non fungible token NFT crypto

Nemen NFT’s de cryptomarkt over?

Nemen NFT’s de cryptomarkt over?

De laatste tijd hoor je links en rechts niet anders dan NFT. Het lijkt erop dat deze hype diepgeworteld gaat zijn in de cryptomarkt. Wat zijn NFT’s en nemen zij de cryptomarkt over? In dit artikel lees je wat een NFT precies is, waarom ze bijzonder zijn en waar je NFT’s kunt aanschaffen!

Wat lees je in dit artikel?

Wat is een NFT?

NFT is de afkorting voor non-fungible token. Vrij vertaald betekent dat “niet vervangbaar teken”. Het is een digitaal item met een watermerk erin, die ervoor zorgt dat jouw item uniek is. Het watermerk bestaat meestal uit een serienummer. Het is jouw eigen unieke bewijs van authenticiteit.

Een NFT wordt vaak gemaakt door een kunstenaar. Zo kunnen zij digitaal wat geld bij verdienen. Een NFT kan van alles zijn, zolang het maar een digitaal product is: een plaatje van getekend dier, een schilderij, een basketballer of een bos bloemen. Een foto van jezelf voor een brandend huis doet het misschien ook wel goed.

Veelal worden NFT’s gekocht en verkocht op marktplaatsen die ETH als basis gebruiken.

Wat kost een NFT gemiddeld?

De prijs van NFT’s kan behoorlijk verschillen. Soms koop je voor een paar euro een NFT, de andere keer gaat een NFT voor miljoenen over de toonbank. Wat de hype precies bepaald is elke keer weer anders: je moet een gelukstreffer hebben om precies dát project te kopen dat een succes wordt.

NFT crypto kopen en verkopen

Deze aap bijvoorbeeld is eind oktober 2021 geveild. “Bored Ape Yacht Club #8817”, een van 10.000 unieke ETH NFT’s die geveild is voor maar liefst $3,4 miljoen dollar.

Welke Non Fungible Tokes leveren geld op?

Niet alle NFT’s leveren geld op. Het merendeel van de NFT’s zal nooit voor miljoenen euro’s verkocht worden. Als je echt op zoek bent naar zeldzame NFT’s, is het belangrijk de website van de ontwikkelaar / aanbieder in de gaten te houden. Zij zullen bij hele speciale NFT’s hier ook een aankondiging van doen in hun project.

Het is altijd van belang je eigen onderzoek te doen naar goede en gewilde kunstwerken en niet zomaar wat aan te schaffen omdat een ander zegt dat er misschien geld mee te verdienen is.

Let op de nieuwe mints!

Wanneer er nieuwe NFT’s op de markt gebracht worden, worden deze in eerste instantie voor een vaste prijs aangeboden en met een vaste voorraad (denk bv. aan een oplage van 100 stuks van een bepaalde NFT, allemaal met hun eigen unieke serienummer). Dit noemen we minten. Nadat deze NFT’s verkocht zijn kunnen ze verhandeld worden op marktplaatsen die daar speciaal voor bestemd zijn.

Bij het minten koop je de NFT voor een vaste prijs, vaak is de floor prijs die daarna gevraagd kan worden via de marktplaats al een stuk hoger dan de mint. Daardoor kun je dus direct al een leuke winst opstrijken.

wat is nft

Welke marktplaatsen zijn er?

Mocht je eens willen snuffelen in het aanbod van NFT’s kun je op diverse marktplaatsen terecht:

  • MagicEden.io
  • Solanart.io
  • OpenSea.io
  • SuperRare.co
  • Mintable.app

Wil je weten welke NFT-verzamelingen op basis van marktvolume het grootst zijn? Kijk dan eens bij CoinGecko op de site, zij houden dit voor je bij.

NFT marktplaats

Zullen NFT’s de cryptomarkt overnemen?

Er wordt niet verwacht dat NFT’s belangrijker zullen worden dan normale cryptocoins. Het doel van NFT is heel anders dan die achter cryptomunten. Die worden gemaakt met als doel het verbeteren van een bestaande handeling (bv. via DeFi verkopen, online veiligheid verbeteren, etc) en een NFT is een doel op zich, een hebbedingetje. En als je mazzel hebt, een heel waardevol hebbedingetje.

Zal de Non Fungible Token een groter onderdeel gaan uitmaken van onze maatschappij? Zeker. Daar is geen twijfel over mogelijk. Coinbase is op het moment van schrijven bezig met het opzetten van een eigen NFT marktplaats.

De NFT’s die je daar aankoopt, kun je showen op je eigen pagina aan een ieder die het wil zien. En zo krijgt een NFT marktplaats ook een sociale waarde. Je kunt jouw identiteit en wat je belangrijk vindt, er prima mee laten zien.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn over NFT’s en andere nieuwe blockchain projecten?

Dan is het Crypto Mastery abonnement zeker iets voor jou! In deze Crypto Mastery wordt je op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen en kansen op het gebied van NFT, liquidity pools, games, DeFi Kingdoms, farming, ICO / IDO en nog veel meer.

  • Ontvang alle nieuwe manieren om een passief inkomen te creëren op een presenteerblaadje
  • Krijg duidelijke stap voor stap uitleg over hoe je mee kunt doen aan deze projecten
  • Ook voor beginners een topkeuze, voorkennis is niet nodig
  • Benut kansen door er vroeg bij te zijn
  • Verdien geld in een dalende én stijgende markt

Wil jij weten of Crypto Mastery bij je past? Check dan deze pagina eens!

Deze website biedt op geen enkele wijze financieel advies. Wij zijn geen financieel adviseurs. Doe altijd zelf onderzoek naar projecten en investeringsmogelijkheden die je interessant vindt. Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je doet. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Deze website bevat affiliate links.