Wickfills & Gaps technische analyse

Technische analyse: Wickfills & Gaps

Technische analyse: Wickfills & Gaps

Cryptocurrency handelen is een populaire bezigheid geworden onder beleggers en investeerders. Het kan echter lastig zijn om te weten waar je op moet letten bij het analyseren van de markt en het nemen van beslissingen over wanneer te kopen of verkopen. Een handig hulpmiddel bij technische analyse is het gebruik van wickfills en gaps.

Wat lees je in dit artikel?

Wat zijn wickfills?

Wickfills, ook wel bekend als shadowfills, verwijzen naar de ruimte tussen de slotkoers van een candlestick en de hoogste of laagste prijs die in diezelfde periode werd bereikt. Dit gebeurt vaak op momenten dat er sprake is van snel opvolgende koerswijzigingen op de markt.

Wanneer er veel vraag is naar een cryptocurrency, zal de prijs snel stijgen en zullen er vaak wicks ontstaan in de grafiek. Omgekeerd kan een afname in vraag leiden tot dalende prijzen en lange lonten aan beide zijden van een candlestick.

Wat zijn gaps?

Gaps daarentegen ontstaan wanneer er geen transacties hebben plaatsgevonden tussen twee opeenvolgende candles. Dit kan gebeuren tijdens nieuwsaankondigingen of andere belangrijke gebeurtenissen die kunnen leiden tot grote veranderingen in vraag of aanbod op de markt.

Deze fenomenen zijn belangrijk omdat ze informatie verschaffen over hoe beleggers reageren op bepaalde situaties en wat dat betekent voor de toekomstige koersbewegingen.

Wickfills gaps technische analyse crypto

Hoe kun je deze analysetools inzetten tijdens cryptotraden?

1. Identificeren van trends

Een van de belangrijkste redenen om wickfills en gaps te gebruiken bij technische analyse is om trends te identificeren.

Wickfills kunnen aangeven dat er sprake is van volatiliteit in de markt, wat kan wijzen op een verandering in trend. Een lange lont aan de bovenkant van een candlestick kan bijvoorbeeld betekenen dat er veel vraag is naar een cryptocurrency, terwijl een lange lont aan de onderkant kan betekenen dat er juist weinig vraag is.

Gaps kunnen ook duiden op veranderingen in trend. Wanneer er bijvoorbeeld een bullish gap ontstaat (waarbij de opening hoger is dan het sluiten van de vorige candle), kan dit wijzen op toenemende vraag en dus opwaartse druk op de prijs.

2. Identificeren van support- en weerstandsniveaus

Wickfills en gaps kunnen ook helpen bij het identificeren van belangrijke levels waarop beleggers kopen of verkopen. Weerstandsniveaus zijn prijspunten waarop veel verkopers actief zijn, terwijl support niveaus juist aangeven waar veel kopers actief zijn.

Wanneer er zich bijvoorbeeld meerdere wickfills bevinden rondom een bepaalde prijs, kan dit duiden op een sterk weerstandsniveau. Dit betekent dat het waarschijnlijk lastig zal zijn voor de prijs om deze grens te doorbreken, tenzij er sprake is van sterke bullish signalen.

3. Identificeren van koop- of verkoopsignalen

Ten slotte kunnen wickfills en gaps worden gebruikt om koop- of verkoopsignalen te identificeren. Een bullish gap kan bijvoorbeeld een sterk koopsignaal zijn, terwijl een bearish gap juist een verkoopsignaal kan zijn.

Wickfills kunnen ook helpen bij het identificeren van deze signalen. Wanneer er bijvoorbeeld meerdere lange lonten aan de onderkant van candlesticks verschijnen, kan dit aangeven dat er sprake is van toenemende vraag en dus een goed moment om te kopen.

Wickfills & Gaps

Technische analyse is een belangrijke tool voor beleggers en investeerders die zich bezighouden met cryptocurrency handelen.

Wickfills en gaps bieden waardevolle informatie over trends, support- en resistance niveaus en koop- of verkoopsignalen. Door deze analyse toe te passen op de marktgegevens, kun je beter geïnformeerde beslissingen nemen over wanneer te kopen of verkopen, wat uiteindelijk kan leiden tot meer winstgevende transacties.

Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat technische analyse slechts één aspect is van het bredere spectrum van cryptocurrency handel, en dat andere factoren zoals fundamentele analyse ook moeten worden meegewogen in uw besluitvorming.

Wil je meer leren over crypto, technische analyse?

Alles wat je ooit nodig hebt leer je in de training van Bitkoning. Check hier de inhoud, het is behoorlijk uitgebreid! Na dit leerprogramma ben jij een echte expert en kun je jou niet meer voor de domme houden.

Jij weet straks alles over traden, technische en fundamentele analyse, NFT’s en de Metaverse. Jij bent de expert.

Enthousiast?

Check hier meer info en start een gratis trial rechts boven in je scherm!

Deze website biedt op geen enkele wijze financieel advies. Wij zijn geen financieel adviseurs. Doe altijd zelf onderzoek naar projecten en investeringsmogelijkheden die je interessant vindt. Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je doet. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Deze website bevat affiliate links.