Crypto uitbetalen bankrekening

Hoe kan ik crypto uitbetalen?

Hoe kan ik crypto uitbetalen?

Crypto uitbetalen is natuurlijk iets wat je graag wilt als je winst gemaakt hebt. Je wilt niet dat het in jouw wallet blijft zitten en dat je er verder niets mee kunt. Gelukkig is crypto uitbetalen, het overmaken van de waarde van crypto naar jouw eigen rekening, niet lastig!

Tegenwoordig heeft elke goede platform (denk bijvoorbeeld aan Binance of Bitvavo) waarop je een wallet kunt hebben, de mogelijkheid om crypto uit te laten betalen op jouw bankrekening.

Wat lees je in dit artikel?

Hoe moet ik crypto laten uitbetalen?

Voor elk platform waar je een wallet kunt hebben, gaat het uitbetalen net even anders. Wel is het bij elk cryptoplatform verplicht om je eerst te legitimeren voor je kunt handelen in crypto en uiteindelijk jouw crypto kunt uitbetalen.

Crypto uitbetalen via Bitvavo

Bitvavo is de meest goedkope aanbieder om crypto uit te laten betalen. Je krijgt een goede prijs voor je crypto en het platform is heel makkelijk in gebruik.

Bitvavo-uitbetalen-crypto

Hoe werkt het uitbetalen via Bitvavo?

Log in op bitvavo.com. Ga naar het kopje dashboard (rechtsboven in het scherm). Je komt nu op een pagina waar je ziet wat jouw portfolio op dit moment is, en wat de historie is. Links onder Portfolio kun je kiezen voor “tegoed storten” of “tegoed opnemen”.

Klik op tegoed opnemen, vul het bedrag in dat je wilt opnemen, kies de bankrekening waarop je het bedrag wilt laten uitbetalen en bevestig jouw opname. Binnen 1 -2 werkdagen staat jouw geld op jouw rekening.

Zo makkelijk kan het zijn om crypto uit te betalen!

Crypto uitbetalen via Binance

Via Binance is crypto uitbetalen ook niet lastig. Het enige nadeel is dat deze pagina in het engels is, wat het wat lastiger kan maken om de juiste pagina te vinden.

Hoe werkt het uitbetalen via Binance?

Log in op jouw account. Ga naar jouw persoonlijke pagina, je kunt rechts boven in op het poppetje klikken om naar jouw dashboard te gaan.

Crypto uitbetalen hoe

Op jouw dashboard kun je links klikken op “payment”, klik op “bank account” en voeg deze toe als je dat nog niet gedaan hebt. Na het toevoegen van jouw bankaccount kun je via deze pagina heel makkelijk geld opnemen via de functie “withdraw”. Uitbetalen via Binance duurt 0 – 3 werkdagen.

Uitbetalen zonder SEPA of creditcard

Halverwege 2021 wordt het Binance niet makkelijk gemaakt door de Europese regelgeving: SEPA wordt opgeschort en ook op jouw VISA creditcard kun binnenkort waarschijnlijk geen crypto meer laten uitbetalen.

Zonder SEPA of creditcard kun je het beste jouw crypto overboeken naar een andere exchange, die nog wel uitbetaalt.

Heb je een account bij Bitvavo? Maak dan jouw crypto over naar Bitvavo en volg de stappen die hierboven staan.

Advcash

Eind 2021 is er een nieuwe optie aan Binance toegevoegd om jouw fiat uit te betalen.

Binance uitbetalen advcash

Mocht je echt geen Bitvavo account willen maken, kun je kiezen voor de optie Advcash. Deze optie is misschien een wat omslachtiger dan hoe je eerst je crypto kon laten uitbetalen, maar het werkt prima.

Hoe werkt het?

