short gaan cryptotraden

Short gaan met crypto: winst maken als de koers daalt

Geld maken wanneer de koers daalt - dat kan wanneer je short gaat

Short gaan: winst maken als de koers daalt. Klinkt te mooi om waar te zijn: toch is het mogelijk! Als je short gaat, verwacht je dat de koers gaat dalen. Je zet in op een prijsdaling en als deze vervolgens uitkomt, maak je winst.

Als je kiest om short te gaan, brengt dit risico met zich mee. Eén van de mogelijkheden is dat de koerst juist stijgt in plaats van daalt. Ook brengt het een hoog financieel risico met zich mee.

Wat lees je in dit artikel?

Hoe kun je makkelijk short gaan?

Er zijn meerdere manieren om short te gaan:

  • Margin trading
  • Futures
  • Binary options
Investeren short gaan hoe werkt het

Een van de makkelijkste manieren om short te gaan, is door margin trading. Dit kan via steeds meer exchanges. Margin trading stelt je in staat om meer cryptocoins te kopen dan waar je geld voor hebt: er wordt namelijk gewerkt met een hefboom. Hierdoor kunnen kleine winsten groots uitpakken, maar kleine verliezen zullen ook met hefboom geïnd worden.

Hefbomen waar mee gewerkt wordt zijn 100:1 maar ook 500:1 is mogelijk. Hoe groter de hefboom, hoe meer risico je loopt.

Voordelen van short gaan

  • Je kunt winst verdienen in een dalende markt
  • Als de koers daalt, gaat dit vaak sneller dan wanneer de koers stijgt. Dit maakt dat je redelijk snel geld kunt verdienen met short gaan

Nadelen van short gaan

  • Je kunt oneindig veel geld verliezen. Bij een “normale” aankoop kan de koers nooit lager dan € 0 zakken. Als je short gaat, kan de koers in theorie oneindig blijven stijgen. Dit kan voor grote verliezen zorgen.
  • Win je, dan win je goed. Maak je verlies, kan dat zorgen voor echt grote verliezen. Wees je daar van bewust.
  • Het is lastig om juist te timen, de koersen van crypto zijn erg onvoorspelbaar

Margin trading

Door middel van margin trading kun je cryptomunten lenen om deze vervolgens te verkopen voor euro’s.  Als de koers daalt, koop je je cryptomunt terug en sluit de positie. Het verschil in euro’s is voor jou.

margin trading futures binary options

Een voorbeeld: Je koopt een cryptomunt die € 5000 waard is. Als je met een hefboom werkt van 100:1, leg je zelf ongeveer € 50 in. De rest, € 4950, heb je geleend. Dit geeft aan hoe groot het geld is waar je mee gokt: wees echt voorzichtig en begin alleen aan margin traden als je technische analyse echt onder de knie hebt. Winst bij margin traden geeft een geluksgevoel: verlies een nog grotere kater!

Futures

Een andere manier om short te gaan is door middel van futures. Bij futures trading doe je een koersvoorspelling voor een cryptomunt. Hier zet je geld op in. Je maakt een contract aan met een vervaldatum in de toekomst. Als de vervaldatum bereikt is, ben je verplicht om tegen de aangegeven prijs te (ver)kopen.

Als je voorspelling goed was en de koers is gedaald, maak je winst. Als de koers echter hoger uitvalt dan je verwachtte, ben je verplicht om tegen die prijs te kopen. Stel dat je een coin voor € 5000 hebt ingekocht en verwacht dat deze op de vervaldatum € 4500 waard is. Dan verkoop je voor het eerste bedrag en koop je voor het lagere bedrag. Je winst is dan € 500. Stel dat de waarde € 5500 wordt, maak je € 500 verlies. Je moet hoger kopen dan je de koers ingeschat had.

Ook bij futures kun je met hefboom werken.

Tegenwoordig is de futures mogelijkheid op veel Nederlandse exchanges geblokkeerd.

Binary Options

Een binary option is een mogelijkheid tot koersvoorspelling, waarbij je kunt inzetten op een hogere koers (call) en een lagere koers (put). Er zijn geen andere mogelijkheden. Bij crypto kun je deze twee onderscheiden door de rode candlestick bij daling en de groene candlestick bij stijging.

Eén van de opties waar je via Binary Options elke minuut geld kunt verdienen, is Aoption.

Bij short gaan kies je voor een put optie. Je krijgt hierbij de mogelijkheid om een cryptocoin te verkopen voor een lagere waarde, die je op dat moment voorspelt, en daarvoor krijg je een beloning.

Geld verdienen short gaan

Wil jij crypto signals ontvangen om geen enkele tradingsmogelijkheid te missen?

Dat kan! Ook jij kunt crypto signals ontvangen die je precies zeggen hoe je geld kunt verdienen. Je ontvangt koop- en verkoopsignalen voor zowel korte, middellange als lange termijn. Je kunt heel simpel en snel zelf de parameters instellen, waardoor je er maar weinig omkijken naar hebt.

Zo haal jij met zo min mogelijk tijd, zo veel mogelijk gemak uit je signals en haal je maximale winst. Meer weten? Check de link!

investeren ICO IDO startup crypto
Geld verdienen
admin
Investeren in ICO

Alles over investeren in ICO Er zijn verschillende soorten startups van altcoins, waarvan ICO de meest bekende is. Wat houdt het in, welke type investeringen

Lees verder »

Deze website biedt op geen enkele wijze financieel advies. Wij zijn geen financieel adviseurs. Doe altijd zelf onderzoek naar projecten en investeringsmogelijkheden die je interessant vindt. Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je doet. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Deze website bevat affiliate links.