Is bitcoin het nieuwe goud

Is Bitcoin het nieuwe goud?

Is Bitcoin het nieuwe goud?

Waar veel mensen die eerder voornamelijk belegden veelal kozen voor goud en andere grondstoffen, is Bitcoin inmiddels een serieuze concurrent aan het worden. Veel professionele beleggers zien inmiddels de voordelen van Bitcoin in en hebben het aan hun portefeuille toegevoegd. Is Bitcoin het nieuwe goud?

Goud vs Bitcoin

bitcoin het nieuwe goud

De verwachting nu, december 2020, is dat goud de komende periode gaat stijgen en dat Bitcoin gaat dalen. Maar dat is maar van korte duur: er wordt verwacht dat Bitcoin de waarde van goud op termijn voorbij gaat.

Wanneer er meer Bitcoin in omloop zijn, komt de cap van Bitcoin in zicht. En dat maakt de Bitcoin kostbaar: er zal meer vraag ontstaan dan dat er aanbod is. En daardoor stijgt de waarde van Bitcoin.

Kan de rente op spaargeld ook een reden zijn?

De afgelopen jaren krijg je maar weinig rente over je spaargeld en is sparen niet aantrekkelijk geweest. Ook dat heeft ervoor gezorgd, dat meer mensen zijn gaan beleggen. Waar mensen eerst nog voorzichtig waren en voornamelijk kozen voor AEX aandelen en beleggingen in grondstoffen, zie je nu een verschuiving naar cryptocurrency. De Bitcoin en andere cryptomunten worden steeds meer geaccepteerd in een gevarieerde beleggingsportefeuille.

Dat er maar weinig tot geen rente over spaargeld wordt uitgekeerd, telt zeker mee in de beweegreden voor beleggers om meer crypto te kopen.

Jongeren zijn minder traditioneel

Nog een reden dat Bitcoin goud gaat inhalen is dat jongeren minder traditioneel zijn. Bitcoin heeft zich in het verleden bewezen en zal dat in de toekomst ook blijven doen. Tuurlijk, er zijn ups en downs in de trend te zien, maar dat is ook met normale beleggingen zo.

Jongeren gaan met de tijd mee en zien vooral mogelijkheden en kansen in Bitcoin en in de techniek van blockchain die erachter zit. Meer mogelijkheden dan in goud.

Als je bij Google opzoekt hoe vaak er in het Engels gezocht wordt op “goud kopen” en “Bitcoin kopen”, zie je dat er een duidelijke verschuiving gaande is. Het aantal keer dat gezocht wordt op goud kopen daalt, het aantal keer dat er gezocht wordt op Bitcoin kopen stijgt.

Bitcoin of goud kopen

Dit kan een beginnende trend zijn van een verschuiving van goud naar Bitcoin.

Wanneer je kijkt naar de Nederlandse grafiek dan is het een nobrainer: wij gaan voor Bitcoin.

Ben jij je aan het oriënteren op het kopen van Bitcoin?

Zorg er dan voor, dat je goed voorbereid de cryptomarkt op gaat! Heb je al eens gekeken naar de gratis online training van ongeveer 1,5 uur?

Hij wordt twee keer in de week gegeven, en elke avond worden er maar 50 mensen toegelaten. Meld je dus snel aan! Je krijgt dan sowieso een aantal e-books cadeau, waar je veel van opsteekt. Wat houdt je nog tegen? Aanmelden kan via de link!

VIP community cryptocurrency
Crypto kennis
admin
Crypto community

Crypto community Een crypto community is een groep op internet, waarbij alles over crypto besproken wordt onder gelijkgestemden. Er zijn zowel internationale crypto communities, als

Lees verder »

Deze website biedt op geen enkele wijze financieel advies. Wij zijn geen financieel adviseurs. Doe altijd zelf onderzoek naar projecten en investeringsmogelijkheden die je interessant vindt. Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je doet. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Deze website bevat affiliate links.