bitvavo crypto exchange

Bitvavo: het Nederlandstalige crypto platform

Lees alles over Bitvavo om snel te kunnen starten!

Bitvavo is een platform wat simpel en intuïtief in gebruik is. Binnen no time heb je een account aangemaakt en kun je beginnen met handelen.

uitleg exchange bitvavo

Hoe begin je met Bitvavo?

Cryptocurrency wint wereldwijd aan populariteit en steeds meer mensen investeren erin. Het kan grote mogelijkheden bieden voor wie de kennis en het begrip van de technologie heeft, maar met zoveel beschikbare opties kan het voor nieuwkomers ontmoedigend zijn om te beginnen.

In dit artikel kijken we naar een van de populairste cryptocurrency exchanges in Europa: alle zaken die jij wilt weten om met een goed gevoel te gaan handelen via Bitvavo, lees je in dit artikel.

Wat lees je in dit artikel?

Een account aanmaken

Voordat je kunt beginnen met handelen op Bitvavo, moet je een account aanmaken. Dit proces is vrij eenvoudig en duurt maar een paar minuten. Ga eerst naar de website en klik op “Aanmelden” rechtsboven op de pagina. Je wordt dan gevraagd een kort formulier in te vullen met je persoonlijke gegevens zoals je naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer.

Nadat je alle noodzakelijke velden hebt ingevuld moet je hun algemene voorwaarden lezen en ermee instemmen voordat je onderaan de pagina op “Account aanmaken” drukt.

Zodra je account is aangemaakt, moet je jouw account verifiëren voordat je kunt gaan handelen. Daarvoor moet je identificatiedocumenten overleggen, zoals een paspoort of nationale identiteitskaart. Dit moet samen met een bewijs van woonplaats zoals een bankafschrift of een rekening van een nutsbedrijf waarop je naam en huidig adres staan.

Zodra deze documenten met succes zijn geüpload zou je account binnen 48 uur geverifieerd moeten zijn. Als het niet binnen dit tijdsbestek wordt goedgekeurd, neem dan contact op met hun klantenservice voor hulp.

Het is wettelijk verplicht dat crypto exchange deze gegevens van je vragen. Er is helaas geen mogelijkheid om dit te omzeilen, ook niet door gebruik te maken van andere platforms die wellicht buiten Europa gevestigd zijn.

Welke munten kun je vinden op Bitvavo?

Bitvavo biedt toegang tot meer dan 180 verschillende cryptocurrencies, waaronder Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) en Ripple (XRP). Ze ondersteunen ook fiatvaluta’s zoals Euro (EUR) en US Dollar (USD).

De verscheidenheid aan beschikbare munten maakt Bitvavo tot een van de beste exchanges voor handelaren die op zoek zijn naar diversiteit in hun portefeuille of degenen die toegang willen hebben tot minder bekende altcoins zoals Bancor Network Token (BNT) of OmiseGO (OMG).

verschillende cryptovaluta beschikbaar

Het bewaren van jouw gekochte coins gebeurd via een gehoste wallet.

Wat is een gehoste wallet?

Een hosted wallet is een online dienst waarmee gebruikers hun cryptocurrencies veilig kunnen opslaan zonder zelf software te hoeven downloaden of privésleutels te beheren.

Bitvavo biedt zijn eigen gehoste portemonnee aan, waarin gebruikers tot 6 verschillende munten kunnen opslaan, waaronder Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Ripple, die allemaal worden ondersteund door het uitwisselingsplatform van Bitvavo.

De wallet bevat ook functies zoals twee-factor authenticatie voor extra veiligheid en geavanceerde encryptietechnologie, wat betekent dat je geld veilig is voor kwaadaardige aanvallen terwijl het is opgeslagen op de servers van Bitvavo.

Hoe koop je crypto op deze exchange?

Geld storten

Na het aanmaken en verifiëren van jouw account, is de volgende stap in het kopen van crypto op Bitvavo het storten van geld op je accountsaldo. Je kunt dit doen door SEPA Bank Transfer of Credit/Debit Card te selecteren uit de stortingsopties in de linkerbovenhoek van je dashboard zodra je bent ingelogd op je account.

Nadat je de gewenste methode hebt gekozen, voer je het bedrag in dat je in je wallet wilt storten, samen met eventuele relevante betalingsgegevens, voordat je op “Nu geld storten” rechtsonder op de pagina klikt om deze stap met succes te voltooien.

Trading pairs kiezen om te verhandelen en jouw coins kopen

Zodra de fondsen met succes zijn gestort op je saldo, is het tijd om te gaan handelen! Stel je wilt Bitcoin of Ethereum kopen. Dan koop je deze coin, gekoppeld aan een fiat. Als je in Euro wilt handelen kies je voor Euro, als je liever in Dollar handelt kies je voor deze munt in jouw tradingspaar.

