stappenplan cryptocurrency

Crypto kopen: Een stappenplan

Cryptocurrency voor beginners: stap voor stap crypto kopen

Wil jij crypto kopen maar ben je nog onbekend in de markt? Met dit stappenplan leer jij stap voor stap hoe je jouw eerste crypto kunt aankopen! Wedden dat je het veel makkelijker vond dan je eigenlijk gedacht had?

Wat lees je in dit artikel?

Stap voor stap crypto kopen

Wanneer je besloten hebt te gaan crypto traden, kan het lastig zijn om te besluiten hoe je moet starten.

Er kunnen een hoop vragen in je opkomen, die je graag beantwoord wilt zien. In dit artikel neem ik je stap voor stap mee door vragen die je waarschijnlijk hebt. Zo kun je met dit stappenplan met een goede basiskennis starten en jouw eerste crypto kopen.

De eerste stap: Lees de begrippenlijst door

Wanneer je wilt starten met crypto kopen, kom je een hoop begrippen tegen die je misschien niets zeggen. De eerste stap van dit stappenplan is dan ook het doorlezen van de begrippenlijst op deze website. Hierin staan een hele boel afkortingen als HODL, FUD en DYOR uitgelegd, die je waarschijnlijk al vaak bent tegengekomen.

Stap twee: Een account aanmaken bij een exchange

Wanneer je crypto wilt kopen, doe je dat via een online platform. Zo’n platform kun je vergelijken met de beurs in Amsterdam of Wallstreet: dit platform, ook wel exchange genoemd, houdt bij welke orders er worden ingekocht en wie welke orders wil verkopen. Dit wordt aan elkaar gekoppeld, zodat jij je crypto kunt kopen en een ander z’n crypto kan verkopen. Dat deze match achter de schermen gemaakt wordt, daar merk jij niets van.

Eén van de exchanges in Nederland in Binance. Dit is een breed platform met veel verschillende cryptomunten. Een ander voordeel is dat je hier niet alleen met creditcard kunt kopen, maar ook met ideal en bankoverschrijving. Daarnaast biedt Binance een zeer complete app (een lite en geavanceerde versie) waarin je alles terug kunt vinden en ook waarin je kunt handelen.

stap voor stap cryptocurrency aanschaffen

Stap drie en vier: bepalen welke crypto je wilt kopen en met welke strategie

De volgende stappen in het stappenplan voor het kopen van crypto is bepalen welke crypto je wilt kopen en welke strategie je wilt hanteren. Wil je bijvoorbeeld coins kopen en bewaren op de lange termijn? Of wil je echt gaan daytraden om op die manier meer geld te verdienen? Of maak je een combinatie van beiden?

Stap: bepaal een passende strategie

Wat je ook kiest, zorg dat het bij je past. Stel dat je wilt daytraden maar je hebt een druk bestaan, dan is dit misschien niet de juiste keuze voor je. Je bent dan teveel tijd kwijt aan het maken van technische analyses en het in de gaten houden van de marktontwikkelingen.

Als je alleen wilt HODLen is het prima als je minder tijd hebt. Je koopt dan voor de lange termijn in. Je kunt in dit geval bepalen welke coin je wilt aankopen en deze bewaren of op jouw wallet op jouw exhange, of op een externe wallet.

Meer info over de strategie die je voor jezelf kunt bepalen, kun je hier lezen.

Hou je aan jouw strategie!

Wil je gaan daytraden, swingtraden, iemand anders voor je laten traden of toch HODLen? Hou je aan jouw strategie! Je hebt deze niet voor niets bepaald.

hoe kan ik crypto kopen

Als je een mix bepaald hebt van een x percentage lange termijn en de rest korte termijn, kom dan ook niet aan de coins die je gekocht hebt voor lange termijn, en andersom.

Als je een rommeltje maakt van de door jou bepaalde strategie door hier telkens van af te wijken, ben je al snel het overzicht kwijt en dat heeft geen positief effect op het rendement wat je behaalt.

Hou jouw emoties dus onder de knie: een miljoen wordt niet in een nacht gemaakt, daar gaat wat langer overheen 😉

Stap: Bepaal welke cryptocoins je wilt kopen

De volgende stap in het stappenplan voor het kopen van crypto is bepalen welke cryptocoins je wilt kopen. Wil je investeren in Bitcoin (BTC) omdat dit zo’n gevestigde coin is, of kies je liever voor Cardano (ADA) omdat die in opkomst is?

Wat je ook kiest, zorg ervoor dat je weet waarom je voor deze coin kiest en weet wat deze cryptovaluta de markt te bieden heeft. Lees bijvoorbeeld de whitepaper door en lees je in via speciale groepen op facebook en telegram of via een community die gespecialiseerd is in crypto.

Natuurlijk zijn er ook hulpmiddelen die je kunt inzetten. Zo heeft Alles over Crypto een rapport die ze jaarlijks uitbrengen. Hierin staan dé cryptopareltjes die je écht moet hebben in jouw portefeuille! De mensen achter deze cryptoparels zijn al meer dan acht jaar bezig met het handelen in crypto en hebben al meerdere pareltjes voorspelt. Wil je dus wel investeren maar niet al te veel research doen dan is dit rapport echt iets voor jou.

