oco binance uitleg

OCO: One cancels the other

Wat houdt een OCO in?

Via Binance kun je verschillende ordertypes plaatsen. Een stop (limit) order, een marketorder, maar ook een OCO. Wat is dit precies en hoe gebruik je een OCO?

Wat lees je in dit artikel?

Plaats twee orders tegelijkertijd

OCO staat voor “one cancels the other”: met dit type order kun je in één keer twee orders plaatsen, waarvan er uiteindelijk maar één wordt uitgevoerd. De ander wordt, zoals de naam al doet vermoeden, gecancelled als de ander wordt uitgevoerd.

Er wordt tegelijkertijd een limit order en een stop-limit order geplaatst met de parameters die jij hebt ingegeven. Zodra één van de orders geheel of gedeeltelijk is uitgevoerd, wordt de andere order automatisch geannuleerd.

Wanneer wordt een OCO gebruikt?

Wanneer je automatisch wilt handelen, kun je een OCO inzetten. Je kunt namelijk twee limit orders tegelijk plaatsen. En dat is handig wanneer je zo min mogelijk verlies wilt hebben of bij het nemen van winst.

Je kunt met een OCO als het ware anticiperen op de markt: je bouwt een veiligheidsmarge voor jezelf in en voert tevens tegelijk een order in voor als jouw voorspelling uitkomt.

Een OCO inzetten creëert een stukje rust, doordat je kunt anticiperen op zowel een stijgende als een dalende trend. Daardoor hoef je niet 24/7 achter jouw device te zitten om de marktactiviteit te tracken.    

Een voorbeeld

Stel je wilt BNB kopen en de waarde ligt tussen de 350 en 400 dollar. Je kunt dan een OCO order plaatsen die koopt op de weerstandslijn (400 dollar) of die juist koopt als de prijs daalt tot de supportlijn (350 dollar).

Als één van deze twee ingevoerde parameters behaald is, wordt de andere order gecancelled. Aan de hand daarvan kun je een nieuwe OCO plaatsen om jouw verdere strategie uit te zetten.

Wil je meer leren over cryptotraden én wil je investeren in jouw kennis?

Denk er dan eens over na om een cryptocursus te volgen! Door het volgen van een training die specifiek over cryptotrading gaat, leer je ontzettend veel tricks & kennis die je direct kunt inzetten bij het handelen in cryptocurrency.

Door dit te doen beperk je jouw verliezen en ben je meteen meer winstgevend dan dat je zou zijn zonder training. En wie heeft er nu zin om overal maar info te lezen, goede filmpjes te zoeken, die te kijken om vervolgens weer wat anders te lezen wat er haaks op staat?

Door het volgen van een goede cryptocursus heb je die uitdaging niet meer: alle info, op één plek: precies wat jij wilt weten om succesvol te worden in traden.

Eén van de meest geprezen trainingen

Als je op zoek bent naar een cursus waarmee je jouw kennis meteen op TOP niveau brengt, kun je de training van alles over crypto volgen. Deze bevat info over de absolute basis, maar gaat ook een stapje verder. Hierdoor leer jij meteen ook een stukje advanced trading: super fijn!

Wil je meer weten? Dan raad ik je aan om dit webinar te volgen: zo krijg je een indruk hoe de video’s opgebouwd zijn, kun je checken of de stijl van presenteren iets voor jou is én krijg je ook meteen een cryptoparel mee waarin je écht wilt investeren! En wie weet.. Krijg je ook nog een mooie korting aangeboden aan het einde van het webinar 😉

Deze website biedt op geen enkele wijze financieel advies. Wij zijn geen financieel adviseurs. Doe altijd zelf onderzoek naar projecten en investeringsmogelijkheden die je interessant vindt. Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je doet. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Deze website bevat affiliate links.