Negatieve invloed emotie crypto

Emoties en cryptotraden

Emoties en cryptocurrency traden

Veel mensen hebben last van emoties wanneer ze cryptocurrency traden. Dat kan positief zijn, of negatief. Bijvoorbeeld blijdschap wanneer je op het juiste moment hebt verkocht, of boosheid wanneer na verkopen de cryptokoers tóch nog stijgt.

Het hebben van sterke emoties kan jouw vermogen om te traden met cryptocurrency vertroebelen. Hoe ga je om met de emoties die je voelt en zorg je ervoor dat je je er niet door laat beïnvloeden?

De emoties met de meest negatieve invloed op het traden

De positieve emoties als blijdschap en euforie na het afronden van een succesvolle trade zijn alleen maar goed. Het zorgt ervoor dat je dopamine aanmaakt in de hersenen, een stofje waar je gelukkig van wordt. Het zijn de negatieve emoties die je parten kunnen spelen.

Emoties met een negatieve invloed zijn

·         Angst: Je bent bang om een goede deal te missen. Je koopt of verkoopt iets omdat je een roddel gehoord hebt in de markt en wil daar op inspelen om niets te missen. Achteraf kan blijken dat het allemaal grote onzin was. En dan zit jij opgescheept met crypto die je eigenlijk niet wilde traden.

·         Hebzucht: Omdat je de laatste vijf deals met hoge winsten hebt afgesloten, wordt je hebberig. Je wilt meer en denkt dat je het gemasterd hebt. Je hebt het traden onder de knie, jou kan niets meer gebeuren! Je koopt een crypto omdat je denkt dat deze door het dak gaat. Je investeert een hoop geld, meer dan je eigenlijk beschikbaar hebt. Maar hé, de vorige vijf keer ging het ook goed. Mij gebeurt niets. Tot dat de koers inklapt en je jouw zuurverdiende geld ziet verdampen als water. Verkeerd ingeschat..

·         Frustratie: Wanneer je gefrustreerd bent, kun je trades gaan doen die je niet doordacht hebt. Je bent boos, verdrietig en hebt een “zoek het maar uit” instelling. Trades die je op dit moment maakt zijn meestal niet verstandig. Wanneer je frustratie voelt doordat iets niet uitpakt zoals je had gewild, kun je het beste even wat anders gaan doen. Iets wat helemaal niets meer cryptotraden te maken hebt. Tot je de emotie niet meer voelt en positief verder kunt gaan met traden. 

·         Hoop: Het hebben van hoop is vaak nergens op gebaseerd. Je kunt de hoop hebben dat de Bitcoin volgende week 50% stijgt in waarde, zodat je jouw Bitcoins volgende week met een dikke winst kunt verkopen. En omdat je deze hoop hebt, koop je nog wat extra’s. Maar zonder technische analyse of andere onderbouwing is deze hoop eigenlijk nergens op gebaseerd. Dus wat als de hoop die je had, volgende week geen waarheid blijkt te zijn? Dan zit je met Bitcoins die niet zoveel waard waren als je eigenlijk had gewild en raak je gefrustreerd. Nergens voor nodig. Zorg dat je goed op de hoogte bent van koersontwikkelingen en baseer je aankoopbesluit op ratio, niet op gevoel.

Emoties en cryptotraden

Vind je het lastig om jouw emoties onder controle te houden bij het traden? Dan kan een sessie met een coach je hierbij helpen! Een coach kan je helpen in te zien waarom je last hebt van jouw emoties en hoe je die kunt vervangen voor iets anders, op momenten dat het je niet dient. Zoals bijvoorbeeld bij het handelen in cryptocurrency. Zoek je een goede coach? Check deze dame eens!

Waar moet je op letten bij crypto traden?

In plaats van te handelen vanuit emotie, is het beter om te handelen vanuit kennis. Zorg dat je goed weet wat er speelt bij de crypto die je wilt (ver)kopen.

Een aantal dingen die je hierbij kunnen helpen zijn:

–          Technische analyse met behulp van Japanese Candlesticks
–          Technische analyse met behulp van de driehoek 
–          Informatie over waar de crypto zich bevindt. Is het een bullmarkt of een bearmarkt?
–          Wat doet de prijs momenteel? Wat doet de accumulatie, distributie, pompen etc?
–          Hoe ziet de gehele markt er uit? Gaat de cryptomarkt omhoog of dalen de koersen?
–          De meest recente ontwikkelingen. Wat zijn dingen die spelen in de markt?

Meer info voor startende cryptotraders

Ben je een starter op de cryptomarkt? Lees de blog “wanneer kun je het beste crypto kopen en verkopen” eens om een beter beeld van de basis te krijgen. Ook de blog “de koersverwachting van cryptocurrency” kan je hierbij helpen. Wanneer je meer info wilt hebben over een cryptocursus kun je op de link klikken naar de pagina die je daar meer informatie over geeft. 

Kennis opdoen: crypto voor beginners

Wil jij meer kennis opdoen over crypto? 
Volg dan nu de GRATIS online Bitcoin training! 

Deze training duurt 1,5 uur en wordt gegeven op maandag en donderdagavond om half negen. Maar wees er op tijd bij, elke avond zijn slechts 50 plekken beschikbaar! 

Aan het eind van deze online training
 – Heb jij jouw eerste crypto gekocht voor slechts een euro
 – Weet je precies hoe Bitcoin en de andere cryptovaluta werken 
 – Heb je inzicht in wat een goede cryptomunt is en wat een scam is
 – Weet je met welke strategie je geld gaat verdienen

Wanneer je je aanmeldt voor de training, ontvang je ook nog eens drie GRATIS e-books! Zo kun je je alvast inlezen terwijl je wacht op de online training. Deze boeken ontvang je: de Crypto Mastergids, de 7 beste manieren om online geld te verdienen, 10 interessante redenen om te leren over crypto.

Reserveer nu jouw plekje in de GRATIS online training!

Bevalt de training goed? Dan kun je je aanmelden voor de volledige cursus. Het hoeft niet, mag wel. Wil je verder groeien en binnen no-time bij de top horen? That’s up to you!  Met deze training ben je in ieder geval goed voorbereid om te starten met handelen in crypto.

Deze website biedt op geen enkele wijze financieel advies. Wij zijn geen financieel adviseurs. Doe altijd zelf onderzoek naar projecten en investeringsmogelijkheden die je interessant vindt. Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je doet. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Deze website bevat affiliate links.

Bijgewerkt op 19 januari 2021