metaverse DIGITALE WERELD

Metaverse: een online universum waarin alles samenkomt

Metaverse: een online universum waarin alles samenkomt

De Metaverse: je kon er de afgelopen periode niet omheen. Eind 2021 heeft Facebook haar naam veranderd in Meta en aangekondigd niet langer te boek te willen staan als een social media bedrijf, maar zich te richten op het bouwen van een onderdeel van de Metaverse. En daar steken ze ook nog eens 50 miljoen dollar in, naast dat er 10.000 medewerkers in Europa aangenomen worden.

Klinkt als een behoorlijk groot project, waar veel van verwacht wordt. Maar wat houdt Metaverse precies in?

Wat lees je in dit artikel?

Facebook en Metaverse

Met de naamswijziging naar Meta heeft Meta ook aangekondigd de Metaverse te gaan bouwen. De verwachtingen zijn hoog: Metaverse wordt geschetst als een kopie van de wereld om ons heen, waar we alles kunnen doen waar we in het normale “real life” ook behoefte aan hebben.

“In the metaverse, you’ll be able to do almost anything you can imagine — get together with friends and family, work, learn, play, shop, create — as well as completely new experiences that don’t really fit how we think about computers or phones today. In this future, you will be able to teleport instantly as a hologram to be at the office without a commute, at a concert with friends, or in your parents’ living room to catch up. This will open up more opportunity no matter where you live. You’ll be able to spend more time on what matters to you, cut down time in traffic, and reduce your carbon footprint.”

Wil je meer lezen over hoe de ontwikkelaars Metaverse voor zich zien? Check dan de complete founders letter via deze link.

Wat is Metaverse?

Kort samengevat is de Metaverse een virtuele wereld waar 2D geüpgraded wordt naar 3D en waar virtual reality, social media, blockchain technologie en augmented reality elkaar ontmoeten.

En waar komt crypto dan om de hoek kijken?

In de Metaverse kunnen mensen dus veel doen van wat ze in de “normale” wereld ook doen. Je kunt winkelen, werken, sporten en socializen. Je kunt jouw eigen bedrijf starten, een stuk land kopen, kunst maken, concerten bezoeken.. Bedenk het en je kunt het doen in deze virtuele wereld.

Om dit allemaal waar te kunnen maken is een virtuele economie nodig. En die wordt betaald in crypto. Als je bijvoorbeeld Decentraland bezoekt, heb je MANA nodig om aankopen te doen.

cryptocurrency in metaverse welke

Zijn er verschillende werelden?

Net las je al iets over Decentraland: de eerste volledig virtuele wereld. Daarnaast heb je The Sandbox, een virtuele Metaverse gebouwd op de Ethereum blockchain. Hier kunnen spelers een eigen spel bouwen, in de markt zetten en er geld mee verdienen.

SAND is de crypto die op dit platform gebruikt wordt. En zo zijn er nog veel meer projecten in de markt gezet, teveel om hier allemaal uit te schrijven.

Als je interesse hebt in Metaverse en de diverse toepassingen die er nu al zijn, raad ik je aan dieper in de projecten an sich te duiken. Alle projecten hebben hun eigen kwaliteiten en toepassingen.

Cryptocurrency in de Metaverse

Hierbij een lijst met crypto die gekoppeld is aan diverse Metaverse projecten:

Decentraland                    MANA
Sandbox                               SAND
Star Atlas                            ATLAS
Axy Infinity                        AXS
Alien Worlds                     TLM
Enjin                                      ENJ
Illuvium                                ILV
Gala Games                       GALA
Flow Blockchain              FLOW

Een aantal van deze coins hebben sinds de aankondiging van de Metaverse en naamswijziging van Facebook naar Meta een gigantische sprong vooruit gemaakt. Anderen zijn nog minder bekend: grijp jouw kans om nu onderzoek te doen naar deze coins en op tijd in te stappen!

Metaverse & NFT

Naast crypto zijn ook NFT’s belangrijk in de Metaverse.