Om dit te doen navigeer je gewoon terug naar de homepage en selecteer je cryptocurrency-paren, bijvoorbeeld ETH/EUR of BTC/EUR.

Daarna voer je in hoeveel valuta je wilt kopen (of eventueel verkopen), gevolgd door een klik op “Koop nu” linksonder op de pagina om alle details te bevestigen voordat je deze transactie succesvol uitvoert.

Gefeliciteerd! Dat is alles. Valt best mee, toch?

Wat zijn de handelskosten op Bitvavo?

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van Bitvavo is dat ze lage handelskosten hebben in vergelijking met andere exchanges. Als je een transactie plaatst, is er een taker fee van 0,25% en geen maker fee.

Er zijn geen opname- of stortingskosten voor enige valuta, behalve voor Ripple (XRP). Voor XRP geldt een vast bedrag van €2 per transactie.

Als je jouw crypto wilt verkopen, hoef je geen fee te betalen voor het verkopen / terug omwisselen naar fiat geld.

Wil je meer weten over fees? Lees dan deze blog!

Is je geld veilig op Bitvavo?

Bitvavo neemt beveiliging zeer serieus en heeft verschillende maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat het geld van klanten veilig is. Het platform gebruikt twee-factor authenticatie (2FA) om gebruikersaccounts te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang, waarbij gebruikers naast hun inloggegevens een code moeten invoeren die via sms wordt verstuurd of door een authenticator-app wordt gegenereerd, voordat ze kunnen inloggen.

Ze gebruiken ook koude opslag voor het opslaan van klantengelden, wat betekent dat alle cryptocurrencies offline en uit de buurt van potentiële hackers worden opgeslagen.

Tot slot worden alle gebruikersgegevens versleuteld met SSL/TLS-technologie, zodat ze niet kwetsbaar zijn voor onderschepping of manipulatie door derden.

Is je crypto verzekerd?

Ja! Alle bij Bitvavo opgeslagen klantengelden zijn tot € 100.000 per gebruikersaccount verzekerd tegen diefstal of verlies door hacks of technische storingen.

Deze verzekering dekt zowel fiatvaluta’s (zoals euro’s) als cryptocurrencies die op gebruikersaccounts bij Bitvavo staan. Je kunt er dus zeker van zijn dat je geld veilig is voor het geval er iets onverwachts gebeurt.

Op welke manieren kun je geld storten op Bitvavo?

Bij Bitvavo kunnen gebruikers gemakkelijk geld op hun account storten via verschillende methoden.

Deze omvatten bankoverschrijvingen, iDEAL-betalingen en cryptostortingen.

Ook via Bancontact of PayPal kun je geld storten in jouw wallet. Een aantal van deze manieren uitgelicht:

betaalmethodes bitvavo

Bankoverschrijving (SEPA)

Bankoverschrijvingen zijn een van de populairste manieren voor gebruikers om geld te storten in je wallet. Je hoeft alleen maar het gewenste bedrag van je eigen bankrekening naar het opgegeven IBAN-adres van Bitvavo te sturen.

Het duurt meestal 1-2 werkdagen voordat het geld op je rekening is bijgeschreven na het uitvoeren van de overschrijving. Het kost geen geld om via deze methode geld te storten.

iDEAL-betalingen

Met iDEAL-betalingen kunnen Nederlandse klanten die een online bankrekening hebben bij een Nederlandse bank direct bij hun eigen bank betalen door simpelweg hun inloggegevens in te voeren bij een transactieverzoek op de website van Bitvavo.

Na succesvolle verwerking wordt het bedrag dan direct op je rekening bijgeschreven. Ook deze manier van geld storten kost je niets.

Cryptocurrency storten

Last but not least is het storten van cryptocurrencies in je Bitvavo portemonnee. Dit proces is snel en eenvoudig.

Het enige wat je hoeft te doen is navigeren naar het gedeelte met de verschillende valuta waardes onder het tabblad “Mijn account” op de website en selecteren welke cryptomunt je in je portemonnee wilt storten.

Aanmaken wallet bitvavo storten crypto

Je komt nu op de pagina van de specifieke coin terecht, waar je aan de bovenkant kunt kiezen voor storten. Voordat je klikt op de knop “Nieuw adres genereren” linksonder op de pagina, bevestig je dat je een bepaald netwerk gebruikt om de coins over te maken naar jouw wallet.

Als je dit namelijk niet doet, ben je jouw crypto kwijt. Kijk dus altijd goed of je het juiste netwerk gebruikt.

Crypto ontvangen op Bitvavo

Zodra je account is ingesteld, kun je beginnen met het ontvangen van crypto op Bitvavo. Dat kan op drie manieren: via een openbaar adres, via een QR-code of door geld te sturen vanuit een andere portemonnee of exchange.

