Meer geld verdienen beleggen crypto dan sparen

Sparen of crypto kopen?

Sparen of crypto kopen?

Wil je jouw spaargeld laten groeien door de rente die je op de bank ontvangt, of wil je wellicht crypto gaan kopen? In deze blog leg ik je uit wat de voordelen van beide manieren zijn, zodat je goed geïnformeerd bent om zelf te beslissen wat het beste bij jouw wensen past.

In dit artikel krijg je antwoord op de volgende vragen:

  • Wat is je spaargeld waard bij de bank?
  • Cryptocurrency als alternatief voor sparen
  • Sparen of beleggen in crypto?
  • Ben ik te laat om te investeren in crypto?
  • Beleggen in crypto voor beginners

Wat is je spaargeld waard bij de bank?

Het geld wat je op je spaarrekening hebt staan, groeit aan door de rente die je er op krijgt. Waar je in 2008 nog ruim 5% rente kreeg over je spaargeld, is dat in oktober 2019 nog slechts 0,03% bij de ING, als je tenminste een bonusrenterekening hebt. Bij sommige banken krijg je momenteel zelfs 0% spaarrente. En de verwachting is ook niet, dat de rente snel zal stijgen.

Wanneer je in 2008 € 1000 op jouw rekening had staan, was dit bedrag na een jaar met € 50 gestegen. In oktober 2018 kun je uitgaan van een stijging van welgeteld € 3. De rente die je krijgt, is dus te verwaarlozen. Als je wilt dat je geld groeit, kun je beter voor andere manieren kiezen.

Daar staat tegenover, dat jouw geld altijd op de bank blijft staan. Het wordt niet minder waard.

€ 1000 nu is over een jaar ook nog € 1000, als je even buiten beschouwing laat dat je minder voor je geld kunt kopen door de inflatie in het komende jaar. Zoek je zekerheid en maakt het je niet veel uit of je geld groeit in waarde of niet, dan is sparen prima.

crypto kopen of geld sparen bank

Cryptocurrency als alternatief voor sparen

De waarde van crypto kan stijgen door de koerswijzigingen die je hebt in de handel van cryptocurrency. Dit zorgt ervoor dat beleggen in crypto risicovoller is dan je geld op een spaarrekening zetten. Iedereen weet dat de waarde van crypto zomaar 10% kan stijgen of dalen in een dag tijd.

Het staat je vast ook wel bij, dat de waarde van bijvoorbeeld de Bitcoin ontzettend daalde na de jaarwisseling van december 2017, van ongeveer $ 20.000 naar minder dan $ 8.000 in de eerste twee maanden van 2018.

Dit beeld staat veel mensen nog op het netvlies. Echter is deze daling van de Bitcoin niet representatief voor wat je aan jouw investering overgehouden zou hebben, als je in Bitcoin geïnvesteerd zou hebben en deze niet meer zou hebben verkocht.

Laten we eens kijken wat we, laten we zeggen, over de laatste vijf jaar verdiend zouden hebben als we in Bitcoin geïnvesteerd hadden. Op vrijdag 11 oktober 2014 betaalde je $ 378,55 voor een bitcoin. Op 16 oktober 2019 is de Bitcoin (bij Binance) rond het middaguur $ 8125 waard.

 Als je via de HODL methode deze Bitcoins nog steeds in jouw bezit zou hebben, zou dit je welgeteld $ 7.746,45 hebben opgeleverd. De waarde is maar liefst 20 keer over de kop gegaan! 

Sparen of beleggen in crypto?

Sparen of crypto kopen

Bovenstaande vergelijking laat zien dat het lucratief kan zijn, jouw spaargeld te beleggen in crypto in plaats van te sparen. In oktober was de rente bij de ING op een bonusrente regeling met een saldo van € 5.000 1,1%.

En wat zou je, als je die €5.000 geïnvesteerd zou hebben, nu overgehouden hebben? Juist, een stuk meer. € 107.317 om precies te zijn.

Natuurlijk is dit historisch gegeven rekenvoorbeeld geen garantie voor de toekomst. Net zoals de spaarrente wijzigt door verloop van tijd, wijzigt ook de koers van cryptocurrency.

Toch kan het niet verkeerd zijn om te investeren in crypto. Wanneer je het een beetje spannend vindt, kun je beginnen met alleen het geld dat je kunt missen en de komende jaren niet nodig hebt.

Ben ik te laat om te investeren in crypto?

Je bent nooit te laat om te starten met investeren in cryptocurrency. De koers van crypto stijgt en daalt elke dag. Dit was in het verleden zo, maar zal in de toekomst ook zo zijn. Wanneer je naar de gemiddelde lijn kijkt van de prijs van bitcoin, zie je dat deze stijgt. De verwachting is dat dit in de toekomst ook zo blijft. Het enige verschil is de instapprijs: die was in 2014 lager dan nu het geval is.

Er wordt verwacht dat de prijs van crypto alleen maar stijgt in de komende jaren. Experts voorspellen een stijging van de waarde naar wel $ 15.000 tot $ 50.000 in de komende jaren. Het zou juist dom zijn, hier nu níet in te investeren.

Als je wilt weten hoe je het beste geld kunt verdienen met crypto, kun je deze blogs eens doorlezen:
Cryptocurrency voor beginners
Geld verdienen met cryptocurrency

In deze twee artikelen vind je ontzettend veel informatie wat crypto nou eigenlijk inhouden, op welke manieren je er geld mee kunt verdienen en ook vind je links naar platformen waar je een eigen wallet kunt beheren.

Beleggen in crypto voor beginners

Het is ontzettend belangrijk dat jij beschikt over de juiste kennis, voor je begint met handelen of beleggen in cryptocurrency. Kennis die je nodig hebt, vind je voor een deel al op deze site. Toch is er nog meer wat je kunt doen om jouw kennis te vergroten. Om meteen een goede start te maken, wanneer je wilt gaan beginnen met investeren in crypto.

Een van de mogelijkheden is het volgen van een cursus. De investering die je hierin doet, verdien je dubbel en dwars terug in het resultaat wat jij straks behaalt als je besluit met crypto aan de slag te gaan.

Een goede start is het volgen van de webinar over Cryptocurrency voor beginners.

Leer wanneer je het beste crypto kunt kopen en verkopen, hoeveel geld je moet investeren en ook in welke cryptocurrency. Doe kennis op waarmee je beginnersfouten voorkomt. Daarnaast maak je bij deze cursus onderdeel uit van een crypto community, waarbij je kansen, valkuilen en pareltjes met elkaar deelt. Zo sta je er niet alleen voor.

Maak jij vandaag nog jouw eerste stap op weg naar volledige vrijheid? 

Deze website biedt op geen enkele wijze financieel advies. Wij zijn geen financieel adviseurs. Doe altijd zelf onderzoek naar projecten en investeringsmogelijkheden die je interessant vindt. Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je doet. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Deze website bevat affiliate links.