wallet crypto niet ontvangen waarom

Help! Mijn crypto is niet bijgeschreven in m’n wallet

Waarom duurt het soms zo lang voor crypto is bijgeschreven in je wallet?

Het kan behoorlijk zenuwslopend zijn: een transactie die maar niet bijgeschreven wordt. Zelfs als je het van je wallet naar je eigen exchange stuurt, of andersom, en je weet zeker dat het adres goed is, kun je er de zenuwen van krijgen. Hoe komt het dat het soms wat langer duurt voor een transactie is bijgeschreven?

De afgelopen periode is het ontzettend druk met mensen die voor het eerst instromen in crypto traden. En dat merk je. Niet alleen aan de koerswaarde, ook aan de snelheid waarmee transacties overgeschreven worden. Was dat in 2019 nog in een paar minuten, tegenwoordig moet je soms zelfs uren wachten voor je crypto eindelijk in je wallet staat.

Wat lees je in deze blog?

Waar kan ik checken of mijn crypto transactie al bevestigd is?

Je kunt de zenuwen krijgen als het zo lang duurt: is het wel goed gegaan? Heb ik per ongeluk een typefout gemaakt in het adres of is er wat anders aan de hand?

Als je wilt checken of je transactie al bevestigd is, of het adres juist is of andere zaken wilt checken, kun je terecht op blockchain.com. Via de explorer kun je rechts bovenin jouw transactienummer of wallet ID doorgeven. Blockchain.com laat dan zien wat de status van jouw crypto transactie is.

crypto niet bijgeschreven wallet

Mocht je je zorgen maken, kun je hier kijken of de transactie bevestigd is. Als dat nog niet zo is, hoef je je geen zorgen te maken. Het duurt gewoon wat langer voor jouw transactie bevestigd wordt. Door de drukte die we nu anno Q2 2021 ervaren, duurt het soms helaas wat langer.

Wanneer je jouw transactiegegevens invoert, krijg je een uitgebreid scherm waarin je kunt terug vinden wat de status van jouw transactie is. Zo zie je ook of deze al bevestigd is en dus al bijgeschreven zou moeten zijn in je wallet.

blockchain.com bevestiging crypto transactie
crypto kopen niet in wallet

Hoe werkt het technisch bevestigen van een crypto transactie?

Check deze video om te zien hoe het werkt:

Elke Bitcoin transactie die verzonden wordt, komt in een zogenoemde mempool terecht. Vanuit daar pikken miners transacties op die bevestigd worden. Als het erg druk is, kan de mempool vol raken.

Door de nodes wordt op dat moment een rangschikking met prioriteit bepaald: de transacties met de hoogste fee worden als eerst afgerond.

Het kan ook zo zijn dat er een minimum aan vergoeding wordt gevraagd door de nodes. In dat geval worden alle transacties in de mempool die onder dat bedrag liggen, uit de mempool gewist.

De transactie komt dan in een andere mempool terecht en moet opnieuw wachten tot de nodes er aan toe zijn. Het kan zo zijn dat de goedkeuring van de transactie in dit geval langer duurt dan het uur wat er gemiddeld voor staat.

Ben je je geld of Bitcoin kwijt als je transactie niet bevestigd wordt?

Nee, dan ben je jouw investering niet kwijt. Na 72 uur wordt de transactie ontbonden en kun je de transactie opnieuw uitvoeren.

Kun je zorgen dat je transactie sneller bevestigd wordt?

Nee, als de transactie verzonden is, kun je deze helaas niet meer versnellen. Wat je bij een volgende transactie kunt doen, is de fee voor het bevestigen verhogen. In plaats van “normaal” kun je bv met prioriteit hoog verzenden.

Vaak verdubbelt de fee hier ook mee: denk dus goed na of dit het je waard is. Je verliest daarmee een deel van je Bitcoin / inleg.

Leer via de crypto community hoe je..

  • Crypto onderzoek doet
  • Welke wallets je kunt gebruiken en hoe dit werkt
  • Hoe het zit met je online privacy & veiligheid
  • Twee verschillende manieren van handelen & winst maken
  • Hoe je jouw portfolio het beste kunt inrichten

Waar wacht je nog op? Schrijf je vandaag nog in via deze link!

Deze website biedt op geen enkele wijze financieel advies. Wij zijn geen financieel adviseurs. Doe altijd zelf onderzoek naar projecten en investeringsmogelijkheden die je interessant vindt. Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je doet. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Deze website bevat affiliate links.