Geld verdienen met crypto

Geld verdienen met cryptocurrency

Geld verdienen met cryptocurrency

Geld op je spaarrekening levert momenteel weinig op. Het is een optie om geld te verdienen met cryptocurrency; waar moet je op letten en waarom zou je starten? 

De laatste vraag is simpel te beantwoorden: omdat het meer oplevert dan sparen. Omdat je er een kick van krijgt jouw geld te zien stijgen. Als appeltje voor de dorst. Maar hoe start je, waar moet je op letten?

Er is veel informatie beschikbaar over geld verdienen met crypto, er zijn ook veel verschillende dingen die je moet weten. Het lijkt lastig, maar als je de basis eenmaal onder de knie hebt, is het eigenlijk niet zo moeilijk. Je moet even weten wat je doet. De cursus Cryptocurrency voor beginners kan je helpen de basis onder de knie te krijgen.

Wat lees je in dit artikel?

Welke manieren om geld te verdienen met crypto zijn er?

Er zijn grofweg drie manieren om geld te verdienen met crypto te onderscheiden.

· Investeren voor de lange termijn
· Daytraden, dus elke dag handelen
· Het kopen van ICO

madelon voQs cryptotraden gratis cursus

Investeren voor de lange termijn

Dit is de meest makkelijke manier. Je gaat er bij deze manier van investeren vanuit, dat jouw crypto meer waard wordt door verloop van tijd. Je investeert hierbij in cryptovaluta waarvan je verwacht dat de waarde hoger wordt. Dit zal bij veel types cryptocurrency ook zo zijn: er is voor veel munten namelijk bepaald dat er een maximum aan waarde beschikbaar is. Hoe schaarser een product is, hoe hoger de waarde. Dit is alom bekend.

Investeren voor de lange termijn doe je niet om snel geld te verdienen met cryptocurrency. Je kies hiervoor, omdat je de tijd hebt. Misschien een jaar, misschien tien jaar. Al die tijd doe je niets. Deze vorm van crypo kopen kost dus niet veel energie. Je gaat er vanuit dat door het verloop van tijd, je geld meer waard wordt. Het enige dat je moet hebben, is geduld. En investeringen in de juiste munten, waarvan je weet dat deze blijven bestaan. Zoals bijvoorbeeld de Bitcoin.

HODL, zo wordt investeren voor de lange termijn ook wel genoemd. Hold On for Dear Life. Het is een manier om passief geld te verdienen. Je hoeft er niet veel voor te doen. 

Zie het geld dat je investeert als geld dat je op de spaarrekening zet. Alleen kun je op deze manier in plaats van 0,2% rente, zomaar 20% winst pakken. En dat is lekker. Gebruik om te investeren alleen geld dat je langere tijd kunt missen. 

geld verdienen met crypto

Daytraden met crypto

Daytraden is een stuk bewerkelijker dan investeren voor de lange termijn. De naam zegt het al: je handelt elke dag in crypto. Hierbij ga je niet voor een 20% resultaat op de lange termijn, maar pak je telkens kleine beetjes winst. En dit investeer je weer terug als de munt waarin je wilt handelen iets gezakt is.

Daytraden is een goede manier om je geld te laten groeien. Je begint met weinig geld, maar doordat jouw kapitaal groeit, kun je steeds meer investeren. En dit levert weer nieuw resultaat op. Doordat je al snel veel winst kunt pakken, kan jouw vermogen explosief groeien. Waar je begint met 100 euro, kan dit een maand later al 1000 euro zijn als je goed bent in traden. En stel je voor wat er met die 1000 euro kan gebeuren als je nog even doorgaat.. Juist!

Je moet voor daytraden met crypto risico durven nemen. Niemand weet namelijk wanneer de waarde omhoog of omlaag gaat. Het is echter een gegeven dat het gebeurt. Er zijn meerdere momenten op een dag dat de koers een klein beetje schommelt, dat kan zelfs van minuut tot minuut gebeuren.

