Na het lezen van dit artikel kent Coinbase geen geheimen meer voor je!
Als je start met het handelen in crypto begin je in de basis vaak met het zoeken van een exchange waarmee je het fijn werken vindt. Via deze exchange kun je crypto kopen en verkopen en de markt(ontwikkelingen) in de gaten houden.
Coinbase onderscheid zich van andere exchanges doordat zij ook een groot aanbod aan gedecentraliseerde apps aanbiedt.
In dit artikel gaan we onder meer in op hoe je begint met Coinbase, welke munten je op het platform kunt vinden, hoe je crypto koopt en verkoopt, wat de handelskosten zijn en of je geld veilig is op dit platform.
Wat lees je in dit artikel?
Hoe begin je met Coinbase?
Om te beginnen met Coinbase kun je naar de website gaan en een account aanmaken. Dit proces is relatief eenvoudig en neemt slechts een paar minuten in beslag. Je moet basisinformatie verstrekken zoals je naam, e-mailadres, wachtwoord en land van verblijf.
Om geld te kunnen storten heb je ook een identiteitsbewijs nodig (rijbewijs of paspoort). Dit wordt gebruikt om te verifiëren dat jij bent wie je zegt dat je bent. Zodra dit proces is voltooid kun je beginnen met het kopen van crypto.
Welke munten kun je vinden op Coinbase?
Coinbase biedt momenteel meer dan 50 verschillende cryptocurrencies aan. Enkele populaire munten op het platform zijn:
– Bitcoin (BTC)
– Ethereum (ETH)
– Litecoin (LTC)
– Ripple (XRP)
– Bitcoin Cash (BCH)
– Cardano (ADA)
– Polygon (MATIC)
– Polkadot (DOT)
– Cosmos (ATOM)
– BNB (BNB)
Het assortiment aan munten breidt zich echter voortdurend uit waardoor er steeds meer keuze opties worden toegevoegd.
Het aanbod is wellicht niet zo groot als bij Bitvavo of Binance, het biedt wel alle top coins die je zou willen kopen. Als jij graag op zeker speelt en geen risico wilt lopen door coins aan te schaffen die nog niet zo bekend zijn, zit je bij Coinbase prima.
Geld storten op Coinbase
Het kopen van crypto op Coinbase is eenvoudig. Als je eenmaal bent ingelogd, kun je geld storten via een bankoverschrijving of creditcard. Houd er rekening mee dat het storten van geld via bankoverschrijving enkele dagen kan duren.
Je kunt er ook voor kiezen om bij het aanschaffen van de coin, te betalen met exact het bedrag dat je wilt investeren. Zie hieronder hoe makkelijk dat gaat.

Crypto (ver)kopen op Coinbase
Je kunt de cryptocoin selecteren die je wilt hebben, zoals bijvoorbeeld Bitcoin op de afbeelding. Dit is de geavanceerde manier van aanschaffen, je kunt bovenin kiezen voor “basic” of “advanced”.
Het platform toont dan de huidige marktprijs en de transactiekosten die in rekening worden gebracht voor de aankoop. Je kunt aan de rechterkant het bedrag kiezen dat je wilt investeren, maar ook of dit een eenmalige aankoop of herhaalaankoop (bijvoorbeeld elke maand) is. Dit laatste doe je bijvoorbeeld als je in je tradeplan gebruik maakt van Dollar Cost Averaging, DCA.
Nadat je hebt bevestigd dat alles correct is ingevoerd, wordt de transactie verwerkt en ontvang je jouw gekochte crypto in jouw Coinbase-wallet.
Verkopen? Dan kun je bovenin kiezen voor sell in plaats van buy. De stappen die je doorloopt blijven gelijk.
Check meteen waar de coin voor staat
In het venster waar je de aankopen doet, kun je naar beneden scrollen. Je krijgt dan een heel handig overzicht te zien, waarin wordt weergegeven waar de coin die je geselecteerd hebt voor staat en welke info er beschikbaar is.
Dit overzicht is van Bitcoin: zoals je ziet kun je meteen de website en het whitepaper opzoeken zodat je die kunt doorlezen als je de coin nog niet zo goed kent. Zo weet je snel en makkelijk waar Bitcoin voor staat en wat de makers willen bereiken.

