tips beginners handelen crypto

De drie beste tips voor beginners

Drie tips om meteen mee te beginnen als je gaat handelen in cryptocurrency

De handel in cryptocurrency kan uiterst lucratief zijn, waarbij veel handelaren een aanzienlijke winst maken. Uiteraard zijn er ook bepaalde valkuilen die vermeden moeten worden.

Of je nu net begint op de cryptocurrency markt of al enige tijd handelt en je winst wilt verbeteren, in dit artikel lees je drie essentiële tips over hoe je je winst kunt verhogen bij het handelen in cryptocurrency.

Wat lees je in dit artikel?

Begrijp waar je in handelt en hoe het werkt

De eerste tip is het begrijpen van de verschillende soorten cryptocurrencies en hoe ze werken. Veel mensen maken de fout om in cryptocurrencies te beleggen zonder eerst onderzoek te doen, wat leidt tot potentiële verliezen door gebrek aan kennis over de markten.

Er zijn verschillende soorten crypto’s beschikbaar voor de handel, waaronder Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple en nog veel meer. Elk heeft zijn eigen unieke kenmerken en het loont om deze kenmerken te begrijpen voordat je in een bepaalde valuta investeert.

Een goede website om snel een indruk van de coin te krijgen is CoinMarketCap. Onder de grafiek met de koerswaarde lees je meer over het gedachtengoed achter de coin: zoals hier bijvoorbeeld voor Bitcoin.

tip crypto exchange

Kies je exchange zorgvuldig uit

De tweede tip is het verstandig kiezen van een exchange. Als je een exchange kiest, zoek er dan een met een goede reputatie en lage kosten, want dat helpt om je kosten laag te houden en je winst te maximaliseren. Er zitten grote verschillen in de fees die betaald moeten worden aan de exchange, en dus ook in hoeveel geld jij moet afdragen (en overhoudt aan een transactie).

Verschillende beurzen bieden verschillende mogelijkheden, dus het is belangrijk om je onderzoek te doen voordat je een beurs kiest die het beste aan je behoeften voldoet.

Lees recensies van andere handelaren die hetzelfde platform hebben gebruikt als je overweegt te gebruiken en onderzoek recent nieuws of updates van het platform voordat je je financieel vastlegt.

Populaire exchanges in Nederland zijn bijvoorbeeld Bitvavo (lees een review over Bitvavo) maar ook Binance (lees een review over Binance).

Beheers je risico’s

De derde tip is risicobeheer bij het handelen in cryptocurrencies. Het is belangrijk om te onthouden dat het niet uitmaakt hoeveel onderzoek je van tevoren doet of hoe goed je denkt dat je een handelaar bent; er is altijd een zekere mate van risico bij het handelen in crypto’s.

Om dit risico te minimaliseren is het belangrijk om nooit meer te investeren dan je je kunt veroorloven te verliezen en altijd stop-losses of stop limit orders in te stellen op alle transacties, zodat als de markt zich – zelfs tijdelijk – tegen je keert, ten minste een deel van je kapitaal veilig blijft voor verlies of schade door een plotselinge verandering in de prijsrichting.

Het nemen van regelmatige pauzes van het actief volgen van prijzen kan ook helpen bij het verminderen van stressniveaus die van invloed kunnen zijn op de besluitvorming in tijden van volatiliteit binnen de cryptomarkten .

tip risicospreiding crypto

De bonustip: houdt je kennis op peil

Ten slotte loont het voor beginners in cryptocurrency handelsmarkten om zich niet alleen vertrouwd te maken met de basisprincipes, maar ook up-to-date te blijven met de huidige markttrends en nieuwsberichten die specifiek betrekking hebben op cryptomarkten.

Op deze manier zul je beter inzicht hebben in prijsbewegingen dan degenen die dergelijke nieuwsberichten niet regelmatig volgen. Door op de hoogte te blijven van ontwikkelingen binnen cryptogemeenschappen, kun je als newbie potentiële kansen eerder identificeren dan degenen die niet opletten, waardoor ze eerder dan anderen toegang krijgen tot potentieel lucratieve trades.

Maak dus gebruik van crypto communities waar je kunt, maar blijf kritisch op de informatie die je leest. Geloof nooit alles zonder meer.

Twee mooie communities waar je veel aan kunt hebben:

Zoek gelijkgestemden op, bijvoorbeeld in deze twee prachtige communities: 

Money Talks van Madelon Vos, nu zeven dagen voor € 1

Cryptocommunity Platform met 14 dagen trial

Altcoin season herkennen
Crypto kennis
admin
Altcoin season of Bitcoin dominantie?

Altcoin season of Bitcoin dominantie? Welk van de twee de markt domineert, laat zien waar je op dit moment het meeste geld in kunt verdienen. Weet jij of het altcoin season is of dat Bitcoin dominant is?

Lees verder »

Deze website biedt op geen enkele wijze financieel advies. Wij zijn geen financieel adviseurs. Doe altijd zelf onderzoek naar projecten en investeringsmogelijkheden die je interessant vindt. Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je doet. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Deze website bevat affiliate links.