crash cryptomarkt

Crasht de cryptomarkt?

Crasht de cryptomarkt?

Nu crypto steeds meer main stream geaccepteerd wordt, zie je ook dat de koers van crypto steeds meer gelinkt wordt aan gebeurtenissen in de wereld. En omdat de cryptomarkt niet gereguleerd wordt door financiële instanties of de overheid, kan de schommeling van de koers groter zijn dan bijvoorbeeld op de beurs. Crasht de cryptomarkt helemaal in elkaar of zit er nog wel wat nuanceverschil in?

Wat lees je in dit artikel?

De Bitcoinkoers is flink gezakt

Onderstaande afbeelding komt van Bitvavo. Je ziet dat de koers van crypto de afgelopen periode flink gedaald is. Begin november stond de koers nog op € 58.347, op 25 februari staat de koers op €34.453. Een flinke daling van bijna 41%.

Crash koers cryptomarkt

Ook op dagniveau kan de koers flink verschillen. Kijk maar eens naar deze daling. Dit is rond de periode dat Rusland besloot Oekraïne binnen te vallen: het heeft meteen effect op de koers. En als die gezakt is, ook op whales en gewone handelaren die hun slag slaan en crypto inkopen. Of wellicht was het het Russische leger wel. Niemand die het weet.

bitcoin minder waard oorlog

De marktcyclus van crypto

Je merkt steeds meer en meer dat de markt invloed heeft op wat er gebeurd met de koers van crypto. Wanneer je de koers van crypto volgt, zul je zien dat de koers in een soort van golfbeweging gaat. De koers is laag, gaat omhoog, bereikt een hoogtepunt en daalt daarna weer. Deze beweging zie je meerdere keren achter elkaar terug en de golf gaat vaak van boven naar beneden.

Dit is de markcyclus van crypto en is heel normaal. Als je uitzoomt op de charts, zie je dat deze schommelingen telkens terug komen.

Deze tabel van Kucoin laat de koersontwikkeling van de laatste vier jaren zien. Nu de waarde hoger wordt, zie je ook dat de pieken en dalen groter worden. Als je goed kijkt zie je dat de schommelingen niet alleen van deze tijd zijn. Ook in het verleden kwamen ze voor.

Wat kun je doen als de cryptomarkt crasht?

Een eerste reactie die je waarschijnlijk hebt is dat je je geld er af moet halen, nu het nog kan. Beperken je verlies, zorg dat je houdt wat je nog hebt.

Maar is dat ook verstandig?

Het is een hele natuurlijke reactie, iedereen zal vanuit emotie deze gedachte hebben. Maar zoals je hierboven ook kunt zien, de cryptomarkt heeft zich in het verleden altijd herstelt uit een crash. Misschien niet meteen vandaag of morgen, maar wel op termijn.

Zolang jij jouw crypto niet verkoopt, ben je ook niet de helft van de waarde kwijt. Als de cryptomarkt crasht is het belangrijk geduld te hebben en te wachten tot de koers weer stijgt. Hoe lastig het ook is.

Kun je er ook een voordeeltje uit halen?

Als je belegt met geld dat je niet nodig hebt, kun je er zeker een voordeel uit halen. Wanneer je nog wat geld achter de hand hebt, is dit hét moment om te investeren. Zo verlaag je jouw gemiddelde aankoopprijs en zorg je er voor dat je sneller winst maakt wanneer de markt weer herstelt. Deze manier van traden noem je DCA, Dollar Cost Averaging.

Ook kun je short gaan als de koers daalt. In dit artikel lees je er meer over.

Technische analyse

Om zelf wat meer grip te krijgen op de mogelijke koersontwikkeling, kun je technische analyse toepassen. Je kunt aan de gang met verschillende crypto indicatoren die je helpen meer grip op de koers te krijgen. Voor je dat doet, is het handig om precies te begrijpen wat Japanese Candlesticks inhouden.

Wil je daarna meer leren over technische analyse, is het goed hier een training voor te volgen. Er zijn twee opties waar je naar kunt kijken:

Start2Bitcoin

Deze training is perfect als jij beginnend crypto trader ben en niet wilt leren door trial & error maar echt gedegen aan de slag wilt gaan. Alle info over de training vind je op deze website.

Je krijg onder meer toegang tot meer dan 7 uur online training, levenslang toegang, handleidingen

Bitcoin Masterclass

& tips, een certificaat als je de training hebt afgerond. Daarnaast krijg je ook nog eens het boek Bitcoin voor Beginners en een hardwarewallet.

Alles over Crypto

Als je iets meer ervaring hebt, kun je deze training volgen. Wil je meer informatie over de verschillende indicatoren, wanneer je ze gebruikt en eventueel in combinatie met welke andere

indicatoren? Wil je meer diepgang over hoe de verschillende indicatoren zijn opgebouwd? Dan raad ik je aan de masterclass van AllesOverCrypto te volgen!

Heb je hierin interesse? Volg dan eerst de online training via het webinar, wellicht krijg je dan een mooie korting aangeboden van 50% op het cursusgeld 😉 Je kunt je hier aanmelden voor de eerstvolgende online training!

Deze website biedt op geen enkele wijze financieel advies. Wij zijn geen financieel adviseurs. Doe altijd zelf onderzoek naar projecten en investeringsmogelijkheden die je interessant vindt. Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je doet. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Deze website bevat affiliate links.