inloggen 2FA crypto exchange

Google Authenticator overzetten op een andere telefoon

Google Authenticator overzetten op een andere telefoon

Een van de dingen die je absoluut níet wilt als je switcht van telefoon, is toegang verliezen tot je exchanges. Daarvoor maken we veelal gebruik van 2FA, waarbij Google Authenticator de favoriete app is om de authenticatie uit te voeren. Hoe zet je Google Authenticator over op jouw nieuwe telefoon?

Wat lees je in dit artikel?

Overzetten gaat niet automatisch

Als je de apps overzet van jouw oude naar jouw nieuwe telefoon, worden de (inhoudelijke) gegevens vaak ook over gezet. Het overzetten van jouw account gaat bij Google Authenticator niet automatisch. Als je je gegevens van je oude naar jouw nieuwe telefoon hebt overgezet, wis dan niet meteen jouw oude telefoon omdat je denkt die toch niet meer nodig hebt.

Hoe zet je Google Authenticator makkelijk over?

Als je jouw nieuwe telefoon gereed hebt, open dan de Authenticator app op jouw oude gsm en hou jouw nieuwe gsm bij de hand.

Met Iphone werkt het als volgt:

 • Rechts bovenin zie je drie puntjes: hier kun je op klikken. Je krijgt dan een menu met drie opties. Kies voor “accounts exporteren”
Google Authenticator overzetten nieuwe telefoon
 • Je krijgt een bevestiging dat je accounts wilt gaan exporteren en kunt op doorgaan klikken.
 • Kies welke accounts je wilt exporteren naar jouw nieuwe telefoon en druk onderin op exporteren
 • Je krijgt nu een scherm met een QR code. Deze kun je scannen met jouw nieuwe gsm. Klik op volgende
 • Scan ook de tweede QR code en klik op voltooien
 • Je bent klaar! Jouw account is overgezet.

Met Android werkt het als volgt:

 • Druk in de app op “aan de slag”
 • Onderin kun je kiezen voor “bestaande accounts importeren”
 • Klik in de Google Authenticator app op “meer”, “accounts overzetten” en dan “accounts exporteren”
 • Selecteer de accounts die je wilt overzetten en klik op volgende
 • Er wordt nu een QR code gemaakt, soms meer dan één. Dat hangt van het aantal accounts af dat je over wilt zetten. Scan de QR codes met jouw nieuwe telefoon.
 • Als je de QR code(s) gescand hebt, krijg je een bevestiging dat jouw Authenticator accounts zijn overgezet.
 • Lukt het niet om de QR codes te scannen? Probeer het dan met minder accounts tegelijkertijd. Vaak lukt het dan wel.

Heb je jouw accounts over gezet naar jouw nieuwe Google Authenticator app? Wis dan de gegevens op jouw oude telefoon. Better save then sorry!

 • Er wordt nu een QR code gemaakt, soms meer dan één. Dat hangt van het aantal accounts af dat je over wilt zetten. Scan de QR codes met jouw nieuwe telefoon.
 • Als je de QR code(s) gescand hebt, krijg je een bevestiging dat jouw Authenticator accounts zijn overgezet.
 • Lukt het niet om de QR codes te scannen? Probeer het dan met minder accounts tegelijkertijd. Vaak lukt het dan wel.
Authenticator toegang kwijt

Heb je jouw accounts over gezet naar jouw nieuwe Google Authenticator app? Wis dan de gegevens op jouw oude telefoon. Beter save then sorry!

Heb je de app al verwijderd voor je het hebt omgezet?

Dan heb je wel een uitdaging. Veelal kun je op de sites of exchanges die je hebt, wel de 2 factor authenticatie uitzetten. Daarvoor heb je wel jouw oude telefoonnummer, die geregistreerd staat op de exchange, nodig.

Is jouw telefoon gestolen of kapot gegaan?

Dan kun je vaak met de geheime sleutel en de QR code die je bij het aanmaken van jouw account in de Google Authenticator app hebt gekregen, jouw account herstellen op een nieuwe gsm.

hoe overzetten authenticator app

Als je deze niet bewaard hebt kun je jouw account eigenlijk maar lastig herstellen. Je zult dan aan de slag moeten met de exchange zelf, om te kijken of ze een alternatieve manier hebben van het bevestigen van de 2FA, bijvoorbeeld met een code per SMS of email.

Lukt dat niet? Neem dan contact op met de klantenservice van jouw exchange. Waarschijnlijk treedt er een procedure in werking waarbij je moet bevestigen dat jij het echt bent, bijvoorbeeld door een foto van jouw legitimatie naast jouw gezicht te mailen. Bij elke exchange is dit anders, kijk bij help of in de FAQ van de betreffende exchange wat jij het beste kunt doen om toegang tot jouw account te herstellen.

Wil jij de basics leren van hoe te handelen in crypto, waaronder ook hoe je het beste jouw beveiliging op orde brengt?

Volg dan nu de GRATIS online Bitcoin training! 

Deze training duurt 1,5 uur en wordt gegeven op meerdere momenten per week. Maar wees er op tijd bij, elke avond zijn slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar! 

Aan het eind van deze online training
 – Heb jij jouw eerste crypto gekocht voor slechts een euro
 – Weet je precies hoe Bitcoin en de andere cryptovaluta werken 
 – Heb je inzicht in wat een goede cryptomunt is en wat een scam is
 – Weet je met welke strategie je geld gaat verdienen

Wanneer je je aanmeldt voor de training, ontvang je ook nog eens drie GRATIS e-books! Zo kun je je alvast inlezen terwijl je wacht op de online training. Deze boeken ontvang je: de Crypto Mastergids, de 7 beste manieren om online geld te verdienen, 10 interessante redenen om te leren over crypto.

Reserveer nu jouw plekje in de GRATIS online training!

Bevalt de training goed? Dan kun je je aanmelden voor de volledige cursus. Het hoeft niet, mag wel. Wil je verder groeien en binnen no-time bij de top horen? That’s up to you!  Met deze training ben je in ieder geval goed voorbereid om te starten met handelen in crypto.

investeren ICO IDO startup crypto
Geld verdienen
admin
Investeren in ICO

Alles over investeren in ICO Er zijn verschillende soorten startups van altcoins, waarvan ICO de meest bekende is. Wat houdt het in, welke type investeringen

Lees verder »

Deze website biedt op geen enkele wijze financieel advies. Wij zijn geen financieel adviseurs. Doe altijd zelf onderzoek naar projecten en investeringsmogelijkheden die je interessant vindt. Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je doet. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Deze website bevat affiliate links.