ethereum nooit fysiek in jouw portemonnee kunt doen. Toch zul je de crypto moeten opslaan in een beveiligde omgeving, zodat je alleen zelf bij jouw crypto kunt. Je kunt het zien als een bankrekening waarop jouw geld netjes bewaard wordt voor je het weer uitgeeft.

De meest makkelijke manier op jouw geld op te slaan, is in een online portefeuille. Dit kan op veel websites waar je ook kunt handelen. Het voordeel hiervan is dat het om een multi currency wallet gaat, een wallet waarin je dus verschillende soorten munten kunt opslaan. Dat is wel zo makkelijk en efficiënt.

Daarnaast is een bijkomend voordeel dat je ook meteen op dezelfde exchange kunt gaan handelen, je hoeft niet op de ene site jouw crypto aan te schaffen en deze op een andere site te bewaren, en weer over te boeken als je het weer wilt verkopen.

Is een crypto wallet veilig?

De websites die wallets beheren worden steeds veiliger. Vaak kun je kiezen voor twee staps identificatie, waarbij je bijvoorbeeld een controle sms ontvangt met een code die je moet invoeren, voor je toegang krijgt. Het lijkt langdradig en onnodig om dit te doen, echter is het nooit verkeerd. Het maakt het potentiële hackers namelijk een stuk moeilijker om jouw geld te hacken!

crypto cursus wat leer je

Voorbeelden van crypto wallets

Voorbeelden van digitale wallets die je kunt gebruiken zijn Coinbase en Binance, waarbij de laatste een erg grote site is. Doordat ze zo groot zijn, kunnen ze ook veel investeren in de beveiliging van de site en dus jouw wallet.

Kies altijd een wallet uit, die ondersteuning biedt aan de crypto die jij wilt gaan verhandelen. Want wat heb je aan een account op een site, die niet ondersteunt wat jij wilt kopen?

Zorg daarnaast ook voor een goede beveiliging op jouw eigen pc en zorg ervoor dat je naast goede bescherming tegen virussen ook een VPN geïnstalleerd hebt, bijvoorbeeld die van Ivacy.

Meer kennis over cryptocurrency

Wil jij meer kennis opdoen over crypto? 
Volg dan nu de GRATIS online Bitcoin training! 

Deze training duurt 1,5 uur en wordt gegeven op meerdere momenten in de week. Zo is er altijd een plek op een moment dat het jou schikt.

Maar wees er op tijd bij, elke avond zijn slechts 50 plekken beschikbaar! 

Aan het eind van deze online training 
 – Heb jij jouw eerste crypto gekocht voor slechts een euro
 – Weet je precies hoe Bitcoin en de andere cryptovaluta werken 
 – Heb je inzicht in wat een goede cryptomunt is en wat een scam is
 – Weet je met welke strategie je geld gaat verdienen
 – En leer je misschien ook nog wel iets over het beveiligen van jouw crypto 😉

 Wanneer je je aanmeldt voor de training, ontvang je ook nog eens drie GRATIS e-books! Zo kun je je alvast inlezen terwijl je wacht op de online training. Deze boeken ontvang je: de Crypto Mastergids, de 7 beste manieren om online geld te verdienen, 10 interessante redenen om te leren over crypto.

Reserveer nu jouw plekje in de GRATIS online training! 

Deze website biedt op geen enkele wijze financieel advies. Wij zijn geen financieel adviseurs. Doe altijd zelf onderzoek naar projecten en investeringsmogelijkheden die je interessant vindt. Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je doet. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Deze website bevat affiliate links.