REVIEW START2BITCOIN TRAINING

Start2Bitcoin: mijn eerlijke review

Mijn review van de Start2Bitcoin training

Een cryptocursus volgen is één van de meest slimme dingen die je kunt doen: zeker als je nieuw bent in de cryptomarkt. Niet alleen kunnen de begrippen je duizelen, er komt een hoop op je af. En anders dan traden op de beurs, kan het met crypto alle kanten op gaan. Een cryptocursus als Start2Bitcoin geeft helderheid en duidelijkheid in deze nieuwe wereld en helpt je op weg meteen goed geld te verdienen.

Wat lees je in dit artikel?

Verdien je investering zo weer terug

Als je een cursus aanschaft, kost dat geld. En daar krijg je wat voor terug: een hoop kennis en ervaring van anderen, gebundeld in hapklare brokjes voor jou, zodat jij in één keer goed van start kan gaan. En dat is wat waard.

Maar het levert ook wat op: namelijk dat je veel sneller door hebt hoe het werkt, wat je precies moet doen, waarom je dat dan doet en natuurlijk ook hoe je winst kunt maken. En als je alle kennis al hebt, dan maak je veel sneller winst dan wanneer je leert door “trial & error” in de praktijk.

De Start2Bitcoin cryptocursus

En dat is ook precies waarom ik deze training voor jou review: is dit een fijne training om te volgen, krijg je alle kennis die je nodig hebt en verdien je het inschrijfgeld weer terug?

Over dat laatste kan ik kort zijn: ja. Dat lukt zeker. Niet alleen omdat de kosten niet heel hoog zijn; je krijgt ook nog eens waardevolle dingen terug voor jouw inschrijfgeld. Zo krijg je bijvoorbeeld het boek “Bitcoin voor beginners” dat geschreven is door de auteur van de training, een hardware wallet én nog een heel fijn extra cadeau ter waarde van in totaal € 100.

Levi Haegebaert

De Start2Bitcoin training is gemaakt door Levi Haegebaert. Hij is acteur van het boek Bitcoin voor Beginners, oprichter van de grootste Bitcoin community van België en reist te hele wereld rond om alle nieuwe innovaties in de cryptowereld als eerste te ontdekken.

Levi-Haegebaert-bitcoin-voor-beginners

Levi heeft over de hele wereld al presentaties mogen verzorgen over Bitcoin en is een gewaardeerd spreker.

De online leeromgeving

Wat ik zelf fijn vindt is een cleane leeromgeving, zonder afleiding aan de slag met waarvoor je online bent. Dat zit bij Start2Bitcoin wel goed.

De inhoud van de training is simpel en overzichtelijk gerangschikt per onderwerp en aan het eind van elke module (dat zijn er in totaal 9) kun je een quiz doen om jouw kennis te toetsen. Je kunt in het menu makkelijk van de ene naar de andere les over en houdt zo goed structuur over wat je precies doet. Ook kun je afvinken wat je al gedaan hebt, zodat je precies weet waar je gebleven bent.

Na het afronden van de training krijg je zelfs een certificaat van voltooiing, zodat je kunt aantonen dat je deze training met goed gevolg afgerond hebt.

De manier van lesgeven

Deze cursus wordt gegeven door middel van video: je kunt op elk apparaat dat je hebt inloggen en de video’s bekijken. Heel fijn, want zo ben je niet afhankelijk van jouw laptop of vaste computer. En als je je even verveelt, kun je snel de volgende les volgen. Zo maak je je alle informatie goed en snel eigen.

Ik vind de manier van het overbrengen van informatie door Levi duidelijk. Hij praat rustig, legt alles goed uit en zorgt ervoor dat je ook door middel van een stukje herhaling, de meest belangrijke take aways nogmaals hoort.

In de video’s zie je een goede afwisseling tussen Levi zelf en andere dingen, zoals bijvoorbeeld afbeeldingen of geschreven woorden als er iets opgesomd wordt. Dat is fijn, het helpt je om de inhoud beter tot je te nemen. Zo onthoudt je het makkelijker en raak je minder snel afgeleid doordat je naar een eentonig beeld aan het kijken bent.

Als Noord-Hollandse moet ik wel even wennen aan de verschillen met de Belgische taal. Zo zijn we hier soms meer gewend om te spreken in Engelse termen, waar in België gewoon gesproken wordt over een stierenmarkt en een berenmarkt. Natuurlijk snap ik precies wat er bedoeld wordt dus een probleem vind ik het niet. Ik moet er eerder van glimlachen.

