Het gevolg van een Bitcoin dead cross
De afgelopen week heeft Bitcoin een dead cross meegemaakt. Wat is dit precies en wat is het gevolg ervan? Is jouw crypto straks nog wel wat waard?
Wat lees je in dit artikel?
Wat is een dead cross?
Dead cross is een term uit de technische analyse, die aangeeft dat er twee moving average (MA) lijnen elkaar kruisen. De moving average kijkt naar de gemiddelde koers over een bepaalde tijdsframe. Zo heb je bijvoorbeeld een MA die kijkt naar het gemiddelde van de afgelopen 200 dagen en een MA die kijkt naar het gemiddelde van de afgelopen 50 dagen.
Als er een dead cross plaats vindt, duikt de korte termijn moving average onder de lange termijn moving average. Dat is bijvoorbeeld het geval als de 50 daagse MA lager is dan de 200 daagse MA.
Veel analysten kijken naar de 50 daagse MA en de 200 daagse MA. Wanneer de korte termijn onder de lange termijn zakt, is dit een negatief signaal

Wat is het gevolg hiervan?
Als gevolg hiervan kan het zijn dat beleggers het vertrouwen in Bitcoin kwijt raken. De dead cross duidt namelijk op een structurele waardedaling. Misschien zelfs wel het begin van een bearmarkt. En het gevolg daarvan? Lage prijzen, die lange tijd aanhouden.
Een wees nou eens eerlijk: na een correctie van 54% een maand geleden door het bekend worden van wéér een nieuwe corona variant, is deze Bitcoin dead cross natuurlijk geen fijn gegeven.

Bitcoin dead cross in het verleden
Toch doet Bitcoin niet altijd wat je verwacht na een dead cross. In 2019 bijvoorbeeld, was er ook een duidelijke dead cross in oktober. De dag voor deze dead cross vond er een 42% pump plaats van de koers.
In het verleden is ook vaker gezien dat er een golden cross (handje) was, met opvolgend een dead cross (skeletje) en weer een golden cross. Of andersom. Bitcoin doet wat ie wil: dat is wel duidelijk. Wat de koers gaat doen hangt af van het vertrouwen van de belegger. Dat er een bear market volgt is niet gegarandeerd.
Wat moet ik nu met mijn Bitcoin?
Ondanks de dead cross en de lagere koersverwachting is het in het verleden gebleken dat Bitcoin er altijd weer bovenop krabbelt. Als je over de jaren kijkt, stijgt de koers alleen maar. Natuurlijk zijn er pieken en dalen, dat is normaal. Je bent op dit moment jouw geld niet kwijt, zolang je niet verkoopt. Heb je nog even geduld? HODL!
Bitcoin komt er weer boven op. Jouw investering herstelt zichzelf weer. Dat is één ding wat zeker is. Hoe lang het duurt? Dat is afwachten.
En heb je de tijd en nog wat geld over om te investeren? Dan is dit hét moment om in te stappen.
Meer blogs over technische analyse
Wil je meer lezen over technische analyse en hoe je dit kunt toepassen? Op deze overzichtspagina vind je alle blogs die over technische analyse gaan.
Train jezelf op dit onderwerp
Blogs geven een hoop info: een training laat je ook zelf oefenen met technische analyse. Een goede training die inhoudelijk veel biedt over technische analyse is deze. Na het kijken van het gratis webinar krijg je zelfs 50% korting op de totaalprijs!
En met het webinar kun je mooi kijken of het wat voor je is. Zo weet je zeker dat je de juiste beslissing maakt.
Wil jij alles weten over..
- De moving average (MA)
- RSI, om zo een reversal te kunnen voorspellen
- MACD
- Hoe je Bollinger Bands kunt inzetten om de koers te voorspellen
- Ichimoku Clouds
- Fibonachi
- Elliot Wave
En daarnaast ook alles weten over strategieën, trading view, candles, het herkennen van een scam en DEX? Dan is deze training écht wat voor jou!

Wat is KYC?
KYC: de procedure die gebruikt wordt door financiële instellingen om te checken wie je bent. Wat houdt KYC precies in?


Technische analyse: Japanese candlesticks
Wat lees je in dit artikel? Technische analyse: Japanese candlesticks Het handelen in crypto is altijd wat onzeker. Het is lastig om precies te voorspellen


Beginnen met crypto: wat moet je écht weten?
Wat moet je écht weten voor je gaat beginnen met crypto en hoe krijg je zo snel mogelijk alle kennis die je nodig hebt? Je leest het hier!
Deze website biedt op geen enkele wijze financieel advies. Wij zijn geen financieel adviseurs. Doe altijd zelf onderzoek naar projecten en investeringsmogelijkheden die je interessant vindt. Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je doet. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Deze website bevat affiliate links.