review warrior trading bot wtb

Review: Warrior trading bot – Geautomatiseerd crypto traden

Mijn ervaring met Warrior trading bot

Warrior trading bot: een bot die je prima kunt gebruiken om inkomsten te genereren in een kabbelende markt. Een markt met een zijwaartse trend is perfect voor deze bot: als de markt maar een beetje door lijkt te kabbelen en niet echt wil stijgen, maakt deze bot de meeste trades.

Door deze strategie lijkt Warrior trading bot me een perfecte aanvulling op mijn andere crypto inkomsten en een mooie manier om mijn strategie aan te vullen met een bot die het misschien niet zo goed doet in een opwaartse markt, maar wel als het wat rustig lijkt. Want ook die momenten zijn er.

In deze review lees je mijn eerste ervaringen met Warrior trading bot: is het de moeite waard of niet? In dit artikel kun je meer lezen over hoe de bot werkt en hoe je ‘m op je eigen exchange account actief kunt maken.

Wat lees je in deze review?

Het registreren & actief worden van de bot

Het aanmelden van de bot was goed te doen. Je koppelt jouw exchange via een API aan Warrior trading bot, betaalt het abonnementsgeld en zorgt dat je genoeg fuel beschikbaar hebt om de 10% fee per transactie mee te betalen. Een kind kan de was doen.

wtb bot defensief zijwaartse trend

Ik mocht bijna vijf dagen wachten tot de bot actief was: dit vond ik zelf geen fijne start. Als je kiest om te handelen via een bot, wil je dat natuurlijk het liefste meteen geregeld hebben en direct starten. We leven tenslotte in een 24 uurs economie, alles moet sneller en dat verwachten we inmiddels ook 😊 Dit was dus een mooie test om mijn geduld op de proef te stellen.

Gelukkig hoef je geen geld te betalen tijdens de periode dat je wacht voor je bot actief is. Dus start ie twee dagen later, dan gaat je abo ook pas twee dagen later in. Wel zo fijn.

Het startbedrag

Ik ben gestart met 1010 USDT via KuCoin.

Ik heb bewust voor deze exchange gekozen omdat de fees hier gelijk zijn aan die bij Binance, namelijk 0,1% wanneer je niet met hun eigen coin betaald. KuCoin is exchange nummer 7 in de markt qua grootte: voor mij een fijne bevestiging dat er altijd voldoende handelsvolume beschikbaar is om trades mee uit te voeren.

Na een paar dagen heb ik nog wat geld bijgestort en heb ik ook wat KCS gekocht, de eigen coin van KuCoin, om de fees daar mee te betalen. Ik kwam ergens uit rond de $ 1250 als startbedrag.

review warriortrading bot

De winst na een week handelen met Warrior trading bot

Het meest belangrijke in een review: doet het wat het belooft?

Na een week handelen heb ik gekeken hoe de bot gepresteerd heeft: tot dan toen is er bijna 20 winst gemaakt. Na aftrek van de fees van zowel je exchange als WTB blijft hier nog 15,61 van over.

In deze eerste week heb ik gemerkt dat de bot wat terughoudend is bij een opgaande trend in de markt: de bot wacht tot er een dipje is en koopt dan pas in. Dit is enerzijds natuurlijk goed, want als er halsoverkop gekocht wordt en de markt stort daarna in, staat je geld voor lang vast in de aangekochte crypto. Dat wordt op deze manier voorkomen.

Toch vind ik zelf dat de bot wel wat agressiever mag aankopen in een stijgende markt en niet hoeft te wachten tot er weer een dipje is. Dat kan soms wel een dag duren, waardoor je het gevoel hebt dat je het zelf beter had kunnen doen, al is dat uiteraard niet waarvoor je een bot gekozen hebt 😊

De winst na een week zegt trouwens niet zoveel, want na 8 dagen zag de winst er al heel anders uit:

bot cryptotraden winst succesvol

De winst na 2 weken live met de bot

De tussenstand na twee weken en twee dagen:

update winst warriortradingbot review

Ik verwacht dat ik na een maand uitkom op ongeveer 80,49 winst in totaal, met de kosten er al afgetrokken.  Als je dat doorrekent naar een percentage is dat 6,45%. Niet slecht, het levert meer op dan de rente op je spaarrekening en het is redelijk risicoloos.

Mijn evaluatie na een maand traden

Handmatig verkopen van trades

In de laatste paar weken heb ik nog een extra feature uitgeprobeerd: het handmatig verkopen van trades die nog open staan.

Ik ben vanuit een andere bot gewend dat die functie het niet deed, dus enigszins skeptisch verkocht ik een trade. In mijn KuCoin account bleek al snel dat de trade ook echt verkocht was: heel fijn! Nou ja, die $ 4 verlies was wat minder, maar ik ben blij dat de functie werkt.