Om geld te ontvangen via een openbaar adres, geef je de verzender gewoon je openbare adres en vraag je hem het geld naar dat adres te sturen. Deze kun je op dezelfde manier maken als hierboven omschreven is bij “cryptocurrency storten”. Deze walletcode hoef je niet geheim te houden en kun je delen met mensen die je crypto willen sturen.

Een QR-code kan worden gegenereerd vanuit je wallet en wordt gebruikt als alternatieve manier om betalingen te ontvangen. Je kunt ook geld sturen vanuit een andere portemonnee of exchange als die deze optie ondersteunt – zorg er wel voor dat beide wallets dezelfde valutasoort gebruiken voordat je geld overmaakt. Als je dat niet doet, ben je je crypto kwijt.

Coins staken

Wil jij jouw crypto meer waard laten worden via staking? Ook dat kan simpel via deze exchange.

Het enige wat je hoeft te doen is het vinkje “staking” aan te zetten via het menu en je ontvangt automatisch elke maandag de stakingsinkomsten over jouw walletwaarde.

staking via bitvavo

Via het stakingsoverzicht kun je makkelijk terugvinden hoeveel geld je op jaarbasis extra verdient doordat staking aanstaat en op welke coins je extra inkomsten ontvangt.

Wil je meer weten over wat staking precies is? Lees dan dit artikel.

Is Bitvavo een goed platform?

Over het geheel genomen is Bitvavo een geweldig platform voor gebruikers die op zoek zijn naar een gemakkelijke manier om veilig online cryptocurrencies te kopen, verkopen en op te slaan.

Het platform biedt concurrerende prijzen voor alle gebruikers, ongeacht hun locatie of ervaringsniveau met het handelen in crypto-activa. Bovendien maakt de gebruiksvriendelijke interface het zowel voor beginners als ervaren handelaren gemakkelijk om zonder verwarring of stress hun weg te vinden – waardoor het ideaal is voor degenen die zo snel mogelijk toegang willen tot hun digitale munten.

Beveiliging van je account

Ten slotte kijken we naar de beveiliging: een goed platform houdt rekening met de beveiligingsfuncties. En dat doet Bitvavo prima: twee-factor authenticatie (2FA) zorgt ervoor dat alleen geautoriseerde gebruikers toegang hebben tot accounts, terwijl multi-signature wallets een extra beschermlaag bieden tegen diefstal en kwaadwillenden die ongeautoriseerde toegang proberen te krijgen.

Ook de anti-phising code die toegevoegd wordt aan de mails die je ontvangt is een prettig gegeven. Als je wilt kun je elk nieuw apparaat waar op wordt ingelogd, laten goedkeuren via een additionele mail. Dit is nóg een extra laag beveiliging waardoor mensen die kwaad willen, minder snel bij je account kunnen.

Mocht er onverhoopt toch wat gebeuren, is jouw account verzekerd voor verliezen tot € 100.000. Een fijne extra zekerheid, toch?

Gebruiksvriendelijk

Aan de slag gaan met Bitvavo is relatief eenvoudig dankzij de gebruiksvriendelijke interface die het kopen/verkopen van cryptocurrencies gemakkelijk maakt.

Dit geldt ook voor beginners die misschien niet veel ervaring hebben met cryptobeurzen, maar toch toegang willen tot enkele van de voordelen ervan, zoals diversificatie of lagere transactiekosten.

Hoewel er misschien wat initiële instellingen nodig zijn om je identiteit te verifiëren voordat je betalingen van klanten kunt accepteren, heb je, als dat eenmaal gebeurd is, veel gemak van dit platform.

Met zijn brede selectie beschikbare munten, veilige wallets en handige betalingsmogelijkheden is Bitvavo zeker een aanrader voor iedereen die het meeste uit zijn investeringen in cryptocurrency wil halen.

Conclusie

Over het geheel genomen kan handelen op Bitvavo behoorlijk kosteneffectief zijn als je profiteert van hun lage vergoedingen en geen maker fees structuur, zeker wanneer je voor de lange termijn investeert.

Ook het storten van coins en geld is simpel en ook het aankopen van cryptovaluta is echt niet lastig. Bitvavo is een intuïtief platform wat heel makkelijk te gebruiken is.

De moeite waard? Zeker.

Wil jij ook gaan handelen op Bitvavo? Door je aan te melden via deze link hoef je geen transactiekosten te betalen over de eerste € 1000 die je verhandeld. Wel zo fijn!

Crypto kopen of verkopen
Geld verdienen
admin
Crypto kopen of verkopen

Wanneer kun je crypto het beste kopen of verkopen? Wanneer je jouw cryptovaluta wilt verkopen, is er altijd twijfel.. Is dit wel het juiste moment?

Lees verder »

Deze website biedt op geen enkele wijze financieel advies. Wij zijn geen financieel adviseurs. Doe altijd zelf onderzoek naar projecten en investeringsmogelijkheden die je interessant vindt. Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je doet. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Deze website bevat affiliate links.