Stel dat jij een stuk land gekocht hebt in de Metaverse en daar een huis of galerij op hebt gebouwd. Dan wil je natuurlijk een mooi schilderij (bijvoorbeeld van een varkentje?) aan de muur, een beeldje op de kast of een muziekje luisteren. Al deze dingen kun je online aankopen door een NFT aan te schaffen.

nft marketplace metaverse

NFT’s maken een belangrijk onderdeel uit van de Metaverse, alles wat je koopt zal via een NFT gaan. Als je naar een concert gaat, koop je de kaartjes via een NFT. Als je jouw Avatar een mooie outfit wilt aantrekken naar het concert? NFT. Een bosje bloemen cadeau geven? Je raadt het al..

En de aangeschafte NFT’s kun je uiteraard ook weer verkopen via de diverse marktplaatsen. Dit kan er voor zorgen dat het schilderij dat jij aan de muur hebt hangen en waar je op uitgekeken bent, zomaar drie keer zoveel kan opleveren als wat jij er voor betaald hebt.

Hoe ver is de Metaverse ontwikkeld?

Op dit moment staat de Metaverse nog in de kinderschoenen. De technologie waarop het gebaseerd wordt, wordt op dit moment ontwikkeld. De verwachting is dat het nog een jaar of vijf zal duren voor de Metaverse “volwassen” wordt.

Tegen die tijd zal de Metaverse een complete wereld zijn waarin je virtueel alles kunt doen wat je wilt. En zal het breed geaccepteerd zijn.

Wil jij onderdeel uitmaken van de Metaverse? Wellicht goed om je er nu al in te verdiepen en misschien zelfs al een stukje land aan te kopen. Want wil jij over vijf jaar zeggen dat je eigenlijk eerder had moeten instappen? Natuurlijk weet niemand waar het naar toe gaat maar wat verdiepen kan nooit kwaad.

Meer leren over Metaverse, NFT en crypto

Als je net begint met crypto is het volgen van een cryptocursus echt een verstandige keuze. Zo begin je niet hals over kop aan jouw avontuur maar weet je zeker dat wat je doet, goed en doordacht is. Het is de investering meer dan waard!

Wanneer je dit gratis webinar volgt, krijg je aan het eind van het webinar een 50% korting aangeboden op een training waarin je heel veel kennis opdoet over onder meer:

  • Hoe je een killer start maakt
  • Hoe je jouw crypto het beste beveiligt, zowel online als offline
  • Hoe je jouw winst kunt cashen
  • Hoe je mee doet aan een ICO of IDO of andere start up
  • Hoe je met crypto een passief inkomen kunt verdienen
  • Waar je de laatste cryptotrends vindt en hoe je hier op inspeelt
  • Met welke mindset je absoluut gaat winnen
  • Hoe je het beste een technische analyse doet en wat al die afkortingen nou eigenlijk betekenen
  • Hoe jij een master wordt in cryptotrading

Meld je hier aan voor het gratis online webinar waarin je die mooie aanbieding van 50% korting aan het einde ontvangt!

Vind jij jezelf wat meer gevorderd? Meld je dan aan voor Crypto Mastery of Crypto Signals!

Crypto Mastery is hét uitgebreide crypto-platform waarin alle trends, unieke kansen en bronnen van passief inkomen van crypto overzichtelijk voorbij komen, zodat jij nooit meer een kans hoeft te missen!

Crypto Signals is hét ultieme abonnement waardoor je nooit meer kansen hoeft te missen door de koop- en verkoopsignalen die je ontvangt. Zonder uitgebreide kennis of ervaring geld verdienen: het kan simpel en snel met deze signalen!

Deze website biedt op geen enkele wijze financieel advies. Wij zijn geen financieel adviseurs. Doe altijd zelf onderzoek naar projecten en investeringsmogelijkheden die je interessant vindt. Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je doet. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Deze website bevat affiliate links.