Zo kan ik zelf besluiten of ik in een dip mijn cash laat staan in een trade of dat ik verwacht dat er meer opbrengst komt als ik het geld weer beschikbaar maak. Het is fijn dat ik de bot kan overrulen als ik dat zou willen.

De winst na een maand traden met WTB

Deze screenshot heb ik 5 september 15:05 gemaakt. Een mooie winst van bijna 133, plus nog de 4,04 die ik mezelf handmatig armer gemaakt heb 😉

Het maakt de winst die ik met WTB behaald heb, op een totaal van $ 137. Ik vind het netjes en ben er blij mee, het is meer dan ik verwacht had.

winst warriortrading bot maand traden

Met alle kosten van de winst afgetrokken, kom ik op een netto winst uit van 100,35: dat is een winst van 8%!

Dat is meer dan ik verwacht was toen ik twee weken bezig was. Ik heb mijn inleg verhoogt naar 2000 en mijn bot met een aantal maanden verlengd. Heel fijn, ik heb er geen omkijken naar en blijf lekker geld verdienen.

En ook op het moment van schrijven, nu er net een kleine correctie gaande is in de markt, handelt de bot lekker door:

wtb bot profit per trade

Mijn profit na drie maanden

Ik ben 5 augustus begonnen  met Warrior Trading Bot. Inmiddels is het 1 november en heb ik een paar mooie maanden achter de rug. Qua omzet, maar ook qua functionaliteiten van de bot zelf.

Zo kun je nu instellen welk percentage van je wallet je in wilt zetten per trade, bij hoeveel geld je nog beschikbaar hebt. Ik heb nu ingesteld dat bij +75% beschikbaarheid er 2,2% van m’n walletwaarde wordt ingezet per trade. Wanneer dit minder dan 10% beschikbaarheid is, wordt er 3% ingezet.

Omgekeerd dus aan wat de meeste zouden doen. De gedachte hierachter is dat je zo meer inkoopt als de bot in een dip zit en minder inkoopt als het goed gaat. In mijn ogen zorg je er zo voor, dat je minder snel “vast” staat: dat je geld allemaal in open trades zit.

beste cryptobot in europa

Eerder heb ik m’n winst gedeeld op complete maand (van de 5e t/m de 5e), nu doe ik dat voor de complete maand.

Augustus $ 133
September $ 147
Oktober $ 201

En omdat ik m’n screenshot maakte om 6 uur ‘s morgens, staat er ook al bij wat de winst de eerste 6 uur van november is.

Op de andere foto de totale winst van WTB sinds ik gestart ben. Ik heb een mooi bedrag aan winst gerealiseerd en ben dan ook erg blij met de bot. Als ik hier de 10% fuel en de drie maanden abo vanaf haal, maak ik alsnog een mooie winst. Ik ben er blij mee!

De winst van de bekende die mij Warrior trading bot aanraadde

Zij gebruikt, anders dan ik, de pro bot. Die zoekt elke 5 minuten naar kansen in de markt en kan handelen met alle coins die er zijn, in plaats van een limiet van 12 zoals bij de normale bot.

In twaalf dagen had zij 1.200 netto winst, 100 per dag in een dalende markt. Dat is niet verkeerd.

De verschillen tussen de normale en pro bot kun je hier lezen.

De instellingen van mijn bot

Ik heb er voor gekozen de eerste periode met de standaard instellingen te gaan werken. De bot koopt nu maximaal 3 posities van dezelfde cryptocoin aan en checkt elke 10 minuten op verkoopmomenten.

Hij gebruikt 3% van mijn beschikbare USDT om een trade aan te kopen: die 3% wordt meer of minder naar mate de waarde van je portefeuille stijgt of daalt. In mijn geval is 3% op dit moment ongeveer 38,19.

Standaard worden er 12 coins ingericht, voor mij zijn dit: LTC, BCH, ETH, BTC, XMR, ZEC, ADA, DASH, LINK, DOT, UNI, BAT.

Als ik 12 coins heb x 38,19 per trade x max 3 coins, wordt er maximaal 1.374,84 gebruikt door de bot. Dat is ruim het hele beschikbare bedrag. Ik denk echter dat dit niet gehaald gaat worden, omdat de bot vaak verkoopt en niet koopt als de markt teveel in een uptrend zit of sowieso in een downtrend zit.

Na een paar weken up & running te zijn wil ik gaan fine tunen: welke coins worden amper gekocht en kan ik eruit halen en vervangen voor andere coins? Ook ga ik mijn positiegrootte van 3% verhogen naar 4%, omdat ik niet verwacht m’n hele beschikbare bedrag tegelijk in te zetten met deze instellingen.

Dat is natuurlijk prima voor wanneer er een dip is, zodat je evengoed nog fiat of coins beschikbaar hebt om mee te traden. In zo’n geval ga ik echter bijstorten in plaats van dat ik afwacht. Ik vind het dus minder belangrijk om wat fiat achter de hand te houden voor het geval de markt daalt en mijn geld vast zit.

