geld verdienen yield farming

Crypto liquidity pool: passief inkomen verdienen

Verdien een passief inkomen door te investeren in een liquidity pool

Misschien ben je het wel eens tegen gekomen, een liquidity pool voor crypto. Wat is het precies en hoe kun je het gebruiken om een passief inkomen mee te verdienen? In dit artikel lees je er alles over.

crypto liquidity pool

Wat lees je in dit artikel?

Wat is een liquidity pool?

Een liquidity pool is simpel gezegd een grote verzameling van een handelspaar aan crypto op een gedecentraliseerde exchange (DEX). Iedereen die interesse heeft, kan geld (in de vorm van crypto) inbrengen. Bedrijven of exchanges kan daarna weer crypto opnemen uit deze pool, als zij geld nodig hebben.

Het voordeel hiervan is, dat er altijd liquiditeit is (voldoende geld om direct de rekeningen te kunnen betalen) voor de bedrijven die gebruik maken van de liquidity pool. Voor exchanges is het een groot voordeel dat zij hun gebruikers altijd kunnen voorzien in de gevraagde crypto.

Hoe wordt een liquidity pool gebruikt?

Stel dat gebruikers van een exchange in één keer een grote hoeveel BTC willen kopen omdat de waarde van BTC een flinke drop heeft gemaakt. Het kan zo zijn dat er niet voldoende BTC in het orderboek aanwezig is om in de vraag te voorzien.

passief inkomen liquidity farming yield

In zo’n geval kan een liquidity pool aangesproken worden en kan iedereen toch de BTC krijgen die hij graag wil kopen. De exchange hoeft in dit geval niet zelf een groot aantal BTC in te kopen om aan de vraag te voldoen. Dat zou ook niet zo praktisch zijn, want dan wordt er door de exchange nauwelijks nog winst gemaakt. Crypto opnemen uit de pool wordt token swap genoemd.

In ruil voor het opnemen van crypto uit de pool betaalt de exchange een bedrag aan de pool, die weer verdeeld wordt onder de mensen die geld aan de liquidity pool beschikbaar gesteld hebben.

De transactiekosten die uitbetaald worden, wie welke inleg geeft gedaan en alle andere praktische zaken worden vastgelegd door middel van smart contracts. Zo weet de liquidity pool altijd wat er op welk moment moet gebeuren en wie de begunstigde is.

In deze video wordt in het Engels meer uitleg gegeven:

Een passief inkomen genereren vanuit een pool: Liquidity farming

De transactiekosten die betaald worden door de exchange aan de pool, zorgen er voor dat mensen zoals jij en ik weer een mooi bedrag kunnen bijverdienen. Het is een passief inkomen, waar je niet zoveel voor hoeft te doen, naast je geld inleggen in de pool.

Je kunt inleggen gebruiken als manier om extra inkomsten te genereren naast bijvoorbeeld staken. Zo spreid je de risico’s en heb je minder verlies als de ene manier even niet zo gaat als je graag zou willen.

Voorbeelden van exchanges waar je terecht kunt voor liquidity pools zijn onder meer UniSwap, KeeperDAO, Curver, Balancer en SushiSwap.

Het verdienen van een inkomen door je crypto ter beschikking te stellen aan liquidity pools wordt ook wel liquidity farming of yield farming genoemd. Het rendament kan oplopen van 5 tot 250% per jaar, afhankelijk van het project en de risico’s die je wilt lopen.

Het verdienen van een inkomen door je crypto ter beschikking te stellen aan liquidity pools wordt ook wel liquidity farming of yield farming genoemd. Het rendament kan oplopen van 5 tot 250% per jaar, afhankelijk van het project en de risico’s die je wilt lopen.

wat is een liquidity pool

Wil je meer weten over het verdienen van een passief inkomen?

Er zijn verschillende manieren om met cryptocurrency een passief inkomen te verdienen, liquidity farming en staking zijn slechts twee manieren. Wil jij op de hoogte gehouden worden van de nieuwste kansen en ontwikkelingen, maar niet zelf constant research te hoeven doen? Dan is het Crypto Mastery maand abonnement écht iets voor jou!

  • Ontvang alle nieuwe manieren om een passief inkomen te creëren op een presenteerblaadje
  • Krijg duidelijke stap voor stap uitleg over hoe je mee kunt doen aan deze projecten
  • Ook voor beginners een topkeuze, voorkennis is niet nodig
  • Benut kansen door er vroeg bij te zijn
  • Verdien geld in een dalende én stijgende markt

Wil jij weten of Crypto Mastery bij je past? Check dan deze pagina eens!

Waar online cryptozegel kopen
Investeren in crypto
admin
De nieuwe crypto postzegel is uit!

De nieuwe crypto postzegel is uit! Eerder al heeft PostNL een cryptopostzegel gelanceerd: deze was binnen no-time uitverkocht. Inmiddels heeft PostNL een tweede cryptostamp (ofwel

Lees verder »
Meer geld verdienen beleggen crypto dan sparen
Geld verdienen
admin
Sparen of crypto kopen?

Wil je jouw spaargeld laten groeien door de rente die je op de bank ontvangt, of wil je wellicht crypto gaan kopen? In deze blog leg ik je uit wat de voordelen van beide manieren zijn, zodat je zelf kunt kiezen wat het beste bij je past!

Lees verder »

Deze website biedt op geen enkele wijze financieel advies. Wij zijn geen financieel adviseurs. Doe altijd zelf onderzoek naar projecten en investeringsmogelijkheden die je interessant vindt. Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je doet. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Deze website bevat affiliate links.