investeren ICO IDO startup crypto

Investeren in ICO

Alles over investeren in ICO

Er zijn verschillende soorten startups van altcoins, waarvan ICO de meest bekende is. Wat houdt het in, welke type investeringen zijn er nog meer en waar moet ik op letten bij aankoop?

Wat lees je in dit artikel?

Wat is het verschil tussen bitcoin en altcoins?

Om goed te kunnen begrijpen waarom we het over altcoins hebben, is het goed eerst uit te leggen wat het verschil is tussen Bitcoin en altcoins. Bitcoin was de eerste mainstream cryptocurrency. Dit is ook de meest bekende cryptovaluta.

Alle andere cryptomunten worden altcoins genoemd. Het is een verzamelnaam voor alle cryptovaluta, op Bitcoin na. In wezen zit er dus geen verschil tussen een altcoin en de Bitcoin. Het zijn beide cryptovaluta.

Wat is een ICO, initial coin offering?

ICO staat voor initial coin offering. Het is de startup van een nieuwe cryptomunt, waarbij geld ingezameld wordt om het project daadwerkelijk door te laten gaan. Zie het als een crowdfunding actie waarbij geld ingezameld wordt.

Wanneer het doelbedrag bereikt is, kan de munt gelanceerd worden en ontvangen de mensen die er in geïnvesteerd hebben, een beloning. Investeerders ontvangen bijvoorbeeld tokens, munten, als bedankje voor de investering. 

ICO was erg populair in de afgelopen jaren. In 2017 was dit dé manier om een nieuwe cryptomunt te introduceren. Er is echter wel een verschuiving gaande naar andere manieren om een nieuwe cryptomunt te lanceren. 

Welke types investeringen zijn er nog meer?

Er zijn verschillende types van investeringen te onderscheiden, die allemaal hun eigen kenmerk hebben.

ICO: Initial Coin Offering. Een crowfundingsactie die door iemand alleen kan worden gehouden. De investeerders in het project ontvangen cryptomunten / tokens in ruil voor de investering.

IEO: Initial Exchange Offering. Dit is hetzelfde als een ICO, alleen wordt de startup dan gelanceerd via een online exchange.

STO: Security Token Offering. Hierbij ontvangt de investeerder aandelen in de vorm van tokens.

STEO: Dit is hetzelfde als een STO, alleen wordt de startup dan gelanceerd via een online exchange.

IPO: Initial Public Offering. Hiermee wordt de eerste keer bedoeld dat een bedrijf aandelen aanbiedt via de traditionele effectenbeurs. 

IDO: Initial Dex Offering. Bij een IDO wordt een token via een gedecentraliseerde exchange gelanceerd.

Eerste lancering crypto IDO
Welk type investering is populair?

Waar in 2017 ICO nog erg populair was om een nieuwe cryptomunt te lanceren, zien we dat dit in 2019 verschoven is naar IEO. Eind oktober 2019 waren er al 66 projecten gelanceerd en afgerond met een totale waarde van $ 269,9 miljoen. Benieuwd waarin geïnvesteerd is en wat de projecten hebben opgeleverd? Check deze link met een overzicht van alle investeringen in 2019.

De eerste STEO is in september 2019 aangekondigd door de CEO van DREAMR. Deze wordt gehouden op de exchange van IDCM.

“IEO heeft de verouderde ICO vervangen en heeft zich gevestigd als een alles-in-één methode om investeringen aan te trekken, die aan de beveiligingsnormen voldoen en als een betrouwbare manier dienen om een ​​token uit te geven, aan te bieden en te verhandelen. STEO is slechts een uitgebreide versie van IEO die de beursaanbieding combineert met de investeringsaantrekkelijkheid van het STO-model. Ik denk dat veel traditionele beurzen al jaren zoiets willen doen.” – Chris Adams, CEO DREAMR.

Om een STEO of IEO te kunnen aanbieden via een online exchange, moet er flink wat geld betaald worden aan de betreffende exchange. Ook kunnen aanvullende eisen gesteld worden, zoals bijvoorbeeld investeren in de eigen cryptocoin van de exchange. Het voordeel is echter wel, dat je munt meteen onder de aandacht gebracht wordt bij een groot publiek. Je hoeft minder te investeren in marketing, de exchange heeft er namelijk ook baat bij dat de STEO of IEO succesvol is. Anders gooien zijn hun goede naam te grabbel. 

Wat is de trend bij investeringen?

De trend in investeringen is dat niet alles meer standaard via een ICO wordt opgezet. Er worden steeds meer projecten aangeboden via de vier andere methodes.

Hoe dit zich gaat ontwikkelen moet de toekomst uitwijzen, echter is de verwachting dat er steeds meer via exchanges aangeboden wordt.

