airdrop cryptocurrency nieuwe coins markt

Crypto airdrops: wat zijn het en hoe doe je mee?

Crypto airdrops: gratis crypto? Yes!

Crypto airdrops: het klinkt te mooi om waar te zijn. Geld verdienen met crypto, doordat je die crypto gratis krijgt. Huh? Jep, het kan!

Wat lees je in dit artikel?

Wat zijn airdrops?

Veel bedrijven die net een crypto coin lanceren, willen hier natuurlijk de aandacht op vestigen. Zo hopen bedrijven een buzz te creëren, waardoor steeds meer en meer mensen inspringen in het project dat zij gestart zijn.

Eén van de manieren om nieuwe crypto bekend te maken, is via een airdrop. Bij een airdrops geeft het bedrijf achter de cryptocoin gratis coins aan haar community. Dat doen ze om de zichtbaarheid van het project te vergroten, munten in omloop te brengen en er uiteraard voor te zorgen dat meer mensen gaan traden in de betreffende coin.

Voorbeelden van crypto die in het verleden via een airdrop vermarkt zijn, zijn bijvoorbeeld Stellar Lumens, Byteball, Bitcoin Cash, ARDR, Oyster en NEM.

crypto airdrops

Bounty airdrops

De meeste airdrops zijn “bounty” drops. Bij een bounty dien je, het woord zegt het al, iets te moeten doen voor je de bounty (schat) ontvangt. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan iets op Twitter (re)posten, een Telegram groep joinen of andere activiteiten op social media.

Het bedrijf dat de lancering van de nieuwe coin doet krijgt hiermee gratis publiciteit, en jij gratis crypto. Win-win dus!

Andere type airdrops

Het kan ook zo zijn dat er niets in ruil gevraagd wordt voor de crypto die je krijgt, behalve dat je de coin voor een periode moet vasthouden.

Wil je weten wat je moet doen bij de airdrop van jouw keuze? Kijk dan op de website van jouw project voor meer informatie.

Waar worden nieuwe airdrops gelist?

Er zijn diverse sites waar je in de gaten kunt houden welke airdrops er de komende tijd gedaan worden. Eén van die sites is Coinmarketcap.com. Een andere site waarop crypto airdrops gelist worden is de site airdrops.io.

gratis cryptocurrency verdienen

Hoe worden de coins verdeeld onder de inschrijvingen?

De projecten die aangeboden worden, zijn meestal in de vorm van een loterij. Er wordt een bepaalde hoeveelheid aan coins beschikbaar gesteld, waarop iedereen kan inschrijven en aan de voorwaarden moet voldoen zoals omschreven staan in de bounty.

Bij inschrijving geef je direct jouw walletadres op, waardoor je niet meer om hoeft te kijken naar de aidrop als die afgelopen is. Als je gewonnen hebt, wordt het bedrag automatisch bijgeschreven.

Vaak kun je zorgen voor meer kans, als je meerdere dingen doet. Hierbij kun je denken aan één extra kans als je Facebook of Insta bezoekt van het project, of 10 extra kansen als je een mail stuurt naar bekenden over het project.

Wat zijn de coins die je ontvangt via een crypto airdrop waard?

Wat de opbrengst van een airdrop is, is vooraf lastig te voorspellen. Je inschrijven kost je ongeveer vijf minuten, en als je wint levert het je gemiddeld tussen de 1 en 20 dollar. Snel verdiend, dus. Mocht een coin wel to the moon gaan na de lancering, ben jij spekkoper!

Bol AlgemeenBol Algemeen

Kan het ook een scam zijn?

Ja, de airdrop waaraan je mee doet kan uiteindelijk ook een scam zijn. Als je de airdrop gewonnen hebt, zul je uiteindelijk niet veel overhouden aan je bounty. Maar is dat erg, als je de crypto gratis gekregen hebt met een paar minuten werk om in te schrijven?

Als je wilt weten hoe je nog meer nieuwe coins kunt ontdekken, check dan dit artikel.

Wil jij meer kennis opdoen over geld verdienen met crypto? Volg dan een cryptocursus!

Door het volgen van een cryptocursus krijg je inzicht in alle (technische) aspecten die bij het handelen in crypto horen.

Zo weet jij binnen de kortste keren alles over handelen in crypto, technische analyses en beveiliging van jouw crypto: alle essentials om verstandig en doordacht te kunnen traden leer je hier!

Check de link voor meer info over de gratis Bitcoin training en Crypto Masterclass. De Crypto Masterclass bestaat uit een Cursus Cryptocurrency, de Crypto Portfolio én een stapel extra e-books!

Deze website biedt op geen enkele wijze financieel advies. Wij zijn geen financieel adviseurs. Doe altijd zelf onderzoek naar projecten en investeringsmogelijkheden die je interessant vindt. Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je doet. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Deze website bevat affiliate links.