wat is een bull market

Bull market

Wat is een bull market?

Op fora zie je vaak voorbij komen dat mensen het over een bear market of een bull market hebben. In deze blog leg ik uit wat een bull market is en hoe dit invloed heeft op hoe je handelt.

Bull market uitgelegd

Een bull market is een markt waarin de prijzen constant stijgen. Deze term wordt ook op de aandelenmarkt gebruikt. Er staat zelfs een standbeeld voor de beurs van Wall Street: een stier, een bull. De naam komt van de beweging die een stier maakt wanneer hij aanvalt. Je vind voor de beurs van Amsterdam trouwens ook een standbeeld van een stier.

Wanneer gesproken wordt over een bull market, wordt gesproken over een markt:

– Waarin de prijzen van crypto een stijgende lijn laten zien
– Die optimistisch is
– Waarin mensen veel vertrouwen hebben in crypto en daarom durven te investeren

Wat kun je het beste doen in een bull market?

Wanneer er een bullish market is, is er vanwege het grote vertrouwen in de koers van cryptocurrency veel animo om crypto te kopen. Het beste advies is dan ook om mee te gaan in de aankoop van crypto. Wees wel scherp en doe analyses: na een bull market volgt altijd weer een neergaande periode.

Nog niet bekend met het maken van analyses? Check:
 Technische analyse: Japanese candlesticks
Technische analyse: de driehoek

wat is een bull market

Hoe lang een bull market blijft aantrekken, is niet te voorspellen. Er kan altijd iets gebeuren waardoor investeerders of handelaren hun vertrouwen verliezen en het op safe gaan spelen. Dat moment is niet vooraf te voorspellen.

Om deze reden is het goed verschillende sites in de gaten houden en je aan te sluiten op fora. Ook kun je je aansluiten bij een community om zo met andere personen die in crypto handelen, van gedachten te wisselen.

Voorzichtigheid is geboden

Het laatste dat je wilt, is dat je in een bubbel zit die zomaar uiteen spat. Als je inzoomt op cryptovaluta an sich, gebeurt dit nog wel eens met nieuwe ICO die gelanceerd worden. De hype wordt dan zo groot, dat mensen niets willen missen van het succes dat de cryptomunt te wachten staat. Ze investeren dan veel, tot dat achteraf blijkt dat er een hype opgezet is. Puur en alleen om snel te cashen.

Vertrouw dus niet alleen op één bron, maar raadpleeg meerdere bronnen en zorg dat je een goed gevoel hebt bij wat je doet. Handel in een bull market niet alleen vanuit emotie, maar ook vanuit ratio. Dit zal je het meeste geld opleveren wanneer je handelt in crypto.

Natuurlijk is de kans op een bubbel hierop veel kleiner wanneer je investeert in Bitcoin of andere gevestigde cryptocurrency, dan wanneer je in een ICO investeert.

Meer kennis over een bull market en cryptocurrency

Wil jij meer kennis opdoen over crypto?
Volg dan nu de GRATIS online Bitcoin training!

 

Deze training duurt 1,5 uur en wordt gegeven op maandag en donderdagavond om half negen. Maar wees er op tijd bij, elke avond zijn slechts 50 plekken beschikbaar!

Aan het eind van deze online training 
 – Heb jij jouw eerste crypto gekocht voor slechts een euro
 – Weet je precies hoe Bitcoin en de andere cryptovaluta werken 
 – Heb je inzicht in wat een goede cryptomunt is en wat een scam is
 – Weet je met welke strategie je geld gaat verdienen

Wanneer je je aanmeldt voor de training, ontvang je ook nog eens drie GRATIS e-books! Zo kun je je alvast inlezen terwijl je wacht op de online training. Deze boeken ontvang je: de Crypto Mastergids, de 7 beste manieren om online geld te verdienen, 10 interessante redenen om te leren over crypto.

Reserveer nu jouw plekje in de GRATIS online training! 

Deze website biedt op geen enkele wijze financieel advies. Wij zijn geen financieel adviseurs. Doe altijd zelf onderzoek naar projecten en investeringsmogelijkheden die je interessant vindt. Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je doet. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Deze website bevat affiliate links.