Start2bitcoin crypto inhoud training

Mijn review over de inhoud van de Start2Bitcoin training

Mooi natuurlijk, maar uiteindelijk draait het om de inhoud van de training. Hoe heb ik die ervaren? Bij deze mijn eerlijke review!

Opbouw van de training van Start2Bitcoin

De opbouw van de training is heel fijn. Je begint echt met de basics, elke les is een verdieping op wat er al besproken is. Zonder dat je het echt door hebt, zijn de 7+ uur aan video al weer doorlopen en ben je behoorlijk wat kennis rijker.

De training is echt opgebouwd voor starters in de cryptomarkt, die net beginnen of die nog geen kennis hebben en via trial & error hun kennis en ervaring vergroten.

Geld zoals we dat nu kennen

De training heeft een logische opbouw. Het begint met een stuk informatie over geld en het systeem zoals we dit nu kennen. Goed om even opgefrist te hebben, maar niet perse noodzakelijk om te volgen als je even wat minder tijd hebt.

Achtergrond Bitcoin

De uitleg over Bitcoin is heel fijn: je wordt vanaf het begin af aan meegenomen in hoe Bitcoin werkt, waarom het is gemaakt en je gaat ook praktisch aan de slag door zelf een wallet aan te maken en je weet meteen hoe dit werkt, doordat je duidelijke uitleg krijgt over bijvoorbeeld keys.

Ook de toelichting over de diverse toepassingen van Bitcoin is fijn om mee te krijgen: dit geeft extra verdieping in wat er allemaal mogelijk is. Want gewoon Bitcoin kopen en verkopen zonder dat je weet wat je allemaal met Bitcoin kunt bereiken en welke toepassingen er mogelijk zijn, is goed. Maar handelen met kennis is beter.

Technische verdieping

In les drie komt (technische) verdieping naar voren: na afronding van deze les weet je alles over hoe Bitcoin technisch gezien werkt, wat blockchain is en  hoe de Bitcoin transacties werken. Daar blijft het niet bij, er wordt ook nog eens informatie gegeven over forks, lightning network en het energieverbruik van Bitcoin waar je veel over hoort.

Deze info is een fijne verdieping op wat er in de vorige les behandeld is en zorgt er echt voor dat je beter begrijpt hoe Bitcoin werkt.

De verdere markt

Nadat je ingezoomd hebt op hoe Bitcoin werkt, zoomt de training van Start2Bitcoin uit en kijk je meer naar het grote geheel: hoe werkt het in de markt en hoe verhoudt cryptocurrency zich met bijvoorbeeld aandelen? Hoe staat Bitcoin in verhouding met banken? Hele nuttige info om zo meer van de markt te snappen en de plek van crypto te begrijpen in de huidige wereld.

Ook altcoins worden niet vergeten in de Start2Bitcoin training

Bitcoin is dan wel een van de meest bekendste cryptocoins die we kennen: het is bij lange na niet de enige. Zoals het spreekwoord zegt is het goed om niet op één paard te wedden: dat is met crypto ook zo. Diversiteit in je portefeuille is goed. In dit hoofdstuk komen een aantal altcoins aan bod en ook wordt uitgelegd wat een ICO is.

Deze les geeft ook tips over hoe jij zelf nieuwe cryptoparels in de markt kunt vinden: heel fijn! Zo bouw je echt kennis op en zul je merken dat je een stuk zekerder wordt, omdat je nu weet waar je op moet letten als je jouw eigen research doet voor je een coin aanschaft.

De manier van investeren die het beste bij je past

review start2bitcoin training cryptocurrency

In deze les krijg je duidelijke uitleg over verschillende investeringsstrategieën en krijg je ook duidelijk mee waar je op moet letten. Je leert zelf een basis analyse te maken waardoor je snel inzicht hebt in wat de markt zou kunnen doen. Door dit te oefenen kun je al snel met een getraind oog een inschatting maken door de indicatoren te gebruiken die je aangeboden worden op jouw exchange.

In deze les wordt ook de belastingen behandeld. Vooralsnog is dit echt afgestemd op de Belgische markt en niet van toepassing op de Nederlandse markt. Dat is wel jammer, een puntje van verbetering voor de Start2Bitcoin training. Maar gelukkig hebben wij het in Nederland wel beter getroffen, belastingtechnisch, dan onze zuiderburen!

Gelukkig is de aangifte in Nederland niet lastig. Hier vind je de info over aangifte 2020, afgezien van dat de bedragen wat verhoogd zijn voor de vrijstelling is er niet veel veranderd.