Wat zijn de handelskosten op Coinbase?
Coinbase heeft een zeer transparant prijsmodel. Voor het kopen en verkopen van crypto rekent het platform een vaste vergoeding van 1,49%. Deze kosten kunnen echter variëren afhankelijk van jouw locatie en betaalmethode.
Als alternatief biedt Coinbase ook Coinbase Pro aan (voorheen bekend als GDAX) waarbij gebruikers lagere handelskosten betalen (0,05% tot 0,50%) afhankelijk van hun handelsvolume. Dit platform heeft weliswaar meer geavanceerde functies dan Coinbase maar vereist ook meer technische kennis om te gebruiken.
Is je geld veilig op Coinbase?
Coinbase is bedoeld als veilig platform voor cryptocurrency-handelaren. Het bedrijf neemt talloze maatregelen om ervoor te zorgen dat fondsen veilig zijn:
– 98% van de fondsen worden offline opgeslagen in cold storage, dit vermindert het risico dat hackers toegang hebben tot de fondsen aanzienlijk.
– Het platform gebruikt geavanceerde beveiligingsprotocollen om de accounts van gebruikers te beschermen en te voorkomen dat onbevoegde personen toegang krijgen.
– Coinbase is geregistreerd bij FinCEN (Financial Crimes Enforcement Network) en voldoet aan alle relevante wetten en regelgevingen.
Is je crypto verzekerd?
Het is belangrijk op te merken dat cryptocurrency niet gedekt wordt zoals reguliere bankrekeningen. Echter, Coinbase biedt wel een beetje extra bescherming voor haar klanten.
Coinbase heeft namelijk een verzekeringsbeleid afgesloten tegen diefstal van cryptocurrencies gehouden in hot wallets. Dit beleid biedt echter alleen bescherming tegen externe bedreigingen, dus als jouw account gehackt wordt en iemand jouw wachtwoord kent, dan ben je helaas niet gedekt.
Crypto ontvangen op Coinbase
Naast dat je zelf geld kunt storten op Coinbase, kun je ook cryptovaluta ontvangen van andere gebruikers van het platform. Dit doe je door jouw unieke wallet adres te delen met degene die jou crypto wil versturen.
Je kunt bovenin het menu op “send/receive” klikken en meteen starten.
Het mooie aan Coinbase is dat ze onder andere Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) en Bitcoin Cash (BCH) ondersteunen. Dit zijn de meest populaire cryptovaluta’s waarin veel wordt gehandeld. Natuurlijk zijn er veel meer mogelijkheden, zeker ook via de DAPPs op Coinbase. Dit zijn de gedecentraliseerde apps, ook wel geassocieerd met DeFi.
Coins staken
Een interessante functie binnen Coinbase is dat ze ook coins aanbieden die gestaked kunnen worden. Staking houdt in dat gebruikers hun coins vasthouden in ruil voor beloningen voor het beveiligen van het netwerk.
Coinbase biedt momenteel staking aan voor Ethereum 2.0 (ETH2), Tezos (XTZ) en Cosmos (ATOM). Door te staken op Coinbase, krijg je een percentage van de beloning die het netwerk uitkeert. Dit kan oplopen tot een aardig bedrag. Op dit moment is de hoogste staking reward die aangeboden wordt, 16,39% op COSMOS. Die rente krijg je op een bankrekening niet.
Via het knopje “earn” kun je heel makkelijk zien wat het aanbod is en waar je op dit moment de meeste rente mee kunt pakken. Hou er wel rekening mee dat de waarde van de coin gewoon doorschommelt terwijl jouw coins gestaked zijn: de waarde staat niet vast tot je staking reward ontvangen is.

Learning rewards
Door het volgen van korte e-learning achtige filmpjes van een minuutje per stuk, kun je gratis crypto verdienen. Het aanbod is wisselend en gaat vaak in op een specifieke coin.
Door het kijken van filmpjes kun jij dus binne no-time wat extra verdienen (je moet toch wat als je tv-kijkt, dit is beter dan eindeloos scrollen! 😊) en wie weet wat dat in de toekomst nog waard wordt.

Is Coinbase een goed platform?
Nu vraag jij je misschien af of Coinbase wel betrouwbaar en veilig is om te gebruiken als platform voor handelen in cryptocurrency. Het antwoord hierop is ja!
Coinbase is simpel en makkelijk in gebruik: het werkt intuïtief en je kunt zonder al te veel poespas de meest belangrijke coins kopen.
Coinbase heeft namelijk als doel om klanten veiligheid en beveiliging te bieden bij het handelen in cryptocurrencies. Zo slaat het merendeel van hun activa offline op, waardoor hackers niet snel toegang kunnen krijgen tot jouw tegoeden.
Daarnaast heeft Coinbase verschillende maatregelen getroffen om fraude en manipulatie tegen te gaan. Zo hebben ze een KYC (Know Your Customer) protocol waarbij gebruikers zich moeten identificeren voordat ze handelen op het platform.
Wil je ook gaan traden via Coinbase? Meld je hier aan en start vandaag nog!

Betalen met cryptocurrency
Betalen met crypto In het dagelijkse leven kun je op enkele plekken al betalen met crypto. Waarom is dit nog niet overal het geval? Er


Waarom schommelt de waarde van Bitcoin?
Waarom schommelt de waarde van Bitcoin en op welk moment moet je instappen om zoveel mogelijk geld te verdienen? Check het hier!


Wat is een API Key en waarvoor gebruik je hem?
Wat is een API key en waar je gebruik je ‘m voor? En waarom krijg je ook een secret code? Je leest het hier.
Deze website biedt op geen enkele wijze financieel advies. Wij zijn geen financieel adviseurs. Doe altijd zelf onderzoek naar projecten en investeringsmogelijkheden die je interessant vindt. Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je doet. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Deze website bevat affiliate links.