waarde crypto kwijt bij daling

Help! Ik ben de helft van mijn crypto investering kwijt

Als de waarde van jouw crypto investering daalt, ben je je geld dan kwijt?

Begin dit jaar leek de sky de limit bij crypto: de stijgende lijn was onmiskenbaar en heeft bij veel mensen voor een mooie waardestijging van hun crypto gezorgd. Maar wat als je niet op het juiste moment verkocht hebt? Of in mei nog flink hebt aangekocht omdat je er vertrouwen in had dat crypto nog verder zou stijgen? Dan lijkt het nu alsof je de helft van jouw investering kwijt bent. Of misschien zelfs wel meer!

Wat lees je in dit artikel?

Is jouw inleg verdampt of ben je het kwijt?

En dat is balen natuurlijk: het is net of jouw inleg verdampt is. Misschien ziet jouw profit & loss er ook zo uit als die van mij op de afbeelding. -50 to -60% is helaas geen uitzondering. Toch betekent dit niet dat je de helft van jouw investering in crypto kwijt bent: dat ben je alleen als je jouw inleg met verlies verkoopt.

Voor de 118,53 EOS die ik in mijn portefeuille heb, heb ik op dit moment meer dan de helft minder dan ik geïnvesteerd heb. Momenteel is de waarde $433,97 en ik heb er $ 1039,71 voor neergelegd. Een verschil van meer dan $600! Toch ben ik die 600 niet kwijt.

Wanneer de waarde weer stijgt, zal je weer een deel van jouw inleg terug krijgen aan waarde. En mocht de volgende bullmarkt periode weer aanbreken, zal de waarde van mijn EOS ongetwijfeld boven de 1039 dollar uitkomen en kan ik het met winst verkopen.

strategie herstel crypto investering

Geduld is key in deze markt

In een bearmarket als deze, waarin de waarde van crypto zo’n beetje op hetzelfde niveau blijft schommelen, is geduld één van de meest belangrijke eigenschappen die een trader kan hebben. Ze zeggen wel eens dat tijd de meeste wonden heelt en in dit geval is dat ook zo. Alleen of je een week moet wachten of misschien een jaar? Dat kan niemand je vertellen.

Hoe kun je je inleg weer terugverdienen?

HODL

Wanneer je HODL als strategie hebt is wachten hetgeen wat je doet. Je wacht in principe tot een mooi moment in de toekomst, wanneer je het bedrag wilt opnemen. Je gaat er vanuit dat tegen die tijd (of dat nou over een jaar of over 5 jaar is), je jouw inleg wel weer terug hebt.

Verlaag jouw inkoopsprijs

Een andere strategie kun je vergelijken met Dollar Cost Averaging: je verlaagt de gemiddelde aankoopsprijs van jouw crypto door in te kopen op een moment dat de koers lager is.

De EOS die ik in mijn portefeuille heb, heb ik op verschillende momenten gekocht.

24 april 2021 betaalde ik $ 5,48 voor 18,22 stuks
13 mei 2021 betaalde ik $ 11,08 voor 10,38 stuks
18 mei 2021 betaalde ik $ 9,45 voor 21,15 stuks
11 juni 2021 betaalde ik $ 5,89 voor 5,89 stuks

Ik denk dat je het punt al snapt: al deze verschillende hoeveelheden en bedragen zorgen er voor, dat ik een gemiddelde inkoopprijs heb van een bepaald bedrag. In mijn geval heb ik 1 EOS ingekocht voor gemiddeld $ 8,77.

Op dit moment kost 1 EOS in de markt $ 3,66. Als ik nu, voor dit bedrag EOS inkoop, zul je merken dat de gemiddelde inkoopprijs van mijn EOS daalt:

Stel ik koop nu 30 EOS voor een totaalbedrag van $ 109.80. Dan heb ik in totaal (1039,71+109,80=) $ 1.149,51 geïnvesteerd in de (30+118,53=) 148,53 EOS in mijn bezit. En daarmee wordt de inkoopprijs verlaagt van $8,77 naar (1.149,51/148,53) gemiddeld $ 7,74 per stuk.

Met deze manier heb je sneller jouw inleg terug.

investering crypto kwijt help

Ja, op dit moment kost het wat investering, maar het is zeker dat EOS eerder 7,74 waard wordt dan 8,77. Zo kun je eerder weer winst maken.

Ben je je investering kwijt als de waarde van crypto daalt?

Nee, je bent jouw investering niet kwijt als de waarde daalt. Dat ben je alleen als je jouw crypto daadwerkelijk verkoopt.

 Je kunt de investering wel weer terug verdienen, het is alleen de vraag wanneer de waarde weer in die mate stijgt, dat jij je inleg (en vooruit, graag ook nog wat winst!) terug hebt.

Twee strategieën hoe je jouw crypto investering weer terug kunt verdienen is door HODL of door de gemiddelde inkoopsprijs te verlagen.

Als je wilt gaan investeren in crypto is het verstandig niet jouw gehele spaargeld in te leggen. Investeer alleen met het geld dat je (langere tijd) kunt missen, zodat je niet met verlies hoeft te verkopen.

Wil jij een melding ontvangen wanneer je het beste kunt (ver)kopen?

Kijk dan eens naar de crypto signals service!

Alles wat je wilt weten in één service:

  • Signalen

Koop en verkoopsignalen, stop loss, spot trades voor de middellange termijn, scalp trading voor de korte termijn en swing trade tips voor de lange termijn.

  • Educatie

Feedback van experts, de mogelijkheid van experts te leren en hen vragen te stellen, livestreams & marktanalyses.

  • Community

Een grote groep crypto geïnteresseerden die allemaal tot een winnend team horen! Blijf 24/7 op de hoogte van de cryptomarkt en blijf in persoonlijk contact met de beste traders in de Nederlandse markt.

Meer weten? Check het hier!

Deze website biedt op geen enkele wijze financieel advies. Wij zijn geen financieel adviseurs. Doe altijd zelf onderzoek naar projecten en investeringsmogelijkheden die je interessant vindt. Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je doet. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Deze website bevat affiliate links.