Nederlands eerste crypto postzegel is te koop

Crypto postzegel: voorverkoop is gestart!

Crypto postzegel: voorverkoop is gestart!

In samenwerking met het Oostenrijkse postbedrijf is PostNL iets ludieks gestart: Nederlands eerste crypto postzegel. De zegel bestaat uit een fysieke variant en een digitale zegel. De fysieke zegel is ongeveer net zo groot als een bankpasje en wordt per post toegezonden. Deze zegel is gekoppeld aan een NFT: een non fungible token, die online beschikbaar is.

De Oostenrijkse post heeft al eerder een crypto postzegel in de markt gezet. Die was binnen no time uitverkocht en de waarde daarvan steeg op een gegeven moment zelfs boven de 1 ETH. PostNL verwacht met de lancering van de crypto postzegel een levendige ruilhandel en een flinke prijsvermeerdering van de NFT’s te bewerkstelligen.

Wat lees je in dit artikel?

Oplage crypto postzegel

De crypto postzegel kost € 9,05. Daarvoor krijg je dus een fysieke zegel opgestuurd, maar ook wordt je eigenaar van de digitale NFT. Er wordt een oplage van 140.000 in de markt gezet. De NFT’s hebben vijf degradaties van zeldzaamheid. De Oostenrijkse oplage bevatte voor slechts 1% de meest zeldzame variant. Hoe de verdeling in Nederland is, is op dit moment nog onbekend.

Verkoop van de crypto stamp

Je kunt in de voorverkoop (die duurt tot 22 september 2022, of tot de voorraad op is) maximaal 25 zegels kopen via deze link. In de normale verkoop kun je er 100 aanschaffen, mocht je daar interesse in hebben. Er worden slechts 25.000 zegels via de voorverkoop aangeboden.

Vanaf 22 september wordt de overige batch zegels aangeboden. Die kun je dan ook bij Bruna aanschaffen.

NFT crypto postzegel

Hoe ziet de crypto postzegel er uit?

De crypto postzegel is vormgegeven als de Nederlandse vlag met tulpen er op. Aan de ene zijde zit een fysieke postzegel met een stier er op.

De andere kant bevat een geheime woordenlijst die toegang geeft tot de NFT. Dit is jouw digitale eigendomsbewijs van de NFT, deze is niet-inwisselbaar en onvervangbaar. Bewaar deze dus goed!

Via de QR code is de kleur van de digitale postzegel te zien. In totaal zijn er vijf kleuren, de één meer zeldzaam dan de ander. Als je de rode te pakken hebt, ben je een geluksvogel.

Mocht je willen, kun je met de postzegel een aangetekende brief versturen.

Non-fungible token

Een NFT, non-fungible token, is een online bestand dat in de blockchain wordt opgeslagen. Het werkt als een soort openbare database van duizenden computers, waarop geregistreerd staat wie de eigenaar is van een digitaal bestaand.

Ook wordt er vastgelegd per wanneer diegene eigenaar is. Per NFT wordt ook geregistreerd hoeveel kopieën ervan zijn en wie de eigenaar is. Deze info staat op alle servers die aangesloten zijn.

Vervalsen van de bestanden is niet mogelijk omdat alle computers de transactie moeten goedkeuren. Ook kan het niet verwijderd worden. Daardoor is het mogelijk eigenaarschap van de NFT te claimen.

PostNL crypto stamp

Je kunt een NFT weggeven, in eigen portefeuille houden, verhuren en verkopen. De nieuwe eigenaar wordt dan ook weer voor iedereen zichtbaar via de blockchain.

Handelen in crypto via Bitvavo

Ben jij meer van het handelen in crypto dan het verzamelen van postzegels en NFT’s?

Via Bitvavo kun jij makkelijk en snel een Nederlandstalig account aanmaken, waarmee je direct op de cryptomarkt kunt handelen! Bitvavo is overzichtelijk, snel en heeft een goed aanbod aan coins. Op dit moment zijn er meer dan 180 digitale valuata te verhandelen bij de grootste exchange van ons land.

wat is een stop limit order crypto
Crypto kennis
admin
Wat is een stop limit order en hoe stel je dit in?

Een stop loss order gebruik je wanneer je jouw asset wil beschermen tegen een (verdere) koersdaling of wanneer je juist wilt profiteren van een koersuitbraak. Als je qua bedrag ook een limiet aan de order meegeeft, spreken we van een stop limit order.

Lees verder »

Deze website biedt op geen enkele wijze financieel advies. Wij zijn geen financieel adviseurs. Doe altijd zelf onderzoek naar projecten en investeringsmogelijkheden die je interessant vindt. Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je doet. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Deze website bevat affiliate links.