Hoe kan ik onbekende cryptomunten vinden?

Hoe kan ik onbekende cryptomunten vinden?

Eén van de mooiste kicks die je kunt hebben, is het ontdekken van een nieuwe coin, deze laag inkopen en later met dikke winst verkopen. Toch kan het soms lijken alsof je altijd te laat bent, alsof je altijd achter de feiten aan loopt omdat anderen de nieuwe coins veel eerder vinden. Waar vind je onbekende cryptomunten, waarvan de aanschaf nog voor een habbekrats kan en die de potentie hebben om x 100 te gaan?

Wat lees je in dit artikel?

De valkuilen van onbekende cryptomunten

Eén van de valkuilen van onbekende cryptocoins is dat het zomaar verkeerd kan uitpakken: een scam, pump & dump en hypecoin liggen op de loer. Ook kan het zomaar zo zijn dat een influencer zich uitspreekt over een coin (denk aan Elon Musk en Dogecoin) of mensen die daar handig gebruik van maken (Elon Musk: “I love Art Deco” waarna een coin met dezelfde naam opeens populair was, terwijl de tweet er eerder was dan de coin).

Weet je nog niet zo veel van crypto af? Dan is het wellicht een idee eerst te gaan investeren in coins die al langere tijd op de markt zijn en die zichzelf bewezen hebben. Je kunt ook een training of cursus volgen om jouw kennis te verhogen.

Hou de nieuwe ICO’s in de gaten

Als je wilt weten wat er op de markt beschikbaar komt, hou dan de aankondigingen van ICO’s in de gaten. ICO staat voor initial coin offering. Het is de startup van een nieuwe cryptomunt, waarbij geld ingezameld wordt om het project daadwerkelijk door te laten gaan.

ico nieuwe onbekende cryptomunten vinden

Zie het als een crowdfunding actie waarbij geld ingezameld wordt.

Wanneer het doelbedrag bereikt is, kan de munt gelanceerd worden en ontvangen de mensen die er in geïnvesteerd hebben, een beloning. Investeerders ontvangen bijvoorbeeld tokens, munten, als bedankje voor de investering. 

Het is de kunst de juiste ICO’s er uit te pikken en daarbij aan te sluiten. Dit kan een tijdrovende klus zijn, omdat niet alle ICO’s op een bekende exchange worden gelanceerd.

Naast ICO’s kun je ook investeren in IEO’s, STO’s, STEO’s en IPO’s. In dit artikel lees je wat dit zijn en kun je terugvinden welke dingen je op moet letten als je in een onbekende cryptomunt wilt investeren.

Website met nieuwe en onbekende cryptocurrency’s

Wil jij uitgebreid gaan onderzoeken welke onbekende cryptomunten je het beste in kunt investeren? Natuurlijk kan dat via Uniswap, MetaMask en Pancakeswap.

Ook zijn er andere sites die een listing bijhouden van de nieuwe coins die op de markt verschijnen. Op deze site worden alle nieuwe crypto toegevoegd.

Je ziet hier meteen op welke exchange en/of site je de coin kunt aanschaffen en ook kun je eventuele nieuwsberichten, de waarde van de coin en andere info terug vinden.

Check deze info eens van de MacDonaldsCoin, die begin mei 2021 is uitgebracht:

onbekende cryptomunten kopen waar
hoe nieuwe cryptomunten vinden

ICO, STO & IEO statistieken

Als je wilt weten welke ICO’s er tussen 2016 en 2020 op de markt gebracht zijn, kun je deze site bezoeken. Je kunt een mooie vergelijking maken per categorie, land, jaartal en ook kun je de dead coins per jaar bekijken.

Op de site kun je ook switchen naar info over STO’s en IEO’s.

Sluit je aan bij een community

Eén van de beste manieren om onbekende cryptomunten te vinden, is lid worden van een community. Via een community kun je in contact komen met anderen, die ook de cryptomarkt in de gaten houden.

Stel jij hebt een munt op het oog, dan kun je binnen de community peilen hoe anderen er over denken. Dit is een mooie aanvulling op de research die je zelf al gedaan hebt, zoals bijvoorbeeld het lezen van de whitepaper en bepalen of het een coin is die potentie heeft.

Ga op zoek naar airdrops

Via airdrops kun je ook nieuwe coins met potentie tegen komen. Airdrops worden vaak ingezet net voor een munt gelanceerd wordt: in ruil voor publiciteit (bv een bericht op Twitter, volgen op Facebook, etc) maak jij kans op een aantal cryptocoins.

Je kunt airdrops onder andere vinden bij CoinMarketCap.

Geen zin of tijd om zelf op jacht te gaan?

Je kunt het actuele cryptoparels rapport aanschaffen, waarin de coins met de hoogste potentie al helemaal onder de loep genomen zijn. Zo profiteer je van de kennis van professionals en investeer je in solide cryptomunten die de moeite waard zijn! Het scheelt je daarnaast ook nog eens een hoop tijd. Het enige wat je na aanschaf van deze crypto nog nodig hebt, is wat geduld ;)

Snel een aantal coins terugvinden die potentie hadden in 2021 en nog steeds hebben in 2022? Check de artikelen!

VIP community cryptocurrency
Crypto kennis
admin
Crypto community

Crypto community Een crypto community is een groep op internet, waarbij alles over crypto besproken wordt onder gelijkgestemden. Er zijn zowel internationale crypto communities, als

Lees verder »

Deze website biedt op geen enkele wijze financieel advies. Wij zijn geen financieel adviseurs. Doe altijd zelf onderzoek naar projecten en investeringsmogelijkheden die je interessant vindt. Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je doet. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Deze website bevat affiliate links.