passief inkomen dividend cryptocurrency

Passief inkomen verdienen met crypto dividend

Geld verdienen met dividend op jouw cryptocoins

In de wereld van cryptocurrency draait alles om innovatie en mogelijkheden voor investeerders. Naast het potentieel voor waardegroei biedt de crypto-industrie ook verschillende manieren om passief inkomen te verdienen.

Een van deze methoden is het ontvangen van dividend uitgekeerd door bepaalde cryptocurrencies.

Wat lees je in dit artikel?

Wat is dividend bij crypto?

Dividend in de crypto-wereld verwijst naar het periodiek uitkeren van een percentage van de winst aan houders van specifieke cryptomunten.

Dit concept lijkt op traditionele aandelen, waarbij bedrijven winstuitkeringen doen aan hun aandeelhouders.

Proof of Stake (PoS)

Het mechanisme achter het uitkeren van dividend in de crypto-industrie is vaak gebaseerd op Proof of Stake (PoS) consensus algoritme.

In plaats van miners die berekeningen uitvoeren om nieuwe blokken te verifiëren, worden validators geselecteerd op basis van hun eigendom of “stake” in een bepaalde cryptocurrency.

dividend crypto

Is staking hetzelfde?

Bij staking wordt er een bepaald aantal munten vergrendeld als onderdeel van het validatieproces binnen een blockchain-netwerk. Validators worden beloond met rente voor het vergrendelen en valideren van transacties binnen dat netwerk.

Deze rente wordt vaak betaald in de vorm van extra munten of tokens, wat resulteert in passief inkomen voor de houders van deze cryptocurrencies.

Staking is dus niet hetzelfde als dividend krijgen over jouw cryptocurrency.

Er zijn verschillende  exchanges die dividend uitkeren aan hun houders. Hier zijn enkele van de top crypto’s die bekend staan om hun dividenduitkeringen:

 • AscendEX (ASD)

  AscendEX is een cryptocurrency exchange die een deel van haar winst als dividend uitkeert aan houders van ASD-tokens.

 • Bibox (BIX)

  Bibox is een gedecentraliseerd handelsplatform dat ook dividend uitkeert aan BIX-tokenhouders.

 • KuCoin (KCS)

  KuCoin, een populaire cryptocurrency exchange, beloont KCS-tokenhouders met dividenden op basis van het handelsvolume op het platform.

 • NEO (NEO)

  NEO is een blockchain-platform dat dividend uitkeert in de vorm van GAS-tokens aan NEO-houders. GAS wordt gegenereerd door het hebben van NEO-munten in je wallet.

 • VeChain (VET)

  VeChain is een blockchain-platform gericht op supply chain management en beloont VET-tokenhouders met VeThor-tokens als dividend.

 • Komodo (KMD)

  Komodo is een gedecentraliseerd platform voor smart contracts en biedt rente-uitkeringen in de vorm van KMD-tokens aan houders die meedoen aan staking.

Passief inkomen verdienen met crypto dividend

Het verdienen van passief inkomen met crypto dividend is een aantrekkelijke optie voor investeerders die graag hun portefeuille willen verbreden en extra inkomsten willen genereren.

Door deel te nemen aan staking of het bezitten van bepaalde cryptocurrencies, kunnen traders regelmatig rendement ontvangen zonder actieve handelingen uit te voeren.

Profiteren van crypto dividend

Om te profiteren van crypto dividend, moet je ervoor zorgen dat je beschikt over de juiste wallets of accounts om de betreffende munten op te slaan. Sommige cryptocurrencies hebben specifieke vereisten of minimale hoeveelheden nodig om in aanmerking te komen voor dividenduitkeringen.

Het is ook belangrijk om op de hoogte te blijven van eventuele updates en nieuws over deze cryptocurrencies. Veranderingen in het consensusmechanisme of andere factoren kunnen van invloed zijn op de rente-uitkeringen en dividenden die worden ontvangen.

De kracht van compound interest

Een van de meest krachtige aspecten van het verdienen van crypto dividend is het effect van samengestelde rente. Door je uitgekeerde dividend opnieuw te investeren, vergroot je jouw positie en potentieel om nog meer inkomen te genereren.

Dit sneeuwbaleffect kan op de lange termijn aanzienlijk bijdragen aan de groei van je portefeuille.

Crypto rente of dividend krijgen

Iets voor jou?

Kortom, crypto dividend biedt investeerders een kans om passief inkomen te verdienen in de snel evoluerende wereld van cryptocurrency.

Door gebruik te maken van Proof of Stake mechanismes kunnen houders van bepaalde cryptocurrencies genieten van regelmatige rente-uitkeringen.

Het is echter belangrijk om grondig onderzoek te doen naar de verschillende projecten en hun dividendbeleid voordat je besluit om hierin te investeren.

Handelen op een Nederlandstalig platform

Ben jij nog op zoek naar een platform om jouw coins te verhandelen of om op te staken? Dat kan heel goed op Bitvavo!

Bitvavo wordt door meer dan één miljoen gebruikers als favoriet gebruikt om crypto mee te verhandelen. Ben jij de volgende die geniet van het grote aanbod aan coins en de gebruiksvriendelijke website?

Meld je aan via deze link en betaal géén handelskosten over de eerste €1000 die je verhandelt!

Crypto indicator uitleg
Technische analyse
admin
Crypto indicatoren; welke kun je gebruiken?

Technische analyse is een belangrijk onderwerp als je verstandig wilt handelen in crypto. Je kunt gebruik maken van verschillende indicatoren die je op weg helpen met het inschatten van de koers. Lees er meer over!

Lees verder »
VIP community cryptocurrency
Crypto kennis
admin
Crypto community

Crypto community Een crypto community is een groep op internet, waarbij alles over crypto besproken wordt onder gelijkgestemden. Er zijn zowel internationale crypto communities, als

Lees verder »

Deze website biedt op geen enkele wijze financieel advies. Wij zijn geen financieel adviseurs. Doe altijd zelf onderzoek naar projecten en investeringsmogelijkheden die je interessant vindt. Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je doet. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Deze website bevat affiliate links.