In dit artikel kun je terugvinden welke cryptocoins je in 2021 niet mag missen.

Stap: het kopen van jouw eerste cryptocoin

Alle coins op Binance zijn gekoppeld aan een andere coin. Zo kun je er voor kiezen om met USDT te traden. Dit is een coin die gekoppeld is aan de dollar en daardoor stabiel is. Er zijn geen grote schommelingen bij de USDT. Dit maakt dat het een stabiele factor is om te gebruiken om coins aan te kopen: je ziet al snel of de waarde van jouw portefeuille en/of coin gestegen of gedaald is.

Let op: je hoeft niet een hele coin te kopen, je kunt zelf bepalen welk bedrag je wilt inzetten. En als dat neerkomt op 0,004332 BTC, dan is dat prima. Jij bepaalt!

Je kunt beginnen met het plaatsen van een marketorder, dit is het meest simpel.

Hoe je dit doet bij Binance?

 • Ga naar de juiste markt waarin je wilt handelen, bv het koppel BNB/USDT
 • Ga naar de trading pagina
 • Klik op het tabblad market order
 • Voer de hoeveelheid in die je wilt hebben en druk op (ver)koop
 • Je ziet een bevestiging in je scherm dat je hebt aangekocht of verkocht.

Als je dit onder de knie hebt, kun je gaan werken met stop (limiet) orders. Hierin stel je vooraf vast tegen welk bedrag je iets wilt (ver)kopen. Daalt de BTC tot een vooraf ingesteld bedrag? Dan koopt of verkoopt de exchange automatisch het bedrag aan USDT dat jij hebt ingesteld.

Op deze manier kun je jouw eventuele verlies beperken tot een vooraf bepaald percentage. Fijn als je aan het daytraden of swingtraden bent!

Hoe stel je een stop limiet order in bij Binance?

 • Ga naar de markt waarin je wilt handelen, bv BNB/BTC
 • Klik op de stop limit tab
 • Stel in wat de stop- en de limit prijs is en wat de hoeveelheid is
 • Klik op koop of verkoop
 • Check of wat je hebt ingevoerd klopt met wat je wilde en klik op place order / bevestigen.
 • Je krijgt nu een melding dat de order gecreëerd is.

Stap vijf: bewaar jouw crypto veilig in een wallet

Wanneer je een coin hebt aangekocht voor de korte termijn, is het prima om deze te bewaren op een exchange zoals Binance, waar ze wallets aanbieden. Als je met een andere exchange handelt die geen wallet aanbied of je wilt je coins langere tijd bewaren, is het verstandig jouw coins over te maken naar een externe wallet.

Je hebt online wallets, zoals bijvoorbeeld Trustwallet, maar ook offline (hardware) wallets zoals de Ledger Nano S.

Als je kiest voor een hardware wallet, kijk dan voor aanschaf goed of deze de coins kan opslaan die jij wilt bewaren!

Meer lezen over wallets kan via deze link

Yes! Stappenplan voltooid: jij hebt je eerste crypto gekocht én veilig bewaard!

Zie je wel dat het niet zo moeilijk was als dat het misschien vooraf leek? Crypto kopen is appeltje eitje met dit stappenplan.

Jij kunt op dit moment een marktorder plaatsen, een stop limiet order inzetten en.. Beginnen met het binnenhalen van jouw eerste miljoen! 😉

En nu? De verdieping

Nu je weet hoe je crypto koopt, bewaart en welke strategie je volgt, kun je je gaan verdiepen in de volgende stappen die van jou een expert maken in het handelen in cryptocurrency.

Hierbij kun je onder meer denken aan het lezen van Japanese Candlesticks, het leren lezen van trendlijnen of het herkennen van verschillende driehoekspatronen.

Wil je nog meer leren over crypto kopen dan in dit stappenplan staat?

Als je de smaak te pakken hebt is het een mooie vervolgstap om een online Bitcoin training te gaan volgen. Hier krijg je nóg meer informatie, zoals bijvoorbeeld over hoe je kunt laten uitbetalen, wanneer je crypto verkoopt en wanneer niet, wat cryptocoins precies zijn en wat de beste mindset is om succesvol te worden met cryptotraden.

Interesse? Je kunt meerdere keren per week aanschuiven via deze pagina. Vond je de training interessant? Ga dan verder met het vervolg! Meer info daarover krijg je tijdens het webinar.

Belastingaangifte cryptocurrency
Crypto kennis
admin
Belastingaangifte

Belastingaangifte cryptocurrency Sinds een aantal jaar wil de belastingdienst opgave hebben van de crypto die je in je portefeuille hebt. Waarom wil de belastingdienst dit

Lees verder »

Deze website biedt op geen enkele wijze financieel advies. Wij zijn geen financieel adviseurs. Doe altijd zelf onderzoek naar projecten en investeringsmogelijkheden die je interessant vindt. Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je doet. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Deze website bevat affiliate links.