koersschommeling waarde bitcoin crypto

Waarom schommelt de waarde van Bitcoin?

Waarom schommelt de waarde van Bitcoin en andere cryptocurrency?

Je ziet het veel: dan gaat de waarde van Bitcoin weer omhoog, dan weer omlaag. Hoe kan het dat de waarde van Bitcoin schommelt? Welke redenen zijn daarvoor en waar moet je op letten, zodat je zeker weet dat je op het juiste moment crypto koopt?

Hoe bepaalt wordt wat een cryptomunt waard is

Het is heel simpel: vraag en aanbod bepaalt de waarde van Bitcoin en andere crypto. Hierdoor kan de koers of waarde schommelen. Is er meer aanbod dan vraag, dan daalt de waarde. Is er meer vraag dan aanbod, dan stijgt de prijs.

Als er meer vraag dan aanbod is, kan dat bijvoorbeeld komen doordat heel veel mensen tegelijk Bitcoin willen kopen. Meer dan dat er gemined kan worden op dat moment. Hierdoor ontstaat schaarste: iedereen wil iets hebben waar niet voldoende van is. En dus stijgt de prijs. In 2017 bijvoorbeeld is de waarde vertwintigvoudigd omdat er meer vraag dan aanbod was. En in 2019/2020 is hetzelfde gebeurd.

Het is de kunst net voor het moment van stijgen in te stappen: als de waarde van Bitcoin laag is. Dan profiteer je optimaal van de koersstijging wanneer je verkoopt op het hoogste punt.

Schommelingen in de waarde van Bitcoin

In het verleden werd beleggen in cryptocurrency gezien als iets wat veel risico had: je kon zomaar jouw inleg weer kwijt zijn. Inmiddels is dit beeld veranderd. Natuurlijk, de waarde van Bitcoin schommelt nog steeds door vraag en aanbod, of door ontwikkelingen in de markt. Alleen zien we nu, dat de golfbeweging wel omhoog blijft gaan.

De Bitcoin bijvoorbeeld verliest soms waarde, maar stijgt altijd weer door. Deze afbeelding  van 26 maart 2021 laat dat goed zien:

waarde bitcoin schommelt waarom

Het afgelopen jaar zijn er wat schommelingen in de waarde van Bitcoin geweest, maar wanneer de koers wat daalde, werd dit altijd weer goed gemaakt met een opvolgende stijging. Stel je eens voor dat je in 2008 of 2009 Bitcoin gekocht heeft en dit vandaag zou verkopen: je zou miljonair zijn!

De voorraad Bitcoin is niet oneindig

Er komt een moment dat er geen nieuwe Bitcoin meer gemaakt zullen worden, omdat de voorraad uiteindelijk op zal raken. Waarschijnlijk maken wij dit niet meer mee in ons leven, maar het heeft wel invloed op de waarde van Bitcoin. Hoe minder er beschikbaar is, hoe hoger de prijs zal raken. Dit is gewoon de marktwerking.

Meer kennis opdoen waarom de waarde van Bitcoin en andere crypto schommelt

Wil jij meer info krijgen over waarom de waarde van Bitcoin schommelt, waar je op moet letten bij het (ver)kopen van crypto en alle ins & outs leren die je nodig hebt om snel succesvol te zijn?

Check dan dit webinar! Na aanmelden kun je meteen kijken. Je leert dan bovenstaande dingen én ook nog eens

  • 5 simpele stappen om bitcoin te kopen ook al heb je hier nog géén ervaring mee.
  • Hoe jij een perfect gebalanceerd crypto portfolio samenstelt.
  • Hoe jij de juiste coins selecteert én koopt!
  • Hoe jij met slechts 10 minuten per dag je crypto-kennis kan verrijken om succes te behalen.
  • Hoe jij je winst kunt uitkeren naar je eigen bankrekening!

Deze website biedt op geen enkele wijze financieel advies. Wij zijn geen financieel adviseurs. Doe altijd zelf onderzoek naar projecten en investeringsmogelijkheden die je interessant vindt. Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je doet. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Deze website bevat affiliate links.