bitcoin beschikbaar bank amerika

Bitcoin wordt mainstream beschikbaar in de USA

Bitcoin wordt mainstream beschikbaar in de USA

Het besluit is genomen: Bitcoin wordt via de banken in de USA beschikbaar gesteld voor de normale man. NYDIG en FIS Global slaan hiervoor de handen ineen. NYDIG is één van de grootste Bitcoin aanbieders van het land, FIS is het grootste verwerkings- en betalingsbedrijf ter wereld.

Eind 2020 werd er al getest met een interface die het banken in staat moest stellen om Bitcoin-diensten aan te bieden.

‘Aangezien de vraag naar Bitcoin als waardevaste asset blijft groeien, is FIS erop gericht om onze belangrijkste bankklanten in staat te stellen te reageren op de groeiende marktvraag en hun klanten beter van dienst te zijn,’ volgens Rob Lee van FIS. ‘Door deze mogelijkheden te ontgrendelen voor financiële instellingen van elke omvang, wordt het speelveld voor bankieren met Bitcoin gelijkgetrokken en kan verdere innovatie worden gestimuleerd.’

beurs amerika bitcoin

“Wat we doen is het voor gewone Amerikanen en bedrijven eenvoudig maken om Bitcoin te kopen via hun bestaande bankrelaties,” zegt Sells, hoofd bankzaken bij NYDIG. “Mijn mobiele app gebruik ik voor mijn bankzaken, die kan ik nu ook gebruiken om Bitcoin te kopen, verkopen en vasthouden.”

Veel Amerikanen beleggen op de traditionele manier, meer dan in Nederland. Uitgegaan wordt van ongeveer 9,6 miljoen mensen. Door het beschikbaar komen van Bitcoin via banken, wordt verwacht dat crypto een vlucht gaat nemen.

Het CNBC geeft aan dat de verwachting is dat bij honderden banken crypto beschikbaar wordt. Als de service geïntegreerd is, kan elke Amerikaan via hun rekening hun Bitcoin bezit inzien, naast het bedrag dat ze in fiat valuta beschikbaar hebben. Via dezelfde service kunnen ze Bitcoin kopen of verkopen.

Welke invloed zal dit hebben op de koers van Bitcoin?

Deze website biedt op geen enkele wijze financieel advies. Wij zijn geen financieel adviseurs. Doe altijd zelf onderzoek naar projecten en investeringsmogelijkheden die je interessant vindt. Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je doet. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Deze website bevat affiliate links.