3 redenen bitcoin kopen

Investeren in Bitcoin: levert dat nog wat op?

Nu nog in Bitcoin investeren voor de lange termijn?

Bitcoin.. Eens zo’n mooie munt, nu bijna in het verdomhoekje. Het gaat niet meer zo goed met de waarde van deze eens zo florissante cryptomunt. Dat komt door diverse factoren die het handelen in crypto beïnvloeden. Je zou bijna denken dat je niet meer in Bitcoin moet investeren. Is dat ook echt zo?

Natuurlijk, het is geen makkelijk jaar geweest voor Bitcoin, 2023. Denk hierbij aan het meer (willen) reguleren van de markt vanuit de EU, maar ook FTX die failliet is gegaan en de onzekerheid die dit met zich mee bracht. Of denk aan de idiote prijsstijgingen en de oorlog in Oekraïne. Allemaal onzekerheden die er voor gezorgd hebben dat Bitcoin nog niet naar de ton is gestegen in waarde.

Wat lees je in dit artikel?

Toch is dit juist hét moment om in te stappen in Bitcoin

Mocht je nog niet in crypto handelen is dit juist hét moment om in te stappen! Bitcoin heeft in het verleden laten zien wat ie waard is, tot welke hoogte de coin kan gaan. En dat gaat weer gebeuren.

bitcoin kopen lange termijn investering

De cycli die cryptocurrency doorloopt, gaat altijd van hoog naar laag en weer terug. Dat we nu op een wat lager punt zitten, wil niet zeggen dat de koers nooit meer gaat stijgen.

Drie redenen om nu in te stappen in Bitcoin:

  1. De waarde van Bitcoin is op dit moment laag: het verleden heeft laten zien dat de waarde nog drie keer over de kop kan gaan. Op termijn zal dat naar waarschijnlijkheid weer gebeuren.

  2. Nog lang niet iedereen investeert in Bitcoin. De komende jaren zal het aantal investeerders groeien, en de coin wordt schaarser. Misschien weet je nog wel van de economieles wat er dan gebeurt: de waarde van de coin gaat omhoog. Hoe meer mensen investeren, hoe groter de kans dat het straks een valide betaalmiddel is. Het begin is er: denk maar eens aan de regeringen in Zuid Amerika die al maandelijks Bitcoin kopen. Nog even en Bitcoin is daar net zo normaal als de fiat munt.

  3. Je bent anoniemer dan wanneer je via een banktransactie geld overmaakt. Crypto wordt niet gereguleerd door de overheid, er is een stuk minder bemoeienis.

Nog een ander voordeel van het investeren in Bitcoin is dat het de gebruikers een hoge mate van veiligheid en privacy biedt in vergelijking met traditionele bankmethodes.

Transacties met Bitcoin zijn versleuteld met geavanceerde technologie en vereisen geen persoonlijke informatie of creditcardgegevens, wat betekent dat je financiële gegevens beschermd blijven tegen hackers en inmenging van derden.

Wellicht komt er in de toekomst Europese wetgeving die dit veranderd, vooralsnog is dat niet het geval.

Wel zijn er een aantal dingen waar je op moet letten als je wilt gaan investeren in Bitcoin.

In een keer al je geld zomaar inleggen is niet zo verstandig. Let op de volgende punt:

Riscospreiding

Ten eerste is er het feit dat crypto een hoog risico/hoog rendement-investering is. Dit betekent dat je potentieel veel geld kunt verdienen met crypto, maar ook dat je het risico loopt om veel geld te verliezen.

Cryptomunten zijn erg volatiel en kunnen dus snel in waarde fluctueren. Dit betekent dat je voorzichtig moet zijn met investeringen en niet meer inlegt dan je bereid bent te verliezen. Aan de andere kant, als je succesvol bent met je investeringen, kun je veel geld verdienen met crypto.

Als je 250 euro wilt investeren, doe dit dan niet allemaal in 1 keer maar investeer bijvoorbeeld elke week 25 of 50 euro tot je investering geheel gedaan is. Door op verschillende momenten in te leggen en diverse coins aan te houden in je portefeuille, zorg je voor een gevarieerde eigen inleg op diverse projecten.

Ben je benieuwd welke coins je in kunt investeren? Lees dan dit artikel!

De waarde de crypto die je koopt is aan schommelingen onderhevig, en daar kun je van profiteren. De marktwerking van crypto is zo, dat wanneer er veel vraag is en het aanbod laag, de waarde stijgt. Andersom is ook het geval, helaas.

Wil je een strategie gebruiken die je helpt bij de risicospreiding? Dan kun je DCA, Dollar Cost Averaging, volgen.

Kies een gerenommeerd cryptoplatform

Het is belangrijk te kiezen voor een crypto-exchange dat bekend is, al langere tijd bestaat en die genoeg cash achter de hand heeft om de investeringen te dekken. Je wilt niet dat jouw platform over de kop gaat en je kunt fluiten naar je geld.

Bekende en goede exchanges zijn onder meer Bitvavo, KuCoin en Binance.

te laat instappen crypto

Pas op met DeFi als je niet bereid bent jouw geld te verliezen

Je zult zien, dat bij bepaalde DeFi projecten er torenhoge rendementen geboden worden die te mooi lijken om waar te zijn. Dat zijn ze vaak ook: degene die een stap hoger in de boom dan jou zit casht over jouw inleg en degene daarboven ook weer, enzovoorts.

Daarnaast krijg jij nog eens een mooi rendement, voor elke periode die jouw crypto langer in het project zit. En wat dacht je van al die mooie bonussen? Het loopt lekker op!

Maar uiteindelijk moet het ook ergens van betaald worden: als er paniek uitbreekt onder de mensen die inleggen en ze trekken het platform leeg, kun je fluiten naar je geld. Hoe mooi het smart contract er ook uit ziet.

Lees hier vijf handige vragen die je kunt gebruiken om een DeFi scam te herkennen!

Starten met investeren in Bitcoin?

Investeren in bitcoin zou nu een verstandige zet kunnen zijn vanwege:

  • De lage waarde op dit moment
  • Het groeipotentieel zodra de vraag het aanbod overtreft
  • De betere beveiliging en privacy kenmerken vergeleken met traditionele bankmethoden
  • De bearmarkt die aantrekkelijke koopkansen biedt

Alleen al om deze redenen kan het de moeite waard zijn om te overwegen meteen wat cryptomunten aan je portefeuille toe te voegen!

Veilig investeren in Bitcoin

Via de exchange Bitvavo kun je veilig en vertrouwd Bitcoin en vele andere cryptocoins kopen. Op dit moment biedt Bitvavo meer dan 180 cryptocurrency, waaronder natuurlijk Bitcoin, Ethereum, Cardano, Ripple en Chainlink. Daarnaast heeft Bitvavo lage transactiekosten, van 0,03% tot 0,25%.

Deze website biedt op geen enkele wijze financieel advies. Wij zijn geen financieel adviseurs. Doe altijd zelf onderzoek naar projecten en investeringsmogelijkheden die je interessant vindt. Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je doet. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Deze website bevat affiliate links.