Waar je bij investeren voor de lange termijn absoluut niet kijkt naar deze schommelingen (het maakt je alleen maar onzeker) doe je dit bij daytraden juist wél. Je maakt er gebruik van om jouw kapitaal te laten groeien.

Het is bij daytraden belangrijk om kennis op te doen over welke munten er zijn, wanneer je kunt verwachten dat een cryptomunt stijgt of daalt, welke factoren hierop van invloed zijn. Het is goed om voor je start, meer kennis op te doen over de grafieken die je op handelsplatformen ziet en om te leren deze te analyseren en te begrijpen.

Het kopen van ICO

ICO staat voor Initial Coin Offering. Het zijn projecten die officieel nog niet live staan, ze zijn nog niet uitgebracht op de markt. Zie het als een crowdfunctingsactie waarbij geld ingezameld wordt.

Wanneer je ICO koopt, investeer je in een munt. Wanneer de crypto live gaat, krijg je daarvoor een bepaalde waarde terug. Als je geinvesteerd hebt in de juiste ICO, kan de waarde in verhouding met de aanschaf vele malen over de kop gaan. Maar als de valuta niet aanslaat, kan de munt ook zo in waarde dalen.

ICO zijn dus redelijk risicovol om in te beleggen. Voor je investeert in ICO is het belangrijk je goed in te lezen in het project dat je wellicht wil kopen. Waarom biedt deze ICO waarde? Wat is de achterliggende techniek? Hoe onderscheiden de oprichters zich van andere crypto? 

Je kunt je voorstellen dat van de drie manieren om geld te verdienen met crypto, dit de meest risicovolle is. Investeer alleen geld wat je kunt missen, en zorg ervoor dat je eerst wat kennis opdoet over deze manier voor je hier mee begint. Het is veiliger om te daytraden of om te investeren voor de lange termijn. 

Bol AlgemeenBol Algemeen

Bepaal vooraf hoe jij geld wilt verdienen met crypto

Wanneer je besluit om geld te verdienen met cryptocurrency, is het goed vooraf een plan te bedenken. Denk bijvoorbeeld na over of je wilt daytraden of wilt investeren voor de lange termijn. Daarnaast is het goed te besluiten of je wilt handelen in één munt, of dat je bijvoorbeeld jouw risico wilt spreiden door meerdere coins te kopen.

Vaak kun je ook instellen wat jouw punt van verkoop is. Koop je bijvoorbeeld een munt voor 100 euro, kun je instellen dat je deze bij een verlies van € 20 weer verkoopt, of juist bij een winst van € 50. Zo kun je zelf jouw grenzen bepalen.

Of dit goed is om te doen, is aan jou. Het kan namelijk zo zijn dat de munt die 20 euro verlies had, de week erop juist 20 euro hoger is in waarde dan waarvoor je het gekocht hebt.

Bepaal vooraf jouw plan, zodat je niet emotioneel handelt als je een keer verlies hebt of een dikke winst kan pakken.

Crypto koop je doorgaans om op de langere termijn meer geld te maken, in plaats van in een dag. En verliezen die je vandaag maakt, kunnen morgen weer veranderen in een winst. Ga dus niet in paniek verkopen maar heb geduld tot de markt hersteld.

Naast dat je zelf gaat handelen met een termijn voor de korte of lange strategie, kun je er ook voor kiezen om te handelen via een bot of door het automatisch kopiëren van de trades van professionele traders. Bij deze laatste hoef je zelf nergens om te denken, bij het handelen via een bot zul je zelf de instellingen moeten tweaken om het beste resultaat te behalen.

Via welke platformen kun je handelen in crypto?

Er zijn verschillende platformen waar je kunt handelen in crypto. Het beste is een platform, die ook meteen een wallet biedt. Je kunt je geld dan opslaan in een soort van digitale portemonnee, op dezelfde site als waar je ze koopt of verkoopt. Dit is handig, omdat je dan niet telkens hoeft te wachten tot je geld is overgeboekt. Je kunt sneller inspelen op wisselingen en zo sneller geld verdienen.