Wanneer ik mijn instellingen heb aangepast zal ik de ervaring daarmee ook in deze review opnemen.

Het aantal trades per dag

Het aantal trades dat de bot per dag doet, wisselt. In een zijwaartse markt doet ie het prima: in een downtrend wordt er niet gekocht en bij een uptrend wordt er voorzichtig aangekocht. De bot kijkt in een uptrend eerst of het een koersstijging van tijdelijke aard is, of dat het een trend is die doorzet.

In het eerste geval wordt er niet veel aangekocht, in het tweede geval zal de bot wel voor je traden.

Deze onderstaande lijst is van vandaag: de dag is nog niet voorbij. Ondanks dat de winsten met mijn inleg niet heel hoog zijn, harkt Warrior trading bot toch een mooi aantal succesvolle trades binnen.

Voordelen van Warrior trading bot

  • Het is een prima manier om extra inkomsten te krijgen waar je relatief weinig voor hoeft te doen, naast het betalen van de abonnementskosten en het inrichten van je gegevens
  • Je kunt starten vanaf een relatief laag bedrag van 500 – 1000
  • De bot is makkelijk te koppelen aan de exchange en je kunt kiezen uit 13 verschillende exchanges
  • Er is ondersteuning in het Nederlands
  • Door de Telegram groep zijn er korte lijntjes waar de gebruikers ook gevraagd wordt om input bij veranderingen. Dit input kun je ook via de helpdesk inbrengen als je iets wilt.
  • Er wordt aangegeven dat er een server per gebruiker wordt ingericht: daardoor heb je een dedicated server voor jou alleen

Nadelen van Warrior trading bot

  • Er wordt aanbevolen de bot te koppelen aan een exchange waar je verder niets anders mee doet, zodat de bot niet verstoord kan worden. Hierdoor kun je het account niet gebruiken om ook zelf te traden.
  • Het duurt langer dan verwacht om de bot actief te hebben na het inrichten van je gegevens
  • Ik vind het persoonlijk jammer dat je niet zelf je instellingen kunt aanpassen. Het mailen naar support zorgt dat er wel een vertraging zit in het instellen van wat je wilt.
  • De bot doet het het beste in een zijwaartse trend en is wat voorzichtiger bij veranderingen. Als ik zelf zou handelen zou ik dit wat offensiever doen.

Mijn conclusie in deze review over Warrior trading bot

Het is me niet tegen gevallen om deze bot te activeren, te koppelen aan de exchange en verder lui achterover te leunen tot de inkomsten binnen stromen. Het is een makkelijke bot, die je prima kunt laten draaien. Enerzijds als je wat voorzichtig wil zijn met schommelingen in de markt, anderzijds als je een bot zoekt naast een huidige bot die vooral aankoopt als de markt stijgt. Zo krijg je het beste van beide werelden mee.

Met Warrior trading bot kun je je abo en fuel voor meerdere maanden betalen en klaarzetten, waardoor je ook gewoon op vakantie kunt gaan en zorgeloos kunt genieten, zonder dat je na hoeft te denken over bijvoorbeeld het verlengen van je abonnement.

De bot zelf draait sinds 2018 en is helemaal gefinetuned: de commerciële uitrol is pas rond mei 2021 gebeurt. Dit maakt dat de website nog niet helemaal af is en dat de functionaliteiten op de website ook nog in ontwikkeling zijn. De bot doet het goed, de site heeft soms nog wat aandachtspuntjes. Denk bijvoorbeeld maar aan een goede startpagina. Toch is het de bot die het geld voor je verdient: de rest vind ik van ondergeschikt belang. Dat maakt dat mijn review van Warrior trading bot zeker positief is.

Zou ik Warrior trading bot aanraden?

Ja. Dat doe ik. Het is makkelijk in gebruik, je hoeft er niet naar om te kijken en doordat het met een API koppeling op je eigen exchange werkt, hoef je je geen zorgen te maken dat je je geld kwijt raakt. WTB is een prima manier om een passief inkomen met crypto te verdienen. En het levert meer op dan geld op je spaarrekening.

Wil naar aanleiding van mijn review ook eens kijken hoe Warrior trading bot er uit ziet? Je kunt je hier vrijblijvend inschrijven.

Wat is blockchain crypto
Crypto kennis
admin
Wat is blockchain?

Wat is blockchain? Simpel gezegd is blockchain, een digitale lijst van data records, die alleen maar aangroeit. Het is een blok van data, die als

Lees verder »

Deze website biedt op geen enkele wijze financieel advies. Wij zijn geen financieel adviseurs. Doe altijd zelf onderzoek naar projecten en investeringsmogelijkheden die je interessant vindt. Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je doet. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst.