crypto portfolio hoe veel coins

Hoeveel coins in je portfolio is optimaal?

Hoeveel coins in je portfolio is optimaal?

Je hebt er vast wel eens van gehoord dat je jouw risico moet spreiden en niet alles op één cryptocoin moet zetten. En dan zeker niet als het nog geen gevestigde naam is zoals bijvoorbeeld Ethereum of Bitcoin.

Goed portfoliomanagement houdt ook in dat je jouw risico spreidt en dat je meerdere coins hebt. Als het dan met één even tegen zit, gaat het met de ander misschien wat beter. Zo houdt je onder aan de streep meer over dan wanneer je maar één coin hebt en die stort in.

Als je wilt weten hoeveel je moet inzetten op de coins die je koopt en hoe je dit precies moet inrichten, is het artikel over risicomanagement zeker interessant voor je.

Wat lees je in dit artikel?

Coins in jouw portfolio

Terug naar hoeveel cryptomunten optimaal is om te hebben.

HODL

Hoeveel coins optimaal is in jouw portfolio is mede afhankelijk van jouw strategie. Koop je coins die je interessant vindt en hou je die vast tot in de eeuwigheid? Dan maakt het niet zoveel uit hoeveel coins je hebt.

Wat je doet, is het spreiden van jouw risico over meerdere coins én je hoopt dat de nieuwste coins die op de markt komen, een nieuwe hype worden. Zodat je die (hopelijk) met veel winst weer kunt verkopen. Hoe lang dat duurt, is minder van belang.

Na aanschaf van de coins kun je bijvoorbeeld een verkoopsignaal instellen, dat ze bij 20% winst weer op de markt verkocht worden. Zo hou je geld beschikbaar om te investeren in andere coins. Die 20% kun je uiteraard ook op 5% of 50% zetten. Net hoe actief jij bezig wilt zijn met jouw portfolio.

investeren coins portfolio welke

DCA

Als jij gebruik maakt van de Dollar Cost Averaging (DCA) strategie is het niet zo handig om veel coins in jouw portfolio te hebben. Het is optimaler om dit te beperken tot een stuk of vijf. Bij DCA investeer je elke maand een bedrag in de cryptocoins van jouw keuze.

Het maakt niet uit wat de waarde op dat moment is, je gaat er vanuit dat de waarde met verloop van tijd stijgt. Doordat jij dan weer wat meer betaalt en dan weer wat minder, heb je uiteindelijk een gemiddelde inkoopprijs waar de fluctuatie uit is gemiddeld.

Een gemiddelde van drie tot vijf coins in portefeuille is bij deze strategie handig. Stel je wil elke maand €150 investeren in crypto: dan is dat bij vijf coins €30 per maand per coin en bij drie coins €50 per coin per maand.

Ook kun je er voor kiezen om bij het investeren van € 150 per maand, de helft in Bitcoin te steken en de overige euro’s te verdelen over de andere coins.

Welke coins moet ik in mijn portefeuille hebben?

De keuze voor de coins baseer je op jouw eigen onderzoek. Welke coins hebben naar jouw mening de potentie om te groeien? Hoe wil je jouw portfolio inrichten, wil je alleen gevestigde namen zoals Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Cardano (ADA) en Avelanche (AVAX) of wil je ook instappen in kleine crypto parels, waar je een hoge verwachting van hebt op de langere termijn? Die coins kun je vinden in dit rapport en prima gebruiken om jouw portfolio compleet te maken.

Daarnaast is het handig om coins te kiezen die een ander belang hebben. Je kunt kiezen voor vijf coins die zich richten op het versimpelen van betalingsverkeer, echter heb je dan grote kans dat deze coins met elkaar concurreren en dat de marktbeweging in de koers ongeveer gelijk is.

Verstandiger is het dan om één coin te kiezen die zich richt op het versimpelen van betalingsverkeer, een coin die zich richt op beveiliging en daarnaast coins die zich weer op wat anders richten. Je kunt hier kiezen waar jij je goed bij voelt en waar jij vertrouwen in hebt.

cryptomunten portefeuille

Hoe lang moet ik investeren?

Bij crypto kun je van de ene op de andere dag rijk zijn. Of arm. Doordat crypto niet gereguleerd wordt, zijn de koers schommelingen hoger dan bij de aandelenbeurs. En daar moet je wel tegen kunnen. Investeren in crypto doe je daarom ook niet voor de korte termijn.

Uiteraard, natuurlijk is het fijn als je vroegtijdig geïnvesteerd hebt in de nieuwe Shiba Inu en op tijd verkoopt. Maar beter kun je kijken naar de lange(re) termijn, van drie tot vijf jaar.

Op coinmarketcap kun je kijken wat de koers van crypto de afgelopen jaren gedaan heeft. Kijk bijvoorbeeld eens naar een coin die je in jouw portfolio wilt hebben. Wat heeft die in deze periode gedaan, in harde euro’s / dollars maar ook in procenten? Grote kans dat dit een mooie stijging geweest is!

Wil je meer weten over hoe je jouw portfolio kunt indelen?

Bij Crypto Community krijg jij een persoonlijk en op maat gemaakt crypto plan en tools die je helpen om jouw portfolio optimaal in te richten en te beheren. Je krijgt persoonlijke coaching en begeleiding om zoveel mogelijk uit jouw crypto investering te halen.

persoonlijk crypto plan crypto community

Daarnaast krijg je ook toegang tot de community, waar andere cryptoliefhebbers tips & tricks uitwisselen om elkaar te helpen naar een zo goed mogelijk resultaat. Bij het aanmaken van een gratis account krijg jij al toegang tot de Crypto Portfolio Tracker, een heel handig hulpmiddel bij het beheren van jouw portfolio!

Bij Crypto Community zijn er drie opties: je kiest voor een gratis account, een account met een fee per maand (en ontzettend veel extra voordelen ten aanzien van het gratis account!) of je gaat all-in en kiest een jaarabonnement met 10% extra korting en een persoonlijk consult.

Check hier het gratis account!

Deze website biedt op geen enkele wijze financieel advies. Wij zijn geen financieel adviseurs. Doe altijd zelf onderzoek naar projecten en investeringsmogelijkheden die je interessant vindt. Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je doet. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Deze website bevat affiliate links.