winst vergroten cryptotraden

De winst vergroten door jouw risico’s te beperken

Door slim te handelen kun jij jouw winst vergroten!

Het lijkt wel of iedereen het tegenwoordig over cryptocurrencies heeft, en dat is niet voor niets. Cryptocurrencies worden steeds populairder, nu meer mensen zich het potentieel van deze digitale activa realiseren. Cryptocurrency worden ook een haalbare investeringsoptie nu ze gemakkelijker te kopen en te verkopen zijn.

Zoals bij elke investering is er echter altijd een risico aan verbonden. Handelen in cryptocurrencies kan uiterst winstgevend zijn, maar het kan ook ongelooflijk riskant zijn als je niet weet wat je doet. In dit artikel bespreken we hoe je je winst met de handel in cryptocurrencies kunt vergroten door je risico te beperken en op het juiste moment uit te cashen.

Wat lees je in dit artikel?

De basis van handelen in crypto

Voordat we ingaan op de bijzonderheden van hoe je je winst kunt maximaliseren bij het handelen in cryptocurrencies, is het belangrijk om de basis van het handelen in cryptocurrencies zelf te begrijpen.

Cryptocurrency trading omvat het kopen en verkopen van digitale valuta om winst te maken. Het is belangrijk op te merken dat cryptocurrency prijzen zeer volatiel kunnen zijn: ze kunnen snel stijgen of dalen, afhankelijk van marktomstandigheden of gebeurtenissen die in de wereld plaatsvinden.

Daarom is het verstandig om voorzichtig te zijn bij het investeren in cryptocurrencies, want er is geen garantie dat je er winst mee zult maken.

meer winst cryptohandel

Risico’s beperken en daarmee jouw winst vergroten

Verspreiden van risico

Een manier om je risico bij het handelen in cryptocurrencies te beperken, is door je portefeuille te diversifiëren over verschillende soorten munten en tokens. Dit betekent investeren in verschillende soorten crypto-munten, zodat als één type niet goed presteert of plotseling in waarde daalt, je andere opties beschikbaar hebt om geld te verdienen aan diezelfde investeringen.

Dit vermindert je totale risico terwijl je toch potentieel kunt profiteren van prijsstijgingen over alle soorten cryptomunten en tokens die tegenwoordig op de markt zijn. Bovendien kun je je zo concentreren op onderzoek naar specifieke munten of tokens in plaats van te proberen meerdere cryptomunten tegelijk bij te houden, wat kan leiden tot het maken van kostbare fouten op basis van gebrek aan kennis of ervaring met bepaalde munten of tokens.

Je kunt hierbij een minimum van vijf coins aanhouden waar je in investeert. Je zult merken dat je met deze manier van handelen echt jouw winst kunt vergroten. Ook hoef je minder marktontwikkelingen in de gate te houden, wat er voor zorgt dat je beter op je coins kunt inspelen.

Trades goed timen

Een andere manier om winsten te vergroten bij het handelen in cryptovaluta is door je trades goed te timen – zowel bij het kopen als het verkopen – zodat je uitstapt voordat er grote prijsbewegingen optreden in de markt.

Om dit effectief te doen moet je verstand hebben van technische analyse-instrumenten zoals trendlijnen, steun/weerstandsniveaus, voortschrijdende gemiddelden en andere zaken, waar de cursus van Madelon Vos een prima cursus voor is, wil je de basis onder de knie krijgen.

Ook moet je op de hoogte blijven van nieuwsfeiten die de prijzen positief of negatief kunnen beïnvloeden.

Door in staat te zijn sterke instappunten (koopmoment) te identificeren waar er potentieel is voor snelle winsten door lagere volatiliteit , samen met gebieden waar er potentieel is voor grote prijsbewegingen (verkoopmoment) door hogere volatiliteit, kun je jouw kansen op winstgevende transacties aanzienlijk vergroten.

Cashen op het juiste moment

Ten slotte speelt het uitbetalen op het juiste moment – vooral als je uit bent op winst op korte termijn – een belangrijke rol bij vergroten van de winst bij de handel in cryptocurrency.

Cashing out verwijst eenvoudigweg naar het uitbetalen van een deel van of alles wat je geïnvesteerd hebt in fiatvaluta.

risico beperken winst vergroten

(Fiatvaluta zijn bijvoorbeeld US Dollars of Euro’s) Dat doe je bij het bereiken van een aanvaardbaar winstniveau binnen een kort genoeg tijdsbestek. Voor de één kan dat een week zijn, voor de ander een maand.

Dus stel dat je $1000 hebt geïnvesteerd, dan neem je daar telkens een deel van terug (of alles in 1x als je voldoende winst hebt behaald) zodat je alleen nog speelt met de winst die je gemaakt hebt.

Door dit te doen kunnen cryptotraders mogelijk beloningen innen als de marktomstandigheden onverwachts in hun voordeel veranderen nadat ze een bepaalde munt of token te lang hebben vastgehouden.

Bovendien biedt uitbetaling ook gemoedsrust in de wetenschap dat investeringen beschermd zijn tegen onverwachte verliezen door plotselinge neerwaartse marktomstandigheden. Je hebt je investering er immers al uitgehaald.

Planning & begrip van de markt

Al met al vereist het vergroten van de winst bij de handel in cryptocurrency’s een zorgvuldige planning en een goed begrip van de risico’s van elke afzonderlijke handelspositie, ongeacht de omvang van het geïnvesteerde bedrag.

De juiste stappen nemen om je blootstelling te verminderen en tegelijkertijd vaardig leren handelen in crypto’s zelf, helpt om succesvol te worden op langere termijn, in tegenstelling tot je alleen te richten op winst op korte termijn.

Natuurlijk kun je gebruik maken van stop limiet orders en OCO orders om je een handje te helpen. Je hoeft immers niet zelf alles te doen als de techniek je ook een handje kan helpen.

Krijg de technische basis snel en simpel onder de knie

Wil jij meer inzicht in hoe je het beste een grafiek kunt lezen, waar je op moet letten en hoe je technische analyse toepast? Probeer dan GRATIS de trail van Madelon Vos!

Het zal je zeker helpen snel succesvol en winstgevend te handelen in crypto. Je kunt je hier aanmelden.

Deze website biedt op geen enkele wijze financieel advies. Wij zijn geen financieel adviseurs. Doe altijd zelf onderzoek naar projecten en investeringsmogelijkheden die je interessant vindt. Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je doet. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Deze website bevat affiliate links.