Verschillende soorten crypto

De verschillende cryptocurrency

De verschillende cryptocurrency

Er zijn honderden, zo niet duizenden verschillende cryptocurrency in omloop. Maar wat maakt de ene munt nou meer bijzonder dan de andere? Waarom zijn het er zo veel?

In dit artikel krijg je info over:

  •          Waarom zijn er zoveel verschillende soorten cryptovaluta?
  •          Wat zegt het beschikbare aantal munten over de waarde? 
  •          Wat is de beste munt om in te investeren?
  •          Handelen in cryptocurrency
  •          Meer kennis over cryptocurrency opdoen

Waarom zijn er zoveel verschillende soorten cryptovaluta?

Cryptomunten komen in alle soorten en maten. Gecentraliseerde projecten, gedecentraliseerde projecten, open source of juist met een code die alleen aangepast kan worden door een beperkte groep mensen. Dit komt doordat de techniek erachter, blockchain, voor elke crypto anders is.

De makers van een bepaalde crypto kiezen een gedachte die past bij de ideologie die ze willen uitstralen. Willen we een groene munt maken? Willen we dat er oneindig veel van gemined kunnen worden of moet er juist een limiet zitten aan het aantal munten dat in omloop kan zijn?

Deze video van Fortune laat kort zien wat de verschillen zijn tussen de verschillende crypto die in omloop zijn.

Wat maakt de verschillende crypto uniek?

Hieronder zie je een aantal cryptovaluta terug met het jaar van oprichting, het aantal munten dat in omloop is en ook wordt per cryptomunt aangegeven wat de munt uniek maakt. Klik op de naam om de info te lezen:

Opgericht in 2009. Bestaande voorraad > 17 miljoen. Gedecentraliseerde munteenheid, SHA-256 proof of work.

Opgericht in 2015. Bestaande voorraad > 102 miljoen.
Ether is sturingvolledig. Wordt gezien als het “gas” van de Ethereum blockchain.

Opgericht in 2012. Bestaande voorraad > 43 miljard. Market cap 100 miljard. Transacties worden door nodes gecontroleerd, waaronder 5 masternodes.

Opgericht in 2017. Bestaande voorraad > 17 milj.
Hard fork afgesplitst van Bitcoin. Gedecentraliseerd, SHA 256 proof of work.

Opgericht in 2011. Bestaande voorraad > 63 miljoen. Scrypt proof of work. Gedecentraliseerd, lage prijsvolatiliteit.

Opgericht in 2014. Bestaande voorraad > 16 miljoen.
Gedecentraliseerd, transactielogboek ook versleuteld. Cryptonote proof of work.

Opgericht in 2014/2016. Bestaande voorraad > 12 miljard.
Gedecentraliseerd, op privacy gericht. Schaalbaar, lage kosten, open source, hoge transactiesnelheid.

Opgericht in 2014. Bestaande voorraad > 53 miljoen. Gedecentraliseerd. Milieuvriendelijke munteenheid voor een eerlijke economie.

Wat zegt het beschikbare aantal munten over de waarde?

Deze verschillen zijn belangrijk omdat ze wat kunnen zeggen over de ontwikkeling van de waarde van de coin. Zo heeft Bitcoin een limiet van 21 miljoen coins. Eind oktober 2019 wordt naar verwachting de 18 miljoenste munt gemined. Hoe meer munten er in omloop zijn, hoe schaarser de Bitcoin wordt. Naar verwachting duurt het echter nog tientallen, zo niet 120 jaar voor alle Bitcoin gemined zijn.

Er zijn ook munten, die ongelimiteerd gemined kunnen worden. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld EOS, Stellar en Ether. Deze munten zullen naar verwachting meer beïnvloedbaar zijn door inflatie dan munten met een market cap.

Wat is de beste munt om in te investeren?

De meest bekende crypto op de markt is toch wel de Bitcoin. Wanneer je hierin investeert, weet je zeker dat de coin niet opeens van de markt verdwijnt. Ook Ether, Ethereum, Ripple, Litecoin, Monero, Tron, Dash, Neo, Verge en Stellar zijn al even te verkrijgen. Deze laatst genoemde munten noemen we altcoins.

