8 stappen verbeteren veiligheid online

Online veiligheid & privacy: bescherm jouw crypto goed

Het beveiligen van jouw crypto en online assets

In de wereld van cryptocurrency is veiligheid geen luxe, maar een noodzaak. Met de opkomst van digitale valuta’s neemt ook het risico op hacks, fraude en diefstal toe.

Daarom is het belangrijk om je bewust te zijn van de risico’s en de nodige maatregelen te treffen om je investeringen te beschermen en te beveiligen.

Wat lees je in dit artikel?

Doe een risicoanalyse - waar kun jij nog verbeteren in het beveiligen van jouw gegevens?

Voordat we ingaan op de maatregelen die je kunt nemen, laten we eerst kijken naar je huidige beveiligingspraktijken.

Vraag jezelf eens af:

 • Zijn je software en apps up-to-date?
 • Gebruik je sterke, unieke wachtwoorden voor elke dienst?
 • Heb je tweefactorauthenticatie (2FA) geactiveerd waar mogelijk?
 • Ben je je bewust van de risico’s van phishingaanvallen?

Als je op een van deze vragen nee antwoordt, is er ruimte voor verbetering.

beveiliging online gegevens crypto

Verschillende soorten maatregelen

Om je crypto-investeringen optimaal te beschermen, kun je verschillende soorten maatregelen treffen. Hieronder volgt een lijst van aanbevolen maatregelen.

 1. Up-to-date software: Zorg ervoor dat al je software, inclusief je wallet en mobiele apps, altijd up-to-date is. Updates bevatten vaak beveiligingsverbeteringen.
 2. Wachtwoorden zijn uniek en je hebt ze niet online opgeslagen in bijvoorbeeld jouw mailbox: Gebruik complexe, unieke wachtwoorden voor elke account en bewaar deze niet op papier. Overweeg het gebruik van een wachtwoordmanager.
 3. 2FA instellen waar mogelijk: Activeer tweefactorauthenticatie voor een extra laag beveiliging op al je accounts, vooral je wallet en exchange-accounts.
 4. Voorkom phishing: Wees alert op phishingpogingen. Gebruik, indien beschikbaar, een personaliseercode in mails van jouw exchange om echte berichten te onderscheiden van valse.
 5. Encrypted email: Overweeg het gebruik van versleutelde e-maildiensten voor extra privacy en beveiliging van je communicatie.
 6. Een VPN gebruiken: Een virtueel privénetwerk (VPN) kan helpen je internetverbinding te beveiligen en je privacy te beschermen. Maak daar zeker op vakantie gebruik van, maar ook thuis kan het geen kwaad om een VPN aan te zetten (zowel op laptop als mobiel) als je in crypto gaat handelen.
 7. Geen openbare computers gebruiken: Voorkom het gebruik van openbare computers voor transacties of toegang tot je wallet, aangezien deze geïnfecteerd kunnen zijn met malware.
 8. Gebruik een hardware wallet: Voor de beste beveiliging van grote hoeveelheden crypto: overweeg het gebruik van een hardware wallet. Deze wallets bewaren je private keys offline, waardoor ze onbereikbaar zijn voor online aanvallers.

Extra maatregelen treffen? Doe het direct!

Veiligheid in de wereld van cryptocurrency vereist voortdurende aandacht en pro activiteit. Het is verleidelijk om beveiligingsmaatregelen uit te stellen, maar de realiteit leert dat van uitstel vaak afstel komt.

De gevolgen van een hack of diefstal kunnen verwoestend zijn en leiden tot het verlies van al je crypto.

Neem daarom de tijd om je beveiligingspraktijken te evalueren en waar nodig te verbeteren. Begin vandaag nog met het implementeren van de bovengenoemde maatregelen.

Conclusie

Het beschermen van je crypto-investeringen is essentieel in de huidige digitale wereld. Door het nemen van proactieve stappen zoals het updaten van software, het gebruik van sterke wachtwoorden, het activeren van 2FA, en het vermijden van phishing, kun je jezelf wapenen tegen de meest voorkomende bedreigingen.

Onthoud dat de veiligheid van je investeringen in jouw handen ligt. Neem de nodige maatregelen vandaag nog om je crypto veilig te houden. Heb je bovenstaande stappen al genomen? Dan ben je op de goede weg!

Meer leren over beveiliging van jouw gegevens en crypto traden in het algemeen?

Dat kan onder meer door het volgen van de crypto cursus van de Cryptocommunity! De Cryptocommunity biedt een uitgebreide Cryptocursus en een actief en sociaal platform om te leren over, en te investeren in cryptocurrencies.

Als lid ontwikkel je een Persoonlijk Crypto Plan om te investeren in crypto en een strategie te vormen waar je lange tijd mee vooruit kunt.

Je leert de juiste mindset die je nodig hebt in de wereld van crypto. De community is een plek met alle tips, tricks, tools en kennis die je nodig hebt om van jouw crypto-avontuur een succes te maken!

Meer weten? Check hier alle info! Je kunt je meteen inschrijven voor een gratis masterclass.

Deze website biedt op geen enkele wijze financieel advies. Wij zijn geen financieel adviseurs. Doe altijd zelf onderzoek naar projecten en investeringsmogelijkheden die je interessant vindt. Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je doet. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Deze website bevat affiliate links.