Voor je besluit om te gaan handelen via een platform, is het goed te kijken of ze ook de munten aanbieden, die jij graag wilt verhandelen.

Daarnaast kun je een check doen in welke talen de klantenservice beschikbaar is. Wanneer je niet goed Engels spreekt, kan dit lastig zijn als je eens een vraag hebt en deze niet in het Nederlands kunt stellen.

Kijk ook of het platform waar je je wilt aansluiten, vriendelijk is voor beginners. Je moet intuïtief makkelijk kunnen vinden wat je zoekt.

Bij alle platformen waar je je aanmeldt, zul je je moeten legitimeren voor je aan de slag kunt. Dit is niet erg, er gebeurt niets bijzonders met jouw gegevens. Dit wordt door de site gebruikt om alles goed te kunnen registeren en om te zorgen dat er geen misbruik van jouw gegevens gemaakt wordt.

Via onderstaande platformen kun je prima een start maken met geld verdienen met crypto. Het zijn betrouwbare sites met een goede beveiliging. Wel zo fijn. 

Starten met geld verdienen met crypto kan op deze platformen

·         Binance. Dit is het grootste platform op het moment. Binance biedt een groot aanbod (200+) aan verschillende cryptocurrency aan om te verhandelen. Ook is er een app beschikbaar, waardoor je altijd en overal kunt handelen. Binance is sinds 2019 ook in het Nederlands beschikbaar. 

·         Bitvavo. Dit platform biedt momenteel ruim 50 soorten cryptocurrency aan, waaronder de grote munten. Het is in het Nederlands en je kunt betalen met onder meer iDeal. Daarnaast betaal je maar een laag percentage per transactie, waardoor Bitvavo claimt de goedkoopste van Nederland te zijn. Als welkomscadeau betaal je hier tot het verhandelen van € 1000,= geen transactiekosten. Zo kun je écht kijken of Bitvavo iets voor je is. 

Je kunt op bovenstaande links klikken en je alvast aanmelden zonder dat je ergens aan vast zit. Zo kun je kijken welk platform het beste aansluit bij jouw wensen.

Bitvavo is makkelijker in gebruik maar biedt veel minder coins aan dan Binance. Daarnaast zijn de fees bij Binance gunstig wanneer je deze in BNB, de eigen coin van Binance, betaalt.

Meer kennis over cryptocurrency

Wil jij meer kennis opdoen over crypto? 
Volg dan nu de GRATIS online Bitcoin training! 

Deze training duurt 1,5 uur en wordt gegeven op maandag en donderdagavond om half negen. Maar wees er op tijd bij, elke avond zijn slechts 50 plekken beschikbaar! 

Aan het eind van deze online training 
 – Heb jij jouw eerste crypto gekocht voor slechts een euro
 – Weet je precies hoe Bitcoin en de andere cryptovaluta werken 
 – Heb je inzicht in wat een goede cryptomunt is en wat een scam is
 – Weet je met welke strategie je geld gaat verdienen

Wanneer je je aanmeldt voor de training, ontvang je ook nog eens drie GRATIS e-books! Zo kun je je alvast inlezen terwijl je wacht op de online training. Deze boeken ontvang je: de Crypto Mastergids, de 7 beste manieren om online geld te verdienen, 10 interessante redenen om te leren over crypto.

Reserveer nu jouw plekje in de GRATIS online training!

Bevalt de training goed? Dan kun je je aanmelden voor de volledige cursus. Het hoeft niet, mag wel. Wil je verder groeien en binnen no-time bij de top horen? That’s up to you!

Deze website biedt op geen enkele wijze financieel advies. Wij zijn geen financieel adviseurs. Doe altijd zelf onderzoek naar projecten en investeringsmogelijkheden die je interessant vindt. Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je doet. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Deze website bevat affiliate links.