Veel altcoins worden opgestart als ICO, initial coin offering. Dit kun je zien als een soort crowdfunding, waarbij vooraf geld ingezameld wordt om het project te lanceren. Wanneer er voldoende geld verzameld is, komt de coin live. Mensen die geïnvesteerd hebben, krijgen hiervoor een beloning. Echter zijn ICO’s vaak onderhevig aan oplichting: de munt wordt gelanceerd, de waarde opgedreven en POEF.. Weg altcoin. En weg geld.

Sinds 2015 heeft 92% van de projecten die gelanceerd werden, gefaald.

Doe dus niet zomaar mee aan een ICO omdat het initiatief je aanstaat, lees je goed in in de betreffende coin en maak dan pas een beslissing om mee te doen aan de ICO. Het is veiliger te investeren in altcoins die al enige tijd op de markt zijn. Dan weet je zeker dat je een stabiele investering gedaan hebt en geen onderdeel wordt van een scam.

Het is dus lastig te voorspellen welke verschillende cryptocurrency de toekomst hebben. Wel is het duidelijk dat munten die al langer bestaan, waarschijnlijk zullen blijven bestaan. Kies dus, en zeker als je net begint, voor bestaande cryptovaluta in plaats van nieuwe coins. 

Zie deze blog voor de pareltjes van 2021!

Crypto-Masterclass-gratis-online-training

Handelen in cryptocurrency

Handelen in cryptocurrency doe je pas, wanneer je voldoende kennis hebt opgedaan over de markt, hoe je een aankoop doet en wanneer je verkoopt. Ook is het goed vooraf te bepalen of je wilt investeren voor de lange termijn, of dat je aan daytraden gaat doen.

Deze blog geeft jou meer inzicht in de verschillende manieren van handelen en wat er bij komt kijken. Het handelen in cryptocurrency is niet extreem lastig, iedereen kan het leren. Het is alleen zaak niet zomaar te beginnen, maar eerst meer kennis op te doen. De basis omtrent cryptocurrency wordt hier uitgelegd.

Handelen in crypto kan veel meer opleveren dat jouw geld op een spaarrekening zetten. Zeker als je jouw spaargeld langere tijd niet nodig hebt. Het investeren in crypto kan altijd, je bent hier zeker niet te laat voor. Je bent pas te laat, als de Bitcoin € 50.000 waard is 😉 

Meer kennis over cryptocurrency opdoen

Wil jij meer kennis opdoen over crypto? 
Volg dan nu de GRATIS online Bitcoin training! 

Deze training duurt 1,5 uur en wordt gegeven op maandag en donderdagavond om half negen. Maar wees er op tijd bij, elke avond zijn slechts 50 plekken beschikbaar! 

Aan het eind van deze online training 
 – Heb jij jouw eerste crypto gekocht voor slechts een euro
 – Weet je precies hoe Bitcoin en de andere cryptovaluta werken 
 – Heb je inzicht in wat een goede cryptomunt is en wat een scam is
 – Weet je met welke strategie je geld gaat verdienen

Wanneer je je aanmeldt voor de training, ontvang je ook nog eens drie GRATIS e-books! Zo kun je je alvast inlezen terwijl je wacht op de online training. Deze boeken ontvang je: de Crypto Mastergids, de 7 beste manieren om online geld te verdienen, 10 interessante redenen om te leren over crypto. 

Reserveer nu jouw plekje in de GRATIS online training!

Bevalt de training goed? Dan kun je je aanmelden voor de volledige cursus. Het hoeft niet, mag wel. Wil je verder groeien en binnen no-time bij de top horen? That’s up to you!

Deze website biedt op geen enkele wijze financieel advies. Wij zijn geen financieel adviseurs. Doe altijd zelf onderzoek naar projecten en investeringsmogelijkheden die je interessant vindt. Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je doet. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Deze website bevat affiliate links.