bitcoin totaal aantal

Hoeveel Bitcoins zijn er beschikbaar?

Hoeveel Bitcoins zijn er beschikbaar?

Zoals je misschien weet is er een limiet op het aantal Bitcoins dat gemined kan worden. Als het limiet bereikt is, komen er geen nieuwe Bitcoin meer bij. Op dat moment kun je alleen nog Bitcoin kopen als iemand iets expliciet in de verkoop zet: momenteel geldt dat nog niet. Hoeveel Bitcoin komen er in totaal beschikbaar?

Waarom is er een plafond op het aantal Bitcoins?

Waarom er bij de start van Bitcoin gekozen is voor 21 miljoen, is niet bekend. Dat het plafond er is is wel zeker.

Elke vier jaar wordt de beloning voor miners gehalveerd (per 210.000 blokken) en er komt een vast aantal Bitcoin bij per tien minuten. Met een ingewikkelde rekensom kom je uit op een totaal van 20.999.999,9796 Bitcoin dat beschikbaar komt in de markt.

hoeveel Bitcoin beschikbaar

Hoeveel Bitcoins zijn er maximaal beschikbaar?

Het plafond van Bitcoin ligt op ongeveer 21 miljoen coins (afgerond). Dit is vastgelegd in het beleid van Bitcoin, (download hier trouwens de Bitcoin whitepaper) en dat zal niet veranderen. Waarom er bij de start van Bitcoin gekozen is voor 21 miljoen, is niet bekend.

Dit is anders dan met fiat geld, fysiek geld. Dit kan onbeperkt bijgedrukt worden door de centrale banken.

Aantal beschikbare Bitcoin in omloop

Op het moment van schrijven, mei 2022, zijn er volgens coinmarketcap.com meer dan 19 miljoen van de in totaal 21 miljoen Bitcoin in omloop: 19.033.056. 89,66% is op dit moment al in omloop en er zijn er dus nog maar minder dan 2 miljoen die gemined moeten worden voor de marketcap bereikt is.

Toch is de verwachting dat dat nog tot in de 21e eeuw gaat duren voor er geen nieuwe Bitcoin meer gemined kan worden. Op dit moment zijn er dus nog bijna twee miljoen Bitcoin beschikbaar om te worden gemined en gekocht.

Wil jij ook Bitcoin kopen?

Je bent op dit moment nog niet te laat! Er zijn nog voldoende Bitcoin beschikbaar en de waarde neemt in de loop der tijd alleen maar toe.

Wanneer je zonder training gewoon direct aan de slag wilt gaan met Bitcoin kopen, kun je dat op Bitvavo doen. Dit is een simpel opgebouwde site die Nederlandstalig is en Bitcoin weergeeft in euro. Naast Bitcoin kun je ook nog vele andere altcoins kopen, zoals bijvoorbeeld Ethereum, Enjin, Tron, Link, Ripple, Solana, en Cardano.

Wil je liever met wat meer voorkennis aan de slag? Dan kun je uiteraard een account op Bitvavo aanmaken, maar daarnaast kun je je ook aanmelden voor de GRATIS Bitcoin training. Deze training is online, duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur en wordt meerdere keren in de week gegeven. Zo leer jij de basics van handelen in crypto in een handomdraai en kun je daarna aan de slag.

Deze website biedt op geen enkele wijze financieel advies. Wij zijn geen financieel adviseurs. Doe altijd zelf onderzoek naar projecten en investeringsmogelijkheden die je interessant vindt. Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je doet. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Deze website bevat affiliate links.