  • Maak een account aan bij Advcash
  • Zet je crypto wat je wilt laten uitbetalen om in Euro. Ga naar withdraw / opnemen in Euro in Binance en kies een bedrag van minimaal 101 euro (bij SEPA) om uit te laten betalen.
  • Je kunt nu met je Advcash account inloggen op Binance
  • Ga dan naar Advcash en klik op withdraw / opnemen en kies voor SEPA (dat is een bankoverschrijving en duurt ongeveer drie tot vijf werkdagen) of laat het overmaken naar je creditcard.

Je betaalt hier wel kosten voor. Het bedrag dat Advcash rekent komt neer op € 5 plus 0,5% van het totaalbedrag wat je opneemt. Hou er ook rekening mee dat je wellicht het hele KYC proces  door moet voor je geld kunt opnemen.

Hoe maak je crypto over van Binance naar Bitvavo?

Ga naar jouw account toe zoals hierboven beschreven staat. Bij “balance details” op de laptop of computer, staat een kopje “withdrawl”. Klik daarop. Via de app ga je naar jouw wallet, daar kun je kiezen voor “withdrawl”.

crypto overboeken binance naar bitvavo

In het venster waar je nu komt, kun je wat je wilt overboeken invoeren. In dit voorbeeld kies ik voor USDT. Bij withdrawl to kies je het adres van jouw wallet op Bitvavo. Kies daarna het netwerk waar je gebruik van wilt maken en bevestig jouw verzending. Met USDT zou het ongeveer 2 – 5 minuten moeten duren voor je jouw geld bijgeschreven hebt op jouw andere wallet.

Vind je het spannend? Probeer het dan eerst eens met bijvoorbeeld 5 USDT in plaats van alles dat je in jouw bezit hebt. Zo weet je zeker dat je het juiste adres invoert!

Maak je jouw crypto liever naar een andere exchange over? Dat kan op dezelfde manier.

Hoe betaal je zo min mogelijk fee?

Misschien had je in gedachten om alle crypto gewoon 1 op 1 over te zetten naar de nieuwe exchange die je gekozen hebt. Dat is niet handig: je betaalt voor elke transactie een fee. Hoe hoog die fee is, is afhankelijk van welke cryptocoin je wilt versturen en welke exchange je mee handelt.

Dat laatste kun je op dit moment niet meer beïnvloeden, het eerste wel.

Als je al jouw crypto wilt omzetten naar een andere exchange, zet ze dan eerst om naar Ripple, Tron of USDT.

Met USDT betaal je meestal een fee van $2,5, met Ripple komt het neer op 0,25 XRP en bij Tron betaal je in de meeste gevallen 1 TRX.

Op dit moment is een TRX ongeveer $0,087 waard. Je zou gek zijn om daar geen gebruik van te maken!

Welke manier van crypto uitbetalen is makkelijker?

Het uitbetalen van crypto via Bitvavo is makkelijker dan via Binance. Niet alleen vanwege de taal van de site, maar ook omdat Bitvavo een stuk gebruiksvriendelijker is.

Leer de basics van handelen in crypto

Wil jij graag meer leren over het handelen in crypto, het uitbetalen van de winst die je gemaakt hebt, het beveiligen van jouw wallet en hoe je het beste naar de koerst kunt kijken?

Volg dan dit gratis cryptowebinar van ongeveer twee uur. Het wordt meerdere keren per week gehouden en is gratis! Je leert tijdens dit webinar alle basics die je nodig hebt om te leren cryptotraden. En het fijnste is: je koopt meteen jouw eerste munt.

Reden genoeg dus om alvast jouw account bij Bitvavo aan te maken via de link hierboven en je op te geven voor de gratis cryptocurrency training!

Reserveer nu jouw plekje in de GRATIS online cryptotraining!

Bevalt de training goed? Dan kun je je aanmelden voor de volledige cursus. Het hoeft niet, mag wel. Wil je verder groeien en binnen no-time bij de top horen? That’s up to you!

Deze website biedt op geen enkele wijze financieel advies. Wij zijn geen financieel adviseurs. Doe altijd zelf onderzoek naar projecten en investeringsmogelijkheden die je interessant vindt. Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je doet. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Deze website bevat affiliate links.