technische analyse driehoek crypto

Technische analyse: de driehoek

Technische analyse: de driehoek

Wanneer je een technische analyse wilt maken, spelen patronen een belangrijke rol. En dit is ook menselijk, we willen graag weten wat de koers gaat doen of wat we kunnen verwachten. Daarom kun je gebruikmaken van patronen. In deze blog leg ik je de driehoek uit.

Patronen herhalen zichzelf vaak. Dit is ook zo bij handelen in cryptocurrency. Mensen zijn veelal kuddedieren en doen iets op basis van gewoonte en historische kennis. Wanneer je dit weet en je hebt kennis van de koerspatronen, kun je snel inspelen op wijzigingen in de cryptokoers die voor jou belangrijk kunnen zijn. Zo heb je een streepje voor.

Er zijn drie manieren waarop dit patroon zich kan ontwikkelen:

– Ascending triangle (oplopende driehoek)
– Decending triangle (dalende driehoek)
– Symmetrical triangle (symmetrische driehoek)

Wat lees je in dit artikel?

Koerspatronen crypto

Je kunt koerspatronen gebruiken om de koersverloop te bekijken tijdens een bepaalde handelsperiode. Door meer inzichten te krijgen in de patronen die zich bij de cryptocurrency voordoen die jij wilt kopen, kun je min of meer vroegtijdig inspelen op de verwachte uitkomst.

Wanneer je ziet dat een koerspatroon oploopt, kun je besluiten te kopen. Wanneer je ziet dat een koerspatroon daalt, kun je jouw crypto verkopen. Deze patronen kun je gebruiken voor elk gewenst tijdsbestek, bijvoorbeeld over een jaar of maand. Ook kun je het voor een periode van tien minuten doen, wanneer je aan daytraden doet.

Wanneer je de driehoek gebruikt als technische analyse, kun je een aantal dingen voorspellen op basis van de trend die je in de analyse van de driehoek ziet terugkomen.

Opbouw van de driehoek

De driehoek is opgebouwd uit twee lijnen, die een driehoek vormen. De bovenste lijn wordt de weerstandslijn of neckline genoemd. De onderste lijn wordt de steunlijn genoemd. Deze lijnen lopen altijd naar elkaar toe, waardoor een soort van driehoek ontstaat.

technische analyse driehoek crypto

Ascending triangle

De oplopende driehoek zie je wanneer er een uptrend is. Deze driehoek zie je vaak wanneer een patroon zich ontwikkeld op dezelfde manier als de koers zich daarvoor heeft ontwikkeld. Dus als de koers stijgt bij een bullmarket maar zich weer wat herstelt, is het mogelijk dat de koers na een korte stabilisatie verder stijgt.

Bij ongeveer 60% van de gevallen is de koers van de crypto die je onderzoekt, juist te voorspellen door het gebruik maken van de ascending triangle.

Decending triangle

De dalende driehoek zie je wanneer er een downtrend is. Deze driehoek zie je vaak wanneer een patroon zich ontwikkeld op dezelfde manier als de koers zich daarvoor heeft ontwikkeld. Dus als de koers daalt tijdens een bearmarket maar zich weer wat herstelt, is het mogelijk dat de koers na een korte stabilisatie verder daalt.

In meer dan 60% van de gevallen is de koers van de crypto die je onderzoekt, juist te voorspellen door het gebruik maken van de decending triangle.

Symmetrical triangle

 Deze kan zich op meerdere momenten voordoen. Deze driehoek zie je vaak wanneer een patroon zich ontwikkeld op dezelfde manier als de koers zich daarvoor heeft ontwikkeld.

In ruim 50% van de gevallen kan een symmetrical triangle duiden op een koersstijging van de desbetreffende cryptomunt. De kans op stijging of daling is bij een symmetrical triangle bijna gelijk. 

De driehoek gebruiken tijdens de technische analyse

De driehoek is een prima middel om een technische analyse te maken. Ook kun je gebruik maken van de bullish &  bearish rectangle en is het natuurlijk goed om te weten wat de Japanese Candlesticks inhouden.

Natuurlijk, het voorspelt niet 100% wat de koers van crypto gaat doen. Een patroon kan zich altijd anders ontwikkelen dan verwacht: maar wanneer je deze analysetool combineert met overige technische analyse tools kun je weloverwogen besluiten of je wilt kopen, verkopen of je crypto nog even aan wilt houden.

Meer informatie over technische analyses van cryptocurrency

Wil jij meer kennis opdoen over crypto? 
Volg dan nu de GRATIS online Bitcoin training! 

Deze training duurt 1,5 uur en wordt gegeven op meerdere dagen in de week. Maar wees er op tijd bij, elke avond zijn slechts 50 plekken beschikbaar! 

Aan het eind van deze online training 
 – Heb jij jouw eerste crypto gekocht voor slechts een euro
 – Weet je precies hoe Bitcoin en de andere cryptovaluta werken 
 – Heb je inzicht in wat een goede cryptomunt is en wat een scam is
 – Weet je met welke strategie je geld gaat verdienen

Wanneer je je aanmeldt voor de training, ontvang je ook nog eens drie GRATIS e-books! Zo kun je je alvast inlezen terwijl je wacht op de online training. Deze boeken ontvang je: de Crypto Mastergids, de 7 beste manieren om online geld te verdienen, 10 interessante redenen om te leren over crypto.

Reserveer nu jouw plekje in de GRATIS online training!

Bevalt de training goed? Dan kun je je aanmelden voor de volledige cursus. Het hoeft niet, mag wel. Wil je verder groeien en binnen no-time bij de top horen? That’s up to you!

Deze website biedt op geen enkele wijze financieel advies. Wij zijn geen financieel adviseurs. Doe altijd zelf onderzoek naar projecten en investeringsmogelijkheden die je interessant vindt. Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je doet. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Deze website bevat affiliate links.