Bitcoin opties kopen verkopen

Ruim 100.000 Bitcoin opties verlopen eerste Kerstdag

Ruim 100.000 Bitcoin opties verlopen eerste Kerstdag

Eerste Kerstdag 2020 is een bijzondere dag voor Bitcoin handelaren. Of op z’n minst gezegd, een belangrijke dag voor de koers. Ruim 102.000 opties op Bitcoin vervallen eerste Kerstdag. De waarde van deze opties komt neer op ongeveer $2,3 miljard.

Net als in juni 2020 verlopen er dus ruim 100.000 opties. In juni had dit in totaal een waarde van ruim 930 miljoen, ruim de helft minder dan in december het geval is. In juni was het aantal opties dat verliep ongeveer 70% van de opties op de Bitcoinmarkt.

Wat gebeurt er als er veel opties verlopen?

Misschien interesseert het je niet zo dat de opties aflopen. Maar het aflopen van deze contracten kan leiden tot prijsvolatiliteit, zowel omhoog als omlaag. De markt kan daardoor ook omhoog of omlaag bewegen. Wat er morgen gaat gebeuren, weten we niet precies.

Onderstaande tabel van Skew laat zien wat er in het verleden gebeurd is toen er ook een groot aantal opties vervielen. In juni herstelde dit zich redelijk snel, net als in augustus, toen er een kleiner aantal Bitcoin opties verliep.

Bitcoin opties vervallen waarde

Hoe kun je inspelen op een koersstijging of koersdaling?

Stel dat door het vrijkomen van ca $2,3 miljard aan Bitcoins de waarde daalt, kan het verstandig zijn om juist op dit moment extra te investeren in Bitcoin. Na een prijsdaling herstelt de markt zich vaak binnen afzienbare tijd, waardoor voor jou meer waarde kan gaan zitten in jouw portefeuille. Toch is het niet altijd zeker wat er gebeurd: je zult wellicht wat risico moeten nemen.

Als de waarde stijgt hoef je niet perse iets te doen, als je de HODL strategie volgt. Schat je dat de waarde van Bitcoin nog meer zal stijgen in de toekomst? Hou dan vooral vast aan de Bitcoin die je hebt. Schat je de dat de waarde nu op z’n hoogste punt staat en niet verder zal stijgen? Overweeg dan om (een deel van) jouw portefeuille te verkopen.

Wil jij leren hoe je het beste kunt handelen in Bitcoin?

Alles over Bitcoin en handelen in andere cryptocurrency, leer je in dit webinar. In slechts 2 uurtjes van jouw tijd leer je alles wat je moet weten om een vliegende start te maken. Het webinar is gratis en wordt twee keer per week gehouden. Er kunnen slechts 50 mensen aanwezig zijn bij een webinar, dus wees er snel bij!

Wanneer jij je inschrijft, krijg je in ieder geval drie te gekke e-books helemaal gratis toegezonden:

  • 10 redenen om alles te leren over crypto
  • Crypto Mastergids
  • 7 manieren om online geld te verdienen

Waar wacht je nog op? Het kost je helemaal niets, behalve wat tijd!

Meer geld verdienen beleggen crypto dan sparen
Geld verdienen
admin
Sparen of crypto kopen?

Wil je jouw spaargeld laten groeien door de rente die je op de bank ontvangt, of wil je wellicht crypto gaan kopen? In deze blog leg ik je uit wat de voordelen van beide manieren zijn, zodat je zelf kunt kiezen wat het beste bij je past!

Lees verder »
Is bitcoin het nieuwe goud
Geld verdienen
admin
Is Bitcoin het nieuwe goud?

Waar veel mensen die eerder voornamelijk belegden veelal kozen voor goud en andere grondstoffen, is Bitcoin inmiddels een serieuze concurrent aan het worden. Veel professionele beleggers zien inmiddels de voordelen van Bitcoin in en hebben het aan hun portefeuille toegevoegd. Is Bitcoin het nieuwe goud?

Lees verder »

Deze website biedt op geen enkele wijze financieel advies. Wij zijn geen financieel adviseurs. Doe altijd zelf onderzoek naar projecten en investeringsmogelijkheden die je interessant vindt. Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je doet. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst.