Crypto kopen of verkopen

Crypto kopen of verkopen

Wanneer kun je crypto het beste kopen of verkopen?

Wanneer je jouw cryptovaluta wilt verkopen, is er altijd twijfel.. Is dit wel het juiste moment? Moet ik nog even wachten? Wat als de waarde nog stijgt? Hetzelfde geldt voor het kopen van crypto. Met deze blog krijg je informatie waarbij je zelf de strategie kunt bepalen, wanneer je het beste crypto kunt kopen, óf verkopen. Zodat je zo veel mogelijk winst kunt behalen.

Wat lees je in dit artikel?

Bepaal vooraf je doelen

Het is goed vooraf na te denken over wat jouw doelen zijn met het geld dat je verdient door het handelen in crypto. Een paar mogelijke doelen zijn:

– Sparen voor een auto
– Geld verdienen om een huis te kunnen kopen zonder hypotheek
– Mijn pensioen aanvullen
– Een appeltje voor de dorst
– Mijn salaris aanvullen tot x euro per maand
– € 20.000 euro spaargeld voor noodgevallen
– Miljonair worden

Strategie bepalen

Aan de hand van je doel, kun je jouw strategie bepalen. Wanneer je miljonair wilt worden, heb je een andere aanpak nodig dan wanneer je handelt in crypto om je pensioen aan te vullen.

Als je geld wilt verdienen met crypto om miljonair te worden, kun je het beste gaan daytraden. Dit is een intensieve manier van geld verdienen met crypto. Wanneer je spaart voor je pensioen, zou je HODL kunnen overwegen. Je houdt je crypto dan voor langere tijd in je portefeuille met de verwachting dat ze na verloop van tijd meer geld waard worden.

Voor meer informatie over de verschillende manieren van handelen in crypto die je kunt gebruiken om jouw doel te bereiken, kun je de blog “geld verdienen met cryptocurrency” lezen.

Daarnaast is het belangrijk om te besluiten welk bedrag je wilt investeren. Wil je beginnen met € 100, of wellicht € 1.000? Gebruik alleen geld dat je op het moment kunt missen en waarvan je verwacht dat je het op korte termijn niet nodig hebt. 

Wanneer moet ik crypto kopen of verkopen?

Onderstaande afbeelding laat zien wanneer je het beste cryptovaluta koopt of verkoopt.

Wanneer crypto kopen en verkopen

Bij de groene pijltjes is het een ideaal moment om crypto aan de kopen. De waarde is lager dan voorheen. De rode pijltjes geven aan wanneer je je crypto kunt verkopen. De waarde is gestegen ten aanzien van wanneer je het gekocht hebt.

Wanneer je deze manier van handelen aanhoudt, maak je telkens winst op je verkopen. Je wacht daarna weer tot de crypto minder waard is, voor je nieuwe crypto koopt. Deze koop je dan weer tegen een lagere waarde, waardoor je een stukje winst maakt.

Deze winst kun je weer opnieuw investeren in een nieuwe aankoop van cryptovaluta. Zo maak je contant meer geld. En door je verdiende cryptogeld weer te investeren in nieuwe cryptovaluta, maak je bij een volgende verkoop weer winst over het verkochte aantal bitcoin.

ComputerComputer

De strategie om geld te verdienen met crypto

In de basis blijft bovengenoemde strategie om geld te verdienen met crypto gelijk. Je koopt als het laag is, en verkoopt wanneer de waarde hoger is. Wanneer je investeert voor de langere termijn, zal de grafiek er wellicht iets anders uit zien. Deze beslaat dan een langere periode.

Als je echt wilt daytraden, kan de grafiek er ook anders uit zien. Je kunt dan zelfs per minuut crypto kopen of verkopen. De winsten die je per keer maakt zullen dan waarschijnlijk niet groot zijn, maar wanneer je 60 trades op een dag doet en dit maandenlang herhaalt, bouw je toch een aardige winst op.

Wanneer je een goede cryptocursus volgt, zul je zien dat je een hoop dingen leert die jou meteen op weg helpen om jouw persoonlijke strategie te bepalen én het helpt je om niet in valkuilen van anderen te stappen.

Doe meer kennis op over daytraden of HODL met cryptocurrency

Wil jij meer kennis opdoen over crypto? 
Volg dan nu de GRATIS online Bitcoin training! 

Deze training duurt 1,5 uur en wordt gegeven op maandag en donderdagavond om half negen. Maar wees er op tijd bij, elke avond zijn slechts 50 plekken beschikbaar! 

Aan het eind van deze online training 
 – Heb jij jouw eerste crypto gekocht voor slechts een euro
 – Weet je precies hoe Bitcoin en de andere cryptovaluta werken 
 – Heb je inzicht in wat een goede cryptomunt is en wat een scam is
 – Weet je met welke strategie je geld gaat verdienen

Wanneer je je aanmeldt voor de training, ontvang je ook nog eens drie GRATIS e-books! Zo kun je je alvast inlezen terwijl je wacht op de online training. Deze boeken ontvang je: de Crypto Mastergids, de 7 beste manieren om online geld te verdienen, 10 interessante redenen om te leren over crypto.

Reserveer nu jouw plekje in de GRATIS online training! 

wat is een bear market
Crypto kennis
admin
Bear market

Wat lees je in dit artikel? Wat is een bear market? Op fora zie je vaak voorbij komen dat mensen het over een bear market

Lees verder »

Deze website biedt op geen enkele wijze financieel advies. Wij zijn geen financieel adviseurs. Doe altijd zelf onderzoek naar projecten en investeringsmogelijkheden die je interessant vindt. Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je doet. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Deze website bevat affiliate links.