Dit geeft investeerders een gevoel van veiligheid en biedt voordelen voor de aanbieder op het gebied van marketing, bereik van de doelgroep en bekendheid.

ICO cryptocurrency investeren hoe

Welk type investering past bij mij?

Hier is geen duidelijk antwoord op te geven. Het investeren in ICO, IEO, STO, STEO, IDO of IPO kan risicovol zijn. Niet elke startup doet dit met de juiste intenties. Sommigen starten een ICO op, alleen om er zelf flink geld mee te verdienen. Na de lancering laten ze de munt klappen, zodat zij de enige winnaars zijn.

Ben je dus net startende met de aankoop van cryptocurrency, kun je beter investeren in al bestaande crypto en pas op een later moment, als je de markt helemaal eigen gemaakt hebt, gaan kijken naar het investeren in nieuwe startups.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een ICO?

Er zijn een aantal dingen die je kunt uitzoeken voordat je besluit te investeren in bijvoorbeeld een ICO. Wanneer je achter alle onderstaande vragen een positief vinkje kunt zetten, betekent dit echter niet dat er geen risico meer is. Gebruik altijd je gezonde verstand.

  • Ziet de website er betrouwbaar uit?
  • Staan er contactgegevens op?
  • Stel jezelf de vraag: als dit een bedrijf was waar ik zou willen solliciteren, zou ik dat dan doen op basis van de website? Biedt deze voldoende informatie en vertrouwen? Zo niet, niet doen.
  • Heeft het project een pagina op bv facebook, twitter of Instagram? Worden er actief nieuwe berichten geplaatst?
  • Is er een whitepaper beschikbaar waarin het project wordt toegelicht? Je hoeft deze whitepaper niet perse te snappen (er staat vaak veel technische abracadabra in) maar als een whitepaper er niet is, dan is dit een groot voorteken van een scam)
  • Wat is de strategie voor de cryptovaluta, welke blockchain technologie zit er achter en wat is het doel van de munt? Hoeveel worden er uitgegeven?

Waar worden nieuwe altcoins aangekondigd?

De meest bekende sites waar nieuwe altcoins aangekondigd worden, zijn:

–          Bitcoin forum, onder de categorie Announcements (Altcoins).

–          Bitcoin Garden forum, onder de categorie Coin Home

–          CoinMarketCap, onder de kalender.

–          In geval van een IEO of STEO op de sites van de betreffende exchanges.

Heb je niet veel tijd om alle aangekondigde projecten in de gaten te houden en uit te pluizen of het wat voor je is? Vertrouw dan op de analyses van de heren achter het crypto mastery abonnement en stap als één van de eerste in bij veelbelovende projecten.

Advies

Wanneer je besluit te investeren in startups van nieuwe altcoins, doe dan eerst je huiswerk. Zorg dat je voldoende weet over de nieuwe altcoin en zorg ervoor dat je er vertrouwen in hebt. Ruim 80% van de startups is een scam, zorg dat jij niet opgelicht wordt.

Meer kennis over cryptocurrency opdoen

Wil jij meer kennis opdoen over crypto? 
Volg dan nu de GRATIS online Bitcoin training! 

Deze training duurt 1,5 uur en wordt gegeven op maandag en donderdagavond om half negen. Maar wees er op tijd bij, elke avond zijn slechts 50 plekken beschikbaar! 

Aan het eind van deze online training 
 – Heb jij jouw eerste crypto gekocht voor slechts een euro
 – Weet je precies hoe Bitcoin en de andere cryptovaluta werken 
 – Heb je inzicht in wat een goede cryptomunt is en wat een scam is
 – Weet je met welke strategie je geld gaat verdienen

Wanneer je je aanmeldt voor de training, ontvang je ook nog eens drie GRATIS e-books! Zo kun je je alvast inlezen terwijl je wacht op de online training. Deze boeken ontvang je: de Crypto Mastergids, de 7 beste manieren om online geld te verdienen, 10 interessante redenen om te leren over crypto.

Reserveer nu jouw plekje in de GRATIS online training!

Bevalt de training goed? Dan kun je je aanmelden voor de volledige cursus. Het hoeft niet, mag wel. Wil je verder groeien en binnen no-time bij de top horen? That’s up to you!

KYC know your customer
Crypto kennis
admin
Wat is KYC?

KYC: de procedure die gebruikt wordt door financiële instellingen om te checken wie je bent. Wat houdt KYC precies in?

Lees verder »

Deze website biedt op geen enkele wijze financieel advies. Wij zijn geen financieel adviseurs. Doe altijd zelf onderzoek naar projecten en investeringsmogelijkheden die je interessant vindt. Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je doet. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Deze website bevat affiliate links.