hoe cryptocurrency kopen

Hoe kun je cryptocurrency kopen?

Hoe kun je cryptocurrency kopen?

Voor veel mensen is het lastig om een start te maken met cryptocurrency kopen. Hoe en waar doe je dat het beste? Waar moet je op letten als je ergens een account aanmaakt, en kun je ook weer verkopen op hetzelfde platform? In dit artikel leer je precies hoe en waar jij cryptocurrency kunt kopen.

Wat lees je in dit artikel?

Aan de slag: cryptocurrency kopen op een exchange naar keuze

Om cryptocurrency te kopen, heb je een account nodig op een exchange. Dit is een platform waarbij je orders kunt plaatsen, maar ook crypto die je al hebt kunt verkopen. Zie het als de beurs voor aandelen. Ook daar heb je verschillende platformen waar je kunt kopen en verkopen.

Kies een exchange waar je wilt handelen

Het is goed om voor jezelf duidelijk te hebben wat je belangrijk vind in een exchange. Wil je een partij waar je de taal op Nederlands kunt instellen en waar je met SEPA of iDeal kunt betalen? Dan kun je kiezen voor Bitvavo.

Kies je liever voor een exchange waar ze wat meer verschillende coins hebben? Dan kun je voor Binance gaan. Kucoin daarentegen heeft een nóg groter aanbod. Bij Binance kun je (op dit moment) niet via SEPA of iDeal betalen, behalve via Advcash. Zie hier hoe dat werkt. Bij Kucoin kun je via creditcard of SEPA geld op je account zetten.

Fee betalen aan exchanges

Als je zelf crypto wilt kopen kun je op meerdere exchanges een account aanmaken. Wat belangrijk is, is de fee die je per transactie moet betalen. Voor niets gaat de zon op: de exchanges verdienen geld door jou een klein bedrag per transactie door te rekenen.

Stel je betaalt 0,10% per transactie, of wellicht juist 0,25% per transactie. Als je voor € 1000 crypto koopt, is dat bij de eerste exchange dus een bedrag van € 10 of € 25. Dat is 2,5 keer zo veel geld! Je kunt je voorstellen dat dat behoorlijk in de papieren gaat lopen als je veel orders (ver)koopt.

Als je voornamelijk HODL wil doen dan maakt het minder uit welke exchange je kiest. Je koopt dan wel cryptocurrency, maar dat doe je voor de lange termijn. Je koopt crypto aan, laat die vervolgens een paar jaar staan en verkoopt het op het moment dat je tevreden bent met de koers.

Bij deze exchanges betaal je de fee als volgt:

Bitvavo                0,15% maker      0,25% taker
Binance               0,1% maker        0,1% taker  (betaal je met BNB ligt dit op 0,075%)

Kucoin                 0,1% maker        0,1% taker (betaal je met KCS ligt dit op 0,08%)

Bij Bitvavo betaal je trouwens geen fee over de eerste € 1000 die je verhandeld.

Welke crypto kun je het beste kopen?

Als je rondkijkt op facebook groepen of telegram groepen wordt de ene na de andere cryptocoin geroepen als DE nieuwe coin die het helemaal gaat maken. Wat je daaraan hebt? Precies niets. Vaak is deze mening namelijk helemaal niet onderbouwd en meer gebaseerd op een onderbuikgevoel.

De suggesties van anderen kunnen er voor zorgen dat je last krijgt van FOMO en ook gaat investeren in die coins. Doe dat echter alleen als je zelf ook achter het project staat en er een goed gevoel bij hebt.

Als je net begint met cryptocurrency kopen kun je het beste investeren in coins die gevestigde namen hebben, en dus al bekend zijn bij het grote publiek. Denk hierbij aan Bitcoin, Ethereum, Cardano of Ripple. Dit zijn coins die al langere tijd in de markt te koop zijn en hebben allemaal een gedegen en solide project en team achter zich.

In dit artikel zie je welke coins in 2022 nog meer hoge potentie hebben.

uitleg cryptocurrency kopen

Cryptocurrency beveiligen

Heb je cryptocurrency gekocht? Dan is het belangrijk jouw account zo goed mogelijk te beveiligen. Zorg bijvoorbeeld voor 2FA, stel een anti phising code in voor de mails die je ontvangt van jouw exchange en kies geen voordehand liggend wachtwoord. Hier lees je nog meer tips om jouw crypto goed te beveiligen.

Tijd om jouw eerste cryptocurrency te kopen!

Inmiddels weet je welke exchange je een account kunt aanmaken, hoe je deze kunt beveiligen en welke coins al een goede naam hebben opgebouwd in de markt. Het is tijd om zelf jouw eerste cryptocurrency te gaan kopen.

En dan kan het gaat beginnen! Schrik niet van schommelingen in de waarde, dit is normaal. En onthoud: je bent je geld niet kwijt zolang je niets verkoopt, als de waarde gedaald is.

Wil je meer tips & tricks?

Wil jij meer van deze handige uitleg ontvangen hoe je het beste crypto kunt kopen? Volg dan de 1,5 uur durende gratis training van AllesOverCrypto! Die spijkert jouw kennis meteen bij naar een goed niveau, waarbij je met vertrouwen durft te handelen in de cryptomarkt.

Wanneer je deze gratis online training volgt, zul je zien dat je al behoorlijk wat tips krijgt die je meteen in de praktijk kunt toepassen.

Heb je na deze gratis training de smaak te pakken? Dan kun je je inschrijven voor de volledige training! Hierin leer je nóg meer over hoe je veilig kunt handelen in crypto, welke mogelijkheden er zijn om een start up te herkennen die wél betrouwbaar is en leer je naast technisch traden ook hoe je financiële vrijheid kunt creëren!

En ehh.. Misschien krijg je aan het eind van de gratis training wel een héle mooie korting aangeboden op de volledige cursus!

Belastingaangifte cryptocurrency
Crypto kennis
admin
Belastingaangifte

Belastingaangifte cryptocurrency Sinds een aantal jaar wil de belastingdienst opgave hebben van de crypto die je in je portefeuille hebt. Waarom wil de belastingdienst dit

Lees verder »

Deze website biedt op geen enkele wijze financieel advies. Wij zijn geen financieel adviseurs. Doe altijd zelf onderzoek naar projecten en investeringsmogelijkheden die je interessant vindt. Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je doet. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Deze website bevat affiliate links.