crypto cursus wat leer je

De koersverwachting van cryptocurrency

De koersverwachting van cryptocurrency

Cryptocurrency hebben een koers die wisselt. De ene dag is de koers hoger dan de andere dag. Hoe komt dit en kun je koersverwachtingen voorspellen om daar tijdig op in te spelen?

Waarom stijgt of daalt de koers van crypto?

Koersen kunnen stijgen of dalen door de ontwikkeling in de markt. Wordt er een grote hack gepleegd, is het te verwachten dat de koers daalt. Wanneer er iets positiefs gebeurt, stijgt het vertrouwen bij de kopers en stijgt de koers vaak doordat meer mensen de crypto opnemen in hun portefeuille. Koersen schommelen altijd.

Dat koersen altijd schommelen is op zich niet erg. Dit is normaal, er zijn altijd triggers waardoor mensen crypto kopen of juist verkopen. Over het algemeen zie je, dat de markt na een dipje weer herstelt en omhoog krabbelt uit het dal. De koers wordt weer hoger. Soms gebeurt dit al binnen een week, een andere keer kan er langer over heen gaan.

Dit is niet erg, het hoort erbij. Wanneer je geld in crypto investeert omdat je verwacht dat je geld meer waard wordt, kun je beter naar de wijzingen in koers over de lange termijn kijken, dan naar de koers per week.

Wanneer je aan daytraden doet, is het juist fijn dat de koers zo snel wisselt. Elke kleine winst die je hiermee kunt pakken is mooi meegenomen, het zorgt ervoor dat je snel veel geld kunt verdienen

Wanneer je de tijd hebt om jouw investering meer waard te laten worden, zul je weinig risico lopen om jouw geld kwijt te raken. Wanneer je gaat handelen in crypto en verwacht dat je volgende week 2x zoveel cash kunt innen, kom je waarschijnlijk bedrogen thuis. Te laat om in te stappen is het zeker niet, er wordt zelfs gesproken over BitCoin als het nieuwe goud.

Factoren die meespelen bij koerswijziging

Er zijn veel factoren die meespelen bij koerswijzigingen. Voorbeelden zijn:

· Vraag en aanbod van de cryptomunt
· Beschikbare hoeveelheid van coins met een cap
· Vertrouwen in de valuata of zelfs de markt
· Wijzigingen in het beleid van de overheid
· Speculatie
· Emotie
· Toekomstverwachtingen

koersverwachting-bitcoin-cryptocurrency

Wanneer je kijkt naar de historie van de Bitcoin, zie je dat hier behoorlijk wat schommelingen in zitten. Maar wat je ook ziet, is dat de munt door verloop van tijd meer waard geworden is. 

Natuurlijk biedt dit geen garanties voor de toekomst, maar het verleden laat wel zien dat een dip vaak herstelt. De ene keer duurt het iets langer dan de andere keer, maar het komt altijd wel goed.

Wat bij de Bitcoin meespeelt, is dat de cryptomunt steeds meer geaccepteerd wordt en ook de regulering vanuit de overheid is een belangrijke factor. Voor Bitcoin is een cap ingesteld van 21 miljoen coins. Wanneer dit aantal bereikt is, zijn er geen Bitcoins meer te maken. De verwachting is dat de cryptomunt dan nóg verder in waarde stijgt. Uiteindelijk zelfs meer waard wordt dan € 55.000 per munt. 

Kan ik de toekomst van de koers voorspellen?

Het voorspellen van de koers van crypto, is als het kijken in een glazen bol. Het is eigenlijk net als de “gewone” aandelenbeurs, ook hier is niets zeker. Wanneer je kijkt naar bijvoorbeeld het aandeel van Tesla, zie je dat deze soms flink keldert wanneer Tesla bekend maakt niet alle bestelde auto’s te kunnen leveren binnen het aangegeven tijdsbestek of wanneer Elon Musk weer eens wispelturig is. 

Wat je ziet, is dat de koers altijd bijtrekt. Omdat mensen vertrouwen hebben in Tesla. En zo is het ook met crypto. Welke tegenslag er ook is, uiteindelijk wint de crypto haar koers terug. 

Precies voorspellen wat de koers van crypto precies gaat doen is echter onmogelijk. Dat kan niemand. Je kunt informatie halen uit wat er in het verleden gebeurt is, maar écht voorspellen wat er gaat gebeuren is lastig. Tot nu toe is er helaas nog geen glazen bol ontwikkeld die ons de toekomst kan laten zien. Mooi project voor Musk, misschien 😉

Wat je wél kunt doen, is je goed voorbereiden. Zorgen dat je weet welke factoren meespelen bij koerswijzingen en hoe dit zich ontwikkelt. Leer de signalen herkennen die meespelen bij een koersdaling of een koersstijging, zodat jij weet wanneer je moet instappen. Of juist moet verkopen, om zo zo veel mogelijk winst te halen.

Tools die je hiervoor kunt gebruiken, zijn bijvoorbeeld technische analyses. Door te weten hoe een patroon zich kan ontwikkelen, krijg je meer inzicht in wat de koers naar verwachting gaat doen.

Kennis opdoen: crypto voor beginners

Wil jij meer kennis opdoen over crypto? 
Volg dan nu de GRATIS online Bitcoin training! 

Deze training duurt 1,5 uur en wordt gegeven op maandag en donderdagavond om half negen. Maar wees er op tijd bij, elke avond zijn slechts 50 plekken beschikbaar! 

Aan het eind van deze online training 
 – Heb jij jouw eerste crypto gekocht voor slechts een euro
 – Weet je precies hoe Bitcoin en de andere cryptovaluta werken 
 – Heb je inzicht in wat een goede cryptomunt is en wat een scam is
 – Weet je met welke strategie je geld gaat verdienen

Wanneer je je aanmeldt voor de training, ontvang je ook nog eens drie GRATIS e-books! Zo kun je je alvast inlezen terwijl je wacht op de online training. Deze boeken ontvang je: de Crypto Mastergids, de 7 beste manieren om online geld te verdienen, 10 interessante redenen om te leren over crypto.

Reserveer nu jouw plekje in de GRATIS online training!

Bevalt de training goed? Dan kun je je aanmelden voor de volledige cursus. Het hoeft niet, mag wel. Wil je verder groeien en binnen no-time bij de top horen? That’s up to you!

Meer geld verdienen beleggen crypto dan sparen
Geld verdienen
admin
Sparen of crypto kopen?

Wil je jouw spaargeld laten groeien door de rente die je op de bank ontvangt, of wil je wellicht crypto gaan kopen? In deze blog leg ik je uit wat de voordelen van beide manieren zijn, zodat je zelf kunt kiezen wat het beste bij je past!

Lees verder »

Deze website biedt op geen enkele wijze financieel advies. Wij zijn geen financieel adviseurs. Doe altijd zelf onderzoek naar projecten en investeringsmogelijkheden die je interessant vindt. Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je doet. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Deze website bevat affiliate links.