IGO Initial Game Offering

IGO: Initial Game Offering

IGO: Initial Game Offering

Er zijn verschillende manieren waarop nieuwe coins aangeboden worden. IGO is de meest recente manier om een nieuw aanbod aan de man te brengen: het staat voor Initial Game Offering.

Wat kun je precies met een IGO en hoe neem je deel? Je leest het in dit artikel.

Wat lees je in dit artikel?

Welke soorten investeringen zijn er nog meer?

Eerst een stukje achtergrond: er zijn nog vele andere manieren waarop nieuwe coins aangeboden worden. Wellicht ken je de ICO wel, Initial Coin Offering. Of de IDO: Initial Dex Offering.

Als je meer wilt weten over ICO en overige manieren waarop coins worden aangeboden, kun je in dit artikel meer info vinden.

IGO: Initial Game Offering

Een IGO wordt gebruikt om een nieuwe coin aan te bieden die gebruikt wordt in games. Door mee te doen aan een IGO, kun je in een soort voorverkoop een blockchain game zijn NFT of token kopen, terwijl het spel nog in ontwikkeling is.

Platforms voor IGO
Mogelijkheden voor Initial Game Offering

Hoe wordt een IGO aangeboden?

Vaak kun je een Initial Game Offering kopen op speciaal gelanceerde platforms, denk hierbij aan Binance NFT, BSCPad, TrustSwap en EnjinStarter.

Afhankelijk van het project krijg jij als geïnteresseerde, early access tot de token of NFT. Veelal moet je na aankoop van de IGO, je investering wel voor een bepaalde tijd laten staan.

Op die manier kun je het eerder aankopen dan de markt, waardoor je nog geen last hebt van fluctuatie van de waarde van de token of NFT. En als de token dan in de markt gelanceerd wordt, kun je meteen profiteren van de hype die wellicht ontstaat, zeker als de game aanslaat.

In sommige gevallen wordt een IGO aangeboden via een gedecentraliseerde exchange of een NFT marktplaats zoals OpenSea.

Hoe werkt een IGO?

Als je mee doet aan een IGO, krijg je niet zo zeer altijd cryptocurrency voor je investering. Bij een IGO deelname is het ook mogelijk om dingen te krijgen die je in de game zelf nodig hebt: denk bijvoorbeeld aan karakters, accessoires, wapens of andere items die je in het spel kunt gebruiken.

Die je ontvang je in de vorm van een NFT en kun je op een later moment weer verkopen aan spelers van het spel die interesse hebben. Vaak zijn deze NFT’s namelijk verplicht om te hebben als je het spel wilt spelen.

Als je wilt investeren in een IGO doe je dat met de coins die op het platform van aanbieding gebruikt worden. Zo gebruikt Binance NFT bijvoorbeeld BNB. Bij EnjinStarter maak je gebruik van EJS.

Vaak lock je de tokens die je gebruikt in een pool voor een bepaalde periode. Gebaseerd op het aantal tokes dat je gelocked hebt en voor welke periode, ontvang je je IGO rewards. Per platform kan verschillen welke tokens je inzet en voor welke periode.

Doe je eigen research voor je instapt

Het klinkt mooi: je zet je tokens voor een bepaalde tijd vast en na afloop ontvang je NFT’s die je daarna weer via een NFT marktplaats kunt verkopen.

Toch is het per IGO wisselend wat je ontvangt, en óf je wat ontvangt. Sommige IGO’s werken namelijk met een drop (soortgelijke werking als een airdrop): je maakt kans om tokens te ontvangen na afloop van de periode, maar het is niet gegarandeerd.

Initial Game Offering
hoe werkt igo

Kijk ook altijd goed naar wat je verwacht van de game die gelanceerd wordt.

 • Gaat deze game veel gebruikers trekken, heeft het een interessant thema?
 • Wat doet de organisatie aan marketing?
 • Zijn er veel volgers of geïnteresseerden bij dit project, bijvoorbeeld via social media?
 • Is er een development plan of roadmap die je in kunt zien, om te checken wat de toekomst gaan brengen?
 • Welke investeerders en partners zijn aangesloten bij dit project?

Pas als alles er goed uit ziet zou je moeten gaan investeren in een Initial Game Offering. Doe het niet omdat iemand op Facebook roept dat je nu moet instappen omdat je dan de boot mist. FOMO is een slechte raadgever.

Investeer nooit meer dan je bereid bent kwijt te raken, pre-launches zijn een risicovolle investering. Hier kun je lezen hoe je aan goed risicomanagement doet.

Het vinden van nieuwe coins

Als je nieuwe coins wilt ontdekken en liever op die manier de kans krijgt dat jouw investering x 100 gaat, kun je er ook voor kiezen om in te stappen in ICO’s, IDO’s of andere investeringsmogelijkheden die je tegen komt.

Wellicht zijn de volgende artikelen interessant voor je:

Geen tijd om zelf research te doen maar wél profiteren van toekomstige pareltjes?

Dat kan door het volgen van het crypto parels rapport! In dit rapport staan een aantal pareltjes toegelicht die de komende periode de potentie hebben om x 100 te gaan. En het mooie is: Het rapport wordt ongeveer twee keer per jaar bijgewerkt. Jij houdt gratis toegang tot alle updates! Zo mis je nooit een nieuwe crypto parel.

In eerdere edities van crypto portfolio zijn een aantal munten uitgelicht. En sindsdien..

 • Is Neo x200 gegaan
 • Is Nano x2466 gegaan
 • Is Verge x3750 gegaan

Best indrukwekkend, toch?

Wat als je € 1.000 geïnvesteerd had in de crypto parels?

 • Dan was je Neo investering € 100.000 waard geweest
 • Dan was je Nano investering € 2.466.000 waard geweest
 • Dan was je Verge investering € 3.750.000 waard geweest

Wil je meer weten over dit rapport? Check dan deze link!

Deze website biedt op geen enkele wijze financieel advies. Wij zijn geen financieel adviseurs. Doe altijd zelf onderzoek naar projecten en investeringsmogelijkheden die je interessant vindt. Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je doet. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Deze website bevat affiliate links.