koopsignalen crypto

Koopsignalen voor crypto leren herkennen

Koopsignalen voor crypto leren herkennen

Crypto kopen kan soms net een Russische roulette lijken. Wanneer koop je crypto en wanneer wacht je nog even? Als je cryptocurrency wilt kopen is het goed om op de koopsignalen te letten. Door dat te doen, maak je meer kans dat de crypto die je koopt op korte termijn in waarde stijgt.

Wat lees je in dit artikel?

Technische analyse

Wanneer je koopsignalen wilt opvangen, kun je je het beste verdiepen in technische analyse. Met technische analyse (TA) bepaalt een trader op welk instapmoment ze moeten kopen en wordt er een inschatting gemaakt hoe de koers zich gaat ontwikkelen.

Het is niet makkelijk om technische analyse te leren: vaak gaat dat met vallen en opstaan. En daarnaast is het niet in beton gegoten. Het kan zo zijn dat je verwacht dat de markt links gaat, maar dat ie tóch rechtsom gaat.

Waar bevindt de markt zich?

Door een korte blik op de handelslijn van de crypto die je wilt kopen, zie je al snel in welk soort markt je je bevindt.

koopsignalen-cryptocurrency-uptrend-downtrend-sidetrend

Weerstandslijnen

Daarnaast kun je voorspellen wanneer een coin gaat uitbreken of wanneer de waarde verwacht wordt te dalen: dat kan met behulp van de weerstandslijnen en supportlijnen.

Bij eerder genoemd artikel wordt uitgelegd hoe dit werkt. Toch werkt het niet 100% van de tijd, maar in het grootste gedeelte kun je er aardig op leunen.

Patronen

Een van de dingen die belangrijk zijn bij het maken van een technische analyse, zijn patronen. Zo heb je patronen die duiden op koop, waardoor de waarde stijgt. Er zijn ook patronen die duiden op verkoop en dus een daling van de marktwaarde.

Indicatoren wat de markt gaat doen

Of de markt gaat dalen of gaat stijgen: een koopsignaal of juist verkoopsignaal kun je ook afleiden uit de crypto indicatoren. Deze indicatoren zijn te verdelen in drie groepen: leading indicator, lagging indicator en oscillator.

Deze gebruik je om de koers op korte termijn te voorspellen (leading), om een trend te bevestigen (lagging) of juist om te bepalen tussen welke waardes een coin fluctueert (oscillator).

Daarnaast kun je ook gebruik maken van de Moving Average (MA) en MACD (Moving Average Convergence Divergence)

Je leest er meer over in dit artikel.

Koopsignalen zonder technische analyse

Je kunt koopsignalen voor crypto ook uit de markt halen zonder technische analyse. Denk hierbij aan berichten op social media, ontwikkelingen in de markt of nieuws dat op de eigen website van de coin gepubliceerd wordt en een gunstige invloed heeft op de coin zelf.

Toch is het tricky om allen hierop af te gaan: natuurlijk, het is makkelijk, maar ook niet helemaal betrouwbaar. Want als iemand een FOMO creëert, heb je daar op korte termijn misschien een goed gevoel bij. Tot er het besluit valt een dump uit te voeren en je dus eigenlijk in een pump & dump getrapt bent. Pijnlijk!

Als je geen technische analyse wilt doen maar wilt afgaan op (nieuws)berichten, verifieer dan altijd op meerdere plekken of het klopt wat er gezegd wordt en wat de voorspellingen daarbij zijn. Ga nooit op slechts één bron af.

Ontvang koopsignalen die je zo kunt opvolgen

Als je graag gebruik wilt maken van koopsignalen die goed onderbouwd zijn, gemaakt door een gevestigde partij in de markt én die makkelijk op te volgen zijn, kun je een abonnement nemen op Money Mastery. Hiermee krijg je toegang tot de speciale discord.

De voordelen?

 • Je ontvangt koop- en verkoopsignalen zo op jouw mobieltje.
 • Urenlang achter de pc zitten om analyses te doen is verleden tijd
 • Je kunt vanaf jouw mobieltje of computer snel en simpel investeren in mooie projecten
 • De trends die hip zijn worden gedeeld, zodat je makkelijk geld kunt verdienen
 • Het aanbod omvat niet alleen crypto: er wordt ook gewerkt met NFT, Metaverse, GameFi, DeFi en noem maar op
 • Je beschermt je vermogen tegen inflatie en waardeverlies door te beginnen met Money Mastery

Wat biedt Money Mastery je nog meer?

 • Toegang tot alle discord kanalen op je telefoon, tablet op computer
 • Een livestream die wekelijks gegeven wordt door een echte crypto expert: leer bijvoorbeeld hoe je inspeelt op trends en hoe je die maximaal benut
 • Video’s die je helpen om ook als beginner de trend-signalen eenvoudig te herkennen en over te nemen
 • Toegang tot de Crypto Masteryclass: ontwikkel jezelf tot een echte pro!
 • Een community met duizenden mensen die samen met jou verder willen groeien

Waar wacht je nog op? Hier kun je je aanmelden!

wat is een stop limit order crypto
Crypto kennis
admin
Wat is een stop limit order en hoe stel je dit in?

Een stop loss order gebruik je wanneer je jouw asset wil beschermen tegen een (verdere) koersdaling of wanneer je juist wilt profiteren van een koersuitbraak. Als je qua bedrag ook een limiet aan de order meegeeft, spreken we van een stop limit order.

Lees verder »
Meer geld verdienen beleggen crypto dan sparen
Geld verdienen
admin
Sparen of crypto kopen?

Wil je jouw spaargeld laten groeien door de rente die je op de bank ontvangt, of wil je wellicht crypto gaan kopen? In deze blog leg ik je uit wat de voordelen van beide manieren zijn, zodat je zelf kunt kiezen wat het beste bij je past!

Lees verder »

Deze website biedt op geen enkele wijze financieel advies. Wij zijn geen financieel adviseurs. Doe altijd zelf onderzoek naar projecten en investeringsmogelijkheden die je interessant vindt. Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je doet. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Deze website bevat affiliate links.