invloed nieuws op crypto

Wat is de invloed van nieuws op crypto?

Wat is de invloed van nieuws op crypto?

De invloed van nieuws op crypto kan groot zijn. Doordat cryptocurrency niet gereguleerd worden door de overheid of financiële instellingen, zijn schommelingen in de markt doorgaans groter dan in de aandelenmarkt. Een goed nieuwsbericht kan dus voor een grote stijging zorgen, een slecht nieuwsbericht kan zorgen voor een snelle daling van een cryptocoin of de hele markt.

Wat lees je in dit artikel?

Een voorbeeld: De invloed van Elon Musk

Denk maar eens aan Elon Musk en DogeCoin: na een tweet van hem steeg de waarde ‘to the moon’ en niet veel later is de waarde helaas ook weer gezakt tot een fractie van het hoogtepunt.

Ook de berichten die hij plaatst over Bitcoin hebben invloed op de waarde – het ene moment zegt ie dat ie Bitcoin bijkoopt, wat positief is voor de waarde. Het andere moment vindt Musk dat Bitcoin teveel energie verbruikt en keldert de waarde omlaag wanneer hij dat via een tweet de wereld in slingert.

Minder schommelingen bij grotere munten

Wanneer coins meer munten in de markt hebben, merk je dat het nieuws minder invloed heeft op een bepaalde coin dan wanneer er weinig coins in omloop heeft.

Want stel je voor dat er 100.000 coins verkocht worden bij een totale market cap van 10 miljoen of 1 miljoen: het verschil is bij de coin met een marketcap veel groter dan bij die van 10 miljoen. Er zullen minder schommelingen zijn bij die laatste. De coin blijft stabieler.

nieuws koers crypto hoger lager

Invloeden van het nieuws op crypto

Invloed van het nieuws op crypto is er altijd. Denk aan de inval van Rusland in Oekraïne: dit zorgde voor een grote dip, die overigens redelijk snel weer zijn weg omhoog vond. De prijs van olie kan zorgen voor een stijging of daling van crypto. Net als nieuws over mogelijke rentestijgingen bij centrale banken.

Nu crypto meer mainstream wordt en er ook grote beleggingspartijen zijn die crypto opnemen in de portefeuille, zie je dat de nieuwsberichten die eerder minder van invloed waren, nu wel invloed hebben. Naar verwachting zal dit in de toekomst niet minder worden.

Nieuws kan ook een grote, positieve invloed op een coin hebben. Als de markt omlaag gaat, kan er zomaar een coin zijn die to the moon gaat. Het is goed om je aan te sluiten bij een cryptocommunity als je op de hoogte wilt blijven van de laatste nieuwtjes in de markt, zodat je hier snel op kunt inspelen.

Wat kun je tegen de nieuwsinvloeden doen?

Het beste kun je een divers portfolio opbouwen met verschillende coins er in. Het is niet verstandig om bijvoorbeeld alleen Bitcoin en Ethereum te kopen: zorg voor meer diversiteit in jouw portfolio, zodat als één coin een klap krijgt zoals bijvoorbeeld Terra, je nog andere coins hebt waar je op terug kunt vallen. Doe aan bewust risicomanagement.

Wanneer je coins dalen door een negatief bericht, verkoop dan niet in paniek al je coins. Het herstelt zich wel weer. Laat je emoties los en vertrouw op de marktwerking: die schommelt altijd omhoog en omlaag.

nieuwsbericht cryptocoin invloed koers

Wil jij jouw cryptoportfolio naar de next level tillen?

Dat kan door gebruik te maken van Money Mastery! Hiermee krijg je toegang tot de Money Mastery Discord, waar je nooit meer een kans in de markt mist dankzij de koop- en verkoopsignalen. Dat scheelt uren uitzoekwerk!

Met Money Mastery kun jij simpelweg vanaf jouw telefoon, ipad of computer geld verdienen. Net waar je bent en wat jij het makkelijkst vind: je kunt alle trend waar geld mee verdiend kunt worden binnen de Money Mastery terugvinden en er direct geld mee verdienen.

Of het nu gaat om Crypto, NFT, de Metaverse, DeFi of GameFi: Money Mastery leert jou om ze allemaal te masteren. Zonder voorkennis!

Wil je meer weten? Check hier wat Money Mastery precies inhoud.

wat is een stop limit order crypto
Crypto kennis
admin
Wat is een stop limit order en hoe stel je dit in?

Een stop loss order gebruik je wanneer je jouw asset wil beschermen tegen een (verdere) koersdaling of wanneer je juist wilt profiteren van een koersuitbraak. Als je qua bedrag ook een limiet aan de order meegeeft, spreken we van een stop limit order.

Lees verder »
Wat leer je bij cryptocursus
Crypto kennis
admin
Wat leer je bij een cryptocursus?

Wat leer je tijdens een cryptocursus? Het is belangrijk dat je precies leert wat jij nog wil weten. Dat je jouw kennis kunt uitbreiden, zodat je nóg sneller nog succesvoller wordt. In deze blog lees je wat je kunt verwachten van een cursus cryptocurrency.

Lees verder »

Deze website biedt op geen enkele wijze financieel advies. Wij zijn geen financieel adviseurs. Doe altijd zelf onderzoek naar projecten en investeringsmogelijkheden die je interessant vindt. Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je doet. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Deze website bevat affiliate links.