bullish candlestick patroon uitleg

Technische analyse: Bullish candlestick patronen

Bullish candlestick patronen: gebruik ze om de koers te bepalen!

Japanese candlesticks kunnen je een hoop informatie geven over hoe de koers zich mogelijk gaat ontwikkelingen. Bullish candlesticks patronen zijn een opvolging van patronen die aanduiden dat de markt stijgende is. Als je leert deze patronen te herkennen, kun je hier jouw voordeel mee doen.

Wat lees je in dit artikel?

Verschillende type candlestick patronen

De candlestick patronen kun je grofweg onderverdelen in drie verschillende types:

  1. Bearish candlestick patronen
  2. Bullish candlestick patronen
  3. Geconsolideerde (consolidation) candlestick patronen

In dit artikel wordt de focus gelegd op bullish candlestick patronen. Wil je meer artikelen lezen over technische analyse? Dat kan hier.

Bullish candlestick patronen

Er zijn ontzettend veel verschillende patronen die jou kunnen helpen te bepalen welke richting de koers op kan gaan. In dit artikel bespreken we 4 bullish candlestick patronen die je dagelijks tegen kunt komen.

Wil je meer weten over hoe je patronen kunt gebruiken en lezen? Volg dan een training die je dit bijbrengt! Het is een investering van nog geen tweehonderd euro en het levert je het veelvoudige op!

Bullish engulfing reliable patroon

Deze candlesticks laten zien dat de kopers aan de winnende hand zijn in de markt: Het patroon begint altijd met een rode body, waarna een groene volgt. De groene body is groter dan de rode ervoor.

Deze wijziging omhoog kan, na een periode van een dalende trend, betekenen dat de dalende lijn kan veranderen in een stijgende lijn. Er is dan sprake van een capitulation bottom.

bullish engulfing patroon

Dragonfly doji patroon

Dit patroon vormt zich als de open high en close erg dicht bij elkaar liggen. De wick van de candle is hierbij erg lang. Wanneer je de dragonfly doji tegen komt, betekent dit dat kopers een grote weerstand bieden en de prijs hoog proberen te laten sluiten. Vraag en aanbod komen meer in balans.

Als je dit patroon ziet, zie je daarna vaak een omslag in de markt. Van een dalende trend zet zich een opwaartse trend in. Toch is dit niet altijd het geval. Mocht je de dragonfly doji als koopsignaal willen hanteren, let dan ook op andere indicatoren. Zeggen die hetzelfde?

Morningstar patroon

Wanneer je op de bodem van een downtrend gekomen bent, zie je vaak een morningstar patroon die er op duidt dat de markt gaat keren. Het wordt gezien als een bullish reversal patroon en bestaat uit drie candlesticks.

De eerste is rood en laat zien dat de verkopers nog de controle hebben. De tweede candlestick is klein. Het laat zien dat verkopers nog wel de controle hebben, maar niet meer volledig. Deze tweede candlestick kan een doji of spinning top zijn, dat hoeft niet. Of deze tweede rood of groen is, maakt niet uit. De laatste candlestick is bullish, de candlestick gaat nauwelijks lager dan de voorgaande close en sluit minimaal de helft boven de body van de eerste candlestick.

Deze laatste candlestick dient als bevestiging van de omkering van het patroon.

Tweezer bottom patroon

Wanneer je twee gelijkwaardige candles tegen komt waarbij de eerste rood is en de tweede groen, die qua body bijna even groot zijn, spreek je over het tweezer bottom patroon.

tweezer bottom patroon crypto

De tweezer bottom ontstaat wanneer verkopers de marktprijs flink omlaag duwen, waardoor het lijkt alsof de koers nog steeds in een downtrend zit. Toch drukken kopers de prijs flink omhoog: de open van de tweede candle ligt in de buurt van de close van de eerste candle.

Het tweezer bottom patroon is een redelijk signaal dat de koers keert. Kijk ook naar weerstandslijnen die in de buurt liggen, deze kunnen van extra betekenis zijn bij dit patroon.

Een tweezers bottom ontstaat aan het einde van een downtrend; de verkopers duwen de prijs met kracht omlaag, maar de kopers verassen door de prijs meteen daarna flink omhoog te brengen. De close van de tweede candle zit dicht in de buurt van de open van de eerste candle. Voor beide situaties geldt dat dit patroon van grotere betekenis is als andere indicatoren ook een reversal aangeven op dat prijsniveau. Let dus altijd op eventuele trendlijnen van support en resistance.

Waarom gebruik je de patronen?

Door het lezen van de patronen krijg je meer vat op de markt. Wat gaat de markt doen, welke kant gaat het op? Als je het lezen van candlesticks combineert met andere indicatoren, kun je voorspellingen doen over de koers en zo bepalen of je wilt verkopen of juist niet.

bullish candlestick patronen

Het gebruiken van patronen is een belangrijk onderdeel van jouw technische analyse. De bullish patronen laten je zien dat er een stijging verwacht wordt. Natuurlijk zijn de patronen niet 100% waterdicht, dan waren we allemaal al lang rijk geweest. Toch worden ze door alle traders gebruikt om grip te krijgen op de markt.

Met een demo account bij Aoption kun je oefenen met het voorspellen van de koers. Bij Aoption voorspel je wat er een minuut later met de koers gaat gebeuren: een prachtige kans om zo jouw nieuwe kennis over bullish candlestick patronen in de praktijk te brengen!

Wil jij meer kennis opdoen over technische analyse?

Dan is het volgen van een training de beste investering die je kunt doen: door het aanleren van de patronen, de verschillen en waar ze voor staan, kun je veel geld verdienen of juist besparen. Het cursusgeld verdien je dus zó weer terug, jouw nieuw opgedane kennis kun je direct in de praktijk inzetten!

Natuurlijk kun je ook alles opzoeken op internet, maar dan ben je reactief aan het leren. Je loopt ergens tegenaan, zoekt het op (hopelijk op een actuele en betrouwbare bron) en zet je kennis in. Een training werkt beter: alle info die jij nodig hebt, nu of in de toekomst, op één plek. Wel zo efficiënt!

Wat komt er aan bod?

  • Smart contracts
  • Exchanges
  • Wallets
  • Investeren & handelen
  • Portfoliomanagement
  • En nog veel meer!

Deze online training volg je met de mooie aanbieding die nu loopt, voor slechts 197. Je leert zowel theoretische kennis als praktische kennis, zodat je direct weet hoe je wat je geleerd hebt kunt toepassen. Om zo zo veel mogelijk geld te verdienen. Wat daar gaat het uiteindelijk om, toch?

Klik hier om de cursus aan te schaffen!

marktcyclus golfbeweging cryptocurrency
Geld verdienen
admin
Hoe werkt de marktcyclus van crypto?

Wanneer je de koers van crypto volgt, zul je zien dat de koers in een soort van golfbeweging gaat. De koers is laag, gaat omhoog, bereikt een hoogtepunt en daalt daarna weer. Deze beweging zie je meerdere keren achter elkaar terug en de golf gaat vaak van boven naar beneden. Dit heet een marktcyclus. Hoe werkt dat precies?

Lees verder »
stablecoin cryptocurrency
Crypto kennis
admin
Wat is een stablecoin?

Wat is een stablecoin? Misschien heb je het wel eens voorbij horen komen: stablecoin. Wat is een stablecoin precies en waar gebruik je het voor?

Lees verder »

Deze website biedt op geen enkele wijze financieel advies. Wij zijn geen financieel adviseurs. Doe altijd zelf onderzoek naar projecten en investeringsmogelijkheden die je interessant vindt. Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je doet. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Deze website bevat affiliate links.