Technische analyse japanese candlestick

Technische analyse: Japanese candlesticks

Wat lees je in dit artikel?

Technische analyse: Japanese candlesticks

Het handelen in crypto is altijd wat onzeker. Het is lastig om precies te voorspellen wat de koers van een cryptomunt gaat doen. Gelukkig zijn er hulpmiddelen die je hierbij kunnen ondersteunen. In een andere blog heb ik de driehoek en de bullish &  bearish rectangle uitgelegd. Met behulp van de driehoek kun je aan de hand van patronen, voorspellen wat de koersverwachting zal doen.

Vasthouden aan één soort hulpmiddel bij het maken van een technische analyse is echter niet verstandig. Beter is het, om meerdere analyses te maken om zo vanuit meerdere invalshoeken te kijken wat de koers wellicht gaat doen.

In deze blog krijg je meer inzicht in wat Japanese candlesticks zijn, en hoe je ze kunt gebruiken in jouw voordeel.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Welke informatie haal je uit een Japanese candlestick?

In een Japanese candlestick kun je meerdere dingen terugzien, zoals

– De openingskoers
– De slotkoers
– De high koers
– De low koers

Candlestick analyses richten zich op individuele candles, paren of soms op een groep van drie candlesticks. Hieruit kun je proberen af te leiden waar de markt naar toe gaat. De onderliggende gedachte is dat alle informatie die je moet weten, al in de prijs terug te vinden is. In deze blog leg ik je uit hoe je individuele candlesticks kunt lezen.

Elke candlestick bevat informatie over de openings- en slotkoers en de high en low van het moment waarover je de analyse maakt. De body van de candle laat het verschil tussen de openingskoers en slotkoers zien. De wicks, de lonten van de kaars aan de boven en onderkant, laten zien wat er gebeurd is in de tussenliggende periode.

Door de candlestick te analyseren, krijg je een makkelijk te interpreteren beeld van de prijsontwikkelingen. De lengte van de wick in combinatie met de body (is deze bullish of bearish?) kan gebruikt worden als signaal om in actie te komen. Om te verkopen, of juist te kopen.

Gangbare candlesticks die gebruikt worden binnen deze analyse zijn dojis, spinning tops, hammers, engulfing candles, pinbars en inside bars. Deze begrippen worden in deze blog niet verder uitgelegd.

Er zijn twee candlesticks terug te vinden in de grafieken, een rode en een groene.

Rode candlestick:

Japanese Candlestick rood

Groene candlestick:

Japanese Candlestick groen

Het verschil tussen de rode en groene candlesticks

Op bovenstaande afbeeldingen uit de Bitcoin USD candlestick view van Binance, zie je dat bij zowel de rode lijn (in deze candlestick is de koers gedaald) en in de groene lijn (in deze candlestick is de koers gestegen) high en low beiden aan dezelfde kant van de Japanese candlestick staan. Dit is fijn in de vergelijking.

Wat echter wel verschilt, is de open en close waarde. Bij de groene candlestick sluit de koers hoger dan dat hij geopend is. Hij is immers gestegen. Hierdoor staat de close aan de bovenkant en de open aan de onderkant.

Bij de rode candlestick sluit de koers lager dan dat hij geopend is. Hierdoor staat close aan de onderkant en open aan de bovenkant. Dit is een belangrijk verschil om te onthouden.

Tijdsduur van een candlestick

Wanneer je een Japanese candlestick gebruikt, is het belangrijk om de tijdsduur te kiezen waar jij je analyse op wilt maken. De candlesticks zijn beschikbaar voor alle duren die in de grafiek staan.

Zo kun je bij Binance kiezen voor een candlestick van 1, 2, 4, 6 of 12 uur, maar ook per dag, week of maand.

Je kunt er zelfs voor kiezen om een analyse per minuut of per drie minuten te maken. Dit is handig wanneer je jouw crypto gebruikt om te daytraden.

Meer informatie over technische analyses van cryptocurrency

Wil jij meer kennis opdoen over crypto? 
Volg dan nu de GRATIS online Bitcoin training! 

Deze training duurt slechts een half uurtje: daarna ben jij up to date met je kennis! Je kunt op elk moment de training volgen én je krijgt ‘m ook gemaild. Handig!

Aan het eind van deze online training 
 – Heb jij jouw eerste crypto gekocht voor slechts een euro
 – Weet je precies hoe Bitcoin en de andere cryptovaluta werken 
 – Heb je inzicht in wat een goede cryptomunt is en wat een scam is
 – Weet je met welke strategie je geld gaat verdienen

Reserveer nu jouw plekje in de GRATIS online training!

Bevalt de training goed? Dan kun je je aanmelden voor een volledige cursus, die ook op de site wordt aangeboden. Zo kun je nóg sneller succesvol zijn!

Negatieve invloed emotie crypto
Geld verdienen
admin
Emoties en cryptotraden

Emoties en cryptocurrency traden Veel mensen hebben last van emoties wanneer ze cryptocurrency traden. Dat kan positief zijn, of negatief. Bijvoorbeeld blijdschap wanneer je op

Lees verder »
Crypto uitbetalen bankrekening
Crypto kennis
admin
Hoe kan ik crypto uitbetalen?

Crypto uitbetalen is natuurlijk iets wat je graag wilt als je winst gemaakt hebt. Je wilt niet dat het in jouw wallet blijft zitten en dat je er verder niets mee kunt. Gelukkig is crypto uitbetalen, het overmaken van de waarde van crypto naar jouw eigen rekening, niet lastig!

Lees verder »

Deze website biedt op geen enkele wijze financieel advies. Wij zijn geen financieel adviseurs. Doe altijd zelf onderzoek naar projecten en investeringsmogelijkheden die je interessant vindt. Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je doet. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Deze website bevat affiliate links.