Praktische tips & beveiliging

Deze les is erg fijn: je krijgt nog een aantal aanvullende tips & tricks om jouw accounts en coins veilig te houden, zodat je dat nog even extra scherp op het netvlies hebt staan.

Bitcoin onboarding

Eindelijk begint het dan echt! Met dit gedeelte van de Start2Bitcoin training krijg je duidelijke uitleg over hoe je BlockFi moet gebruiken. Je leert precies hoe deze exchange werkt, zodat je meteen na afronding van deze training jouw kennis in de praktijk kunt brengen. Fijn!

Dezelfde info krijg je voor Bitvavo: een bekende Nederlandse exchange die heel intuïtief werkt. Als je op zoek bent naar een Nederlandstalige exchange is dit echt een aanrader, met de uitleg die Levi geeft over Bitvavo is traden appeltje eitje geworden.

Als laatste topic geeft Levi uitleg hoe je via de DCA strategie, gekoppeld aan Bitvavo, makkelijk kunt investeren in Bitcoin.

Q&A

De les Q&A behandeld een (op dit moment) negental vragen die niet echt binnen de andere hoofdstukken vallen. Het gaat over marktontwikkelingen zoals China die minen verbiedt, maar ook over NFT’s en Evergrande en de koers van Bitcoin. Heel divers dus!  

Samenvatting review training Start2Bitcoin

Ik vind de training van Start2Bitcoin een fijne beginnerstraining. De prijs is prima, er wordt vaak een mooie korting gegeven en je krijgt allemaal leuke extra’s, zoals het boek Bitcoin voor beginners en de hardware wallet. Alleen daarvoor zou ik de training al aanschaffen.

Levi legt duidelijk en in simpele woorden alles uit wat met Bitcoin en cryptotraden te maken heeft. Deze training is echt een mooie cursus voor iedereen die de basis van cryptotraden wil leren. Duidelijk, logisch opgebouwd en het behandeld alles wat je moet weten om aan de slag te gaan.

Ik ben zelf best een ongeduldig persoon, ik zou les acht het liefst meteen als eerste doen en aan de slag gaan. Maar dat is juist niet de bedoeling, de kennis die je ervoor opdoet is echt in je voordeel voor wanneer je begint te handelen in cryptocurrency.

Bijna elke les die je volgt kun je ook downloaden via het lesmateriaal (tenminste, de presentatie van de les!) wat heel fijn is als naslagwerk. Zo heb je een korte samenvatting die je er altijd nog even bij kunt pakken als je jouw kennis weer even wilt opfrissen.

Je merkt dat Levi veel tijd heeft besteed aan hoe de training in elkaar steekt en hoe de kennis is opgebouwd. Dit is fijn, ik vind dat dat vertrouwen geeft.

Als extraatje krijg je na afronding van de training ook nog eens gelegenheid om met de oprichter van de training, Levi Haegebaert, een gesprek van 60 minuten te hebben waarin je al je vragen, opmerkingen en onzekerheden nog eens door kunt nemen. Wat mij betreft is dit de mooiste bonus van allemaal: waar vindt je een training die zo goed opgevolgd wordt, voor zo’n lage aanschafprijs?

Wanneer is deze training niet geschikt voor jou?

Als je dingen beter begrijpt wanneer je het leest dan wanneer je een video kijkt, zou ik deze training niet aanschaffen.

Ook als je op zoek bent naar een training die je verdieping geeft over bijvoorbeeld technische analyses is de training van Start2Bitcoin niet iets voor jou. De basis wordt deels behandeld, maar echt diep technisch wordt het niet. Gelukkig zegt de naam van de training ook al voldoende 😉

Meer weten over de Start2Bitcoin training?

Alle info over de training vind je op deze website. Als jij beginnend crypto trader ben en niet wilt leren door trial & error maar echt gedegen aan de slag wilt gaan, is deze training echt perfect voor jou.

Je krijgt onder meer..

  • Toegang tot meer dan 7 uur online training
  • Altijd toegang tot updates en aanvullingen op de online training
  • Handleidingen en tips
  • Een uur lang een gesprek met de maker van de training om jouw vragen & opmerkingen te bespreken, zodat je écht zeker bent dat je het goed doet
  • Certificaat van voltooiing
  • Het boek Bitcoin voor Beginners
  • Een hardware wallet
  • En nog een héél fijn welkomstgeschenk!

Hier kun je alle info over de Start2Bitcoin training nog eens nalezen!

Deze website biedt op geen enkele wijze financieel advies. Wij zijn geen financieel adviseurs. Doe altijd zelf onderzoek naar projecten en investeringsmogelijkheden die je interessant vindt